fbpixel

Search icon
Search
Investment-worthy: Οι πιο δημοφιλείς designer bags όλων των εποχών
THE LOOK

Investment-worthy: Οι πιο δημοφιλείς designer bags όλων των εποχών

Οι anti-trend επιλογές που θα σας βγάζουν πάντα ασπροπρόσωπες


Κάθε σεζόν, νέα handbag trends μπαίνουν στον κόσμο του street style. Μετά το glamorous Fashion Month, το πλήθος της μόδας έδειξε ότι όσον αφορά τις τσάντες, υπάρχουν μερικές που δεν φεύγουν ποτέ από το προσκήνιο. Αυτό το βλέπουμε αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη, με τις επανεκδόσεις των πιο iconic σχεδίων, από την τσάντα Jackie της Gucci μέχρι το κλασικό flap της Chanel να έχουν κυριεύσει τα look των πιο iconic fashion people. Εκτός των original, κλασικών επιλογών που αποπνέουν αυτή την ήσυχη πολυτέλεια που αναζητάμε, βγαίνουν και νέες ερμηνείες σε ανανεωμένους χρωματισμούς από παστέλ έως μεταλλικές αποχρώσεις.

Αν δεν είστε σίγουροι για το ποιο luxury κομμάτι να αγοράσετε, σκεφτείτε να στραφείτε στις πιο iconic τσάντες σχεδιαστών που δεν αποχωρίζονται το star quality τους.

Scroll down και ανακαλύψτε τις designer bags που αξίζουν την επένδυση

Chanel flap bag

deborabrosa.jpg
Image source: @deborabrosa

Μια τσάντα Chanel αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας και ποτέ δε χάνει την αξία της - όσα χρόνια και αν περάσουν. Τα καπιτονέ σχέδια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της μάρκας από τότε που η ίδια η Coco Chanel σχεδίασε αυτή την τσάντα το 1955. Εκείνη την εποχή, μπορούσατε να την αγοράσετε με μόλις 220 δολάρια, ενώ σήμερα οι απλές δερμάτινες εκδόσεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 6000. Αυτό δείχνει την αξία μιας τσάντας Chanel και γιατί είναι μια εξαιρετική επένδυση.

Hermes Birkin

snapinstaapp-271336914-336666421416934-5402526513106117869-n-1080.jpg
Image source: @morganerenaudi

Όλα ξεκίνησαν το 1983 με τη συνάντηση της Jane Birkin με τον CEO της Hermes, Jean-Louis Dumas στην πρώτη τάξη ενός αεροπλάνου. Έπειτα από ένα μικροατύχημα που έριξε το κλασικό basket bag της Birkin στο πάτωμα, ο Dumas έσπευσε να βοηθήσει λέγοντας της πως χρειάζεται μια τσάντα με περισσότερες τσέπες. Η ηθοποιός απάντησε ότι την ημέρα που η Hermès θα έφτιαχνε μια μεγάλη καθημερινή τσάντα που θα μπορούσε να χωρέσει όλα τα αντικείμενα που κουβαλάει μια πολυάσχολη μητέρα, θα εγκατέλειπε το χαρακτηριστικό υπερμεγέθες καλάθι της για χάρη της. Ο Dumas, ενσωματώνοντας τα σχόλια της Birkin, σχεδίασε τα πρώτα σκίτσα της τσάντας Birkin πάνω σε ένα airplane sick bag. Μια τέτοια ταπεινή αρχή για την ιστορία της τσάντας Birkin, της πολυτελούς τσάντας που μια μέρα θα κυβερνούσε τον κόσμο!

Hermes Kelly

anoukyve.jpeg
Image source: @anoukyve

Η ιστορία της τσάντας Hermès Kelly ξεκίνησε το 1892, όταν το ατελιέ κυκλοφόρησε την Haut à courroies. Ήταν η πρώτη φορά που ο σχεδιαστικός οίκος κυκλοφόρησε μια τσάντα Hermès. Σχεδιάστηκε για να μεταφέρει μια σέλα, μπότες ιππασίας και άλλα βασικά είδη ιππασίας. Η ιστορία της τσάντας "Grace Kelly" χρονολογείται από την ταινία του Alfred Hitchcock 'To Catch a Thief', η οποία κυκλοφόρησε το 1955. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν ο Cary Grant και η θρυλική καλλονή και ηθοποιός Grace Kelly. Η βραβευμένη ενδυματολόγος Edith Head είχε επιλέξει την τσάντα ως μέρος της γκαρνταρόμπας του χαρακτήρα της. Η Grace Kelly λάτρεψε την τσάντα τόσο πολύ που αναφέρεται ότι αρνήθηκε να την επιστρέψει στο τέλος της ταινίας.

Mulberry Alexa

emili-sindlev.jpeg
Image source: @emilisindlev

Εμπνευσμένη από το πολυαγαπημένο στιλ της Alexa Chung της δεκαετίας του 2000 και ενσωματώνοντας το χαρακτηριστικό υλικό Mulberry Postman's Lock, η Alexa έγινε γρήγορα ένα κλασικό σχέδιο του οίκου και η πιο περιζήτητη τσάντα Mulberry της εποχής της, όταν κυκλοφόρησε το 2010.

Gucci Jackie

snapinstaapp-326568629-1231089957805156-4455241079060244999-n-1080.jpg
Image source: @leiasfez

Η ιστορία λέει ότι το 1964, τρία χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της Constance, η Jackie Kennedy Onassis μπήκε σε μια boutique Gucci και έφυγε με έξι από τις χαρακτηριστικές τσάντες. Έκτοτε, σπάνια φωτογραφιζόταν χωρίς μία κάτω από το μπράτσο της, κάνοντας το στιλ δημοφιλές και ωθώντας τον οίκο να αλλάξει το όνομα της από Constance σε "Jackie".

Lady Dior

snapinstaapp-325574778-5577464739046513-4846607529940730093-n-1080.jpg
Image source: @elle_ferguson

Μιλώντας για μια από τις πιο εμβληματικές τσάντες, σίγουρα μια από αυτές ,που θα είναι για πάντα κλασική, είναι η Lady Dior Bag. Γεννημένη το 1995, η πρώτη φορά που εμφανίστηκε αυτή η τσάντα ήταν στο χέρι της Lady Diana, πριγκίπισσας της Ουαλίας, σε ένα ταξίδι στο Παρίσι. Πριν από εκείνη τότε, δεν είχε όνομα, αλλά λόγω της ιστορικής στιγμής που απαθανατίστηκε με αυτή την τσάντα στο χέρι της, έλαβε το τέλειο όνομα: Lady Dior. Πλέον, μπορείτε να τη βρείτε σε πολλά μεγέθη και σχήματα.

Loewe Puzzle bag

most-popular-designer-handbags-276769-1583186725945-main900x0c.jpg
Image source: @thestylestalkercom

Πρόκειται για μια τσάντα σε σχήμα κύβου που είναι όμορφη, λειτουργική και αναδιπλούμενη - όχι ότι θα θέλατε να την κρατήσετε έτσι για πολύ καιρό- οι γεωμετρικές γραμμές της είναι πολύ πιο εντυπωσιακές σε τρισδιάστατη μορφή. Το Puzzle ήταν το δημιούργημα του creative director της Loewe, Jonathan Anderson. Ως ή πρώτη νέα τσάντα για τον οίκο από τη δεκαετία του 1980 - έπρεπε να είναι ξεχωριστή.

Fendi Baguette

a0b4cd0cc57fbac872ff305430309acb.jpg
Image source: @lucywilliams02

Η διάσημη τσάντα δημιουργήθηκε από τη Silvia Venturini Fendi το 1997, εγγονή των ιδρυτών του οίκου Fendi, Adele και Edoardo Fendi, και δημιουργική διευθύντρια αξεσουάρ την εποχή που καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν ο Karl Lagerfeld. Η Silvia Venturini Fendi εμπνεύστηκε από τις Παριζιάνες που κουβαλούσαν το ψωμί της μπαγκέτας κάτω από τα χέρια τους. Έτσι σχεδίασε την τσάντα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να μεταφερθεί τόσο άνετα όσο αυτή.

Bottega Veneta Intercciato

matilda-djerf.jpeg
Image source: @matildadjerf

Ένα από τα βασικά στοιχεία της Bottega Veneta είναι το Intrecciato - η τεχνική ύφανσης του δέρματος, η οποία όπως όλοι γνωρίζετε είναι πλέον συνώνυμη με την εταιρεία. Η hobo εκδοχή του, που πλεόν κυκλοφορεί ως Jodie, σε πολλά μεγέθη, είναι πράγματι μια επιλογή διαχρονική, που ποτέ δε θα σταματήσει να είναι in.