fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Είστε μαυρισμένες; Έχουμε όλα τα tricks για να το διατηρήσετε και στην πόλη

Το καλοκαίρι είναι κάτι περισσότερο από μια εποχή


Είστε μαυρισμένες; Έχουμε όλα τα tricks για να το διατηρήσετε και στην πόλη

Εκτός από την επιστροφή στη δουλειά και την κατάργηση της καθιερωμένης Piña Colada, ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα από την επιστροφή στην πραγματικότητα, μετά από διακοπές, είναι το πόσο γρήγορα ξεθωριάζει το μαύρισμά σας. Τόσο πολύ που αρχίσατε ήδη να ξεχνάτε τις ημέρες στις υπέροχες παραλίες που το δέρμα σας έμοιαζει πιο χρυσαφένιο από ποτέ.  

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να διαρκέσει περισσότερο το μαύρισμα σας; Συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και σας τα παρουσιάζουμε. 
kaftan-1.jpg


1. Προετοιμασία 

Ακριβώς όπως αλλάζετε το νόμισμά σας και κάνετε κράτηση για την ταξιδιωτική σας ασφάλιση, πρέπει να προγραμματίσετε εκ των προτέρων το μαύρισμα. Για τις ημέρες που προηγούνται του μαυρίσματος, διατηρήστε το δέρμα σας εξαιρετικά ενυδατωμένο. Είναι επίσης βασικό να κάνετε απολέπιση πριν, για να έχετε οποιαδήποτε ομοιόμορφη επιφάνεια. Αν και αυτό το βήμα μπορεί πλέον να μην είναι εφικτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως μπορείτε να το εφαρμόσετε και για την ελάχιστη επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία. 

 2. Ενυδάτωση  

Το κλειδί για να διαρκέσει περισσότερο το μαύρισμα σας, είτε πραγματικό είτε ψεύτικο, είναι η ενυδάτωση. Αναζητήστε πλούσια βούτυρα σώματος, μεταξένια έλαια και λοσιόν με υαλουρονικό οξύ που θα ενισχύσουν πραγματικά το δέρμα σας. Πάντα διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το μαύρισμα, επειδή κυρίως ο ήλιος στεγνώνει το δέρμα σας. Οι λοσιόν μετά τον ήλιο είναι εξαιρετικές για να δώσουν στο ηλιοκαμένο δέρμα μια δόση υγιούς ενυδάτωσης, οπότε συνεχίστε να την εφαρμόζετε καθημερινά ακόμη και όταν είστε στο σπίτι.  

 Body scrub

Body scrub

Yo Detox Face & Body Enzyme Scrub, Wishful, Sephora

BUY ME
 Hydrate me

Hydrate me

Body Dry Oil, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Tanning lotion

Tanning lotion

Sun 365 - Instant Self Tanning Jelly, Lancaster, Attica

BUY ME

3. Χαλαρώστε  

Το ντους σε πολύ ζεστό νερό μπορεί να απογυμνώσει το δέρμα από τα φυσικά του έλαια και να το κάνει να στεγνώσει. Τόσο στην όψη όσο και κυριολεκτικά. Και όλες γνωρίζετε ότι το ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα δεν ευνοεί το μαύρισμα. Διατηρήστε χαμηλή τη θερμοκρασία του ντους σας για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του μαυρίσματος. Για επιπλέον σημεία μαυρίσματος, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα ντους για να διατηρήσετε το δέρμα ελαστικό και ενυδατωμένο με κάθε ευκαιρία, ακόμη και όταν κάνετε μπάνιο.  

huda-kattan-summer-makeup-beauty-tutorial1-e1563207616198.jpg

4. Αποτρέψτε το "Peeling"

Τεχνικά αυτό το σημείο είναι πιο σημαντικό πριν μαυρίσετε, αλλά αξίζει σίγουρα να το εντάξετε και στη ρουτίνα που ακολουθεί. Αν καείτε, το δέρμα σας είναι πιθανό να ξεφλουδίσει και μόλις αρχίσετε να ξεφλουδίζετε, να πείτε αντίο στην ηλιοκαμένη λάμψη σας. Έτσι είναι σημαντικό να φορέσετε αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 και θα διατηρήσετε το μαύρισμα σας για πολύ περισσότερο μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. Ο λόγος που αυτό το tip εξακολουθεί να ισχύει είναι πως η κίνηση στην πόλη επιφέρει επιπλέον ποσότητα ηλιακής έκθεσης. 

5. Απολέπιση

Καταλαβαίνουμε ότι ακούγεται αντίθετο, αλλά αν θέλετε πραγματικά το μαύρισμα σας να διαρκέσει (και να εξασθενίσει σταδιακά), τότε η απολέπιση είναι πολύ σημαντική. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που κάθονται στην επιφάνεια του δέρματός σας θα μπορούσαν να θαμπώσουν τη λάμψη σας, οπότε θέλετε να τα αφαιρέσετε απαλά για να αναδείξετε το ηλιοκαμένο μαύρισμα σας από κάτω. Επιπλέον, η μελανίνη στα κύτταρα του δέρματος σας -η ουσία που κάνει το δέρμα σας να φαίνεται μαυρισμένο- δεν επηρεάζεται από το τρίψιμο, καθώς βρίσκεται στην επιδερμίδα σας που δεν επηρεάζεται από την απολέπιση ή το ξύρισμα.  

proteini-katanalosi.jpg

6. Ενυδατωθείτε  

Ναι, ακόμη και εδώ, το πόσιμο νερό κάνει θαύματα. Πως; Μπορεί να παρατείνει τη μακροζωία του μαυρίσματος. Το νερό διατηρεί το δέρμα υγιές, ελαστικό και το πιο σημαντικό, ενυδατωμένο, οπότε βεβαιωθείτε ότι πίνετε τα απαραίτητα 2 λίτρα την ημέρα.  

7. Φωτίστε  

Νιώθετε ότι το μαύρισμα σας έχει χάσει τη λάμψη του; Δοκιμάστε μια φωτεινή λοσιόν σώματος ή ένα λάδι για να δώσετε στο σώμα σας μια άμεση ώθηση λάμψης. Τα προϊόντα που αγαπάτε είναι πάντα σύμμαχος σας.