fbpixel

Search icon
Search
Mother's Day: 6 λαμπερές γυναίκες που έχουν γράψει τα δικά τους παιδικά βιβλία
LIFE & CAREER

Mother's Day: 6 λαμπερές γυναίκες που έχουν γράψει τα δικά τους παιδικά βιβλία

Όταν οι celebrities αποκαλύπτουν άλλες πτυχές του χαρακτήρα τους


Σπουδαίες γυναίκες, που έχουν διαγράψει τη δική τους, ξεχωριστή πορεία η καθεμία στον τομέα της. Γυναίκες με όραμα, ανησυχίες και πάνω από όλα τεράστια αγάπη για τα παιδιά. Αυτό είναι και το στοιχείο που τις ενώνει. Με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας, αξίζει να σταθούμε στις πασίγνωστες celebrities που έχουν αφιερώσει σημαντικό κομμάτι της ζωής τους στα παιδιά, γράφοντας μυθιστορήματα που απευθύνονται αποκλειστικά σε αυτά. Από την Meghan Markle και την Natalie Portman, μέχρι την Lupita Nyong’o και την Emma Thompson…

Meghan Markle

shutterstock-1216108276.jpg

Τhe Bench. Αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Meghan Markle, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 του Ιούνη. “Ξεκίνησε σαν ένα ποίημα που έγραψα για τον σύζυγό μου για την ημέρα του πατέρα, ένα μήνα μετά τη γέννηση του Archie. Αυτό το ποίημα εξελίχθηκε σε μία ιστορία”, εξηγεί η Δούκισσα του Sussex. Το μυθιστόρημα περιγράφει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τον ισχυρό δεσμό που δημιουργείται μεταξύ πατέρα και γιου με το πέρασμα του χρόνου, μέσα από τα μάτια της μητέρας κι όπως έχει σημειώσει η ίδια, εμπνεύστηκε από τη δική της, παιδική ηλικία και τις προσωπικές της εμπειρίες με τον Πρίγκιπα Harry και τον γιο τους, Archie. Το αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία!

Lupita Nyong’o

shutterstock-1224851056.jpg

Μία ακόμη διάσημη γυναίκα, που αγαπάει τα παιδιά κι αφιερώνει αρκετό χρόνο σε αυτά, είναι η Lupita Nyong’o. Με καταγωγή από το Μεξικό και την Κένυα, η ίδια έχει περάσει δύσκολα στο παρελθόν, ωστόσο βγήκε πιο δυνατή και κατάφερε να σταθεί στα πόδια της. Πλέον, αυτό που θέλει να κάνει, είναι να βοηθήσει με το δικό της τρόπο τα μικρά παιδιά και να περάσει τα δικά της μηνύματα μέσω της μυθοπλασίας. Το Sulwe ήταν στη λίστα με τα bestseller το 2019. Η ιστορία, αφορά ένα κορίτσι με πολύ σκούρο δέρμα, περισσότερο από κάθε άλλο μέλος της οικογένειάς του, που προσπαθεί σκληρά να αλλάξει την εικόνα του, θεωρώντας πως μόνο έτσι θα είναι όμορφο. Ωστόσο, μέσα από ένα ξεχωριστό ταξίδι, καταφέρνει να δει την μοναδική του ομορφιά. Η Nyong’o έχει παραδεχτεί πως εμπνεύστηκε από τα δικά της βιώματα, ενώ το συγκεκριμένο βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 4-8 ετών.

Emma Thompson

shutterstock-777307216.jpg

Η Emma Thompson έχει συνδέσει το όνομά της με σπουδαίες κινηματογραφικές επιτυχίες, ωστόσο τόλμησε να δοκιμάσει την τύχη της και στον τομέα της μυθοπλασίας κι εκ του αποτελέσματος, μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένη. Η γνωστή ηθοποιός, έχει βάλει την υπογραφή της σε τρία παιδικά βιβλία. Η πρώτη φορά, ήταν το 2012, όταν κυκλοφόρησε το The Further Tale of Peter Rabbit, ενώ ακολούθησαν το The Christmas Tale of Peter Rabbit και το The Spectacular Tale of Peter Rabbit. Και τα τρία βιβλία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3-7 ετών, ωστόσο αν είστε fan του Peter Rabbit δεν πρέπει να λείπουν κι από τη δική σας συλλογή!

Natalie Portman

shutterstock-1183414600.jpg

Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από πολύ μικρή ηλικία κι αποτελεί μία από τις πιο πετυχημένες ηθοποιούς των τελευταίων χρόνων. Η βραβευμένη με Oscar, Natalie Portman, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Natalie Portman’s Fables, που απευθύνεται σε μικρά παιδιά. Πρόκειται για 3 κλασικά και διαχρονικά παραμύθια, στα οποία δίνει μία νέα, μοντέρνα διάσταση. Η πασίγνωστη εκδότρια, Jean Feiwel της έδωσε την ευκαιρία να κυκλοφορήσει αυτό το βιβλίο κι η Portman την ευχαρίστησε πολλές φορές δημόσια, σημειώνοντας ότι οι 3 αυτοί μύθοι συμβολίζουν μερικές από τις αξίες που θέλει να μεταφέρει στα παιδιά της, όπως η ενσυναίσθηση, η τρυφερότητα κι η αληθινή φιλία.

Julianne Moore

shutterstock-663842032.jpg

Η Julianne Moore έχει παραδεχτεί σε αρκετές δημόσιες τοποθετήσεις της, πως υπήρξε ένα παιδί με αρκετές ανασφάλειες, που είχαν να κάνουν κυρίως με την εξωτερική της εμφάνιση. Έτσι, η πασίγνωστη ηθοποιός, θέλησε γράψει το δικό της βιβλίο, ώστε μέσα από αυτό να βοηθήσει παιδιά που ίσως αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα. Το 2007 έγραψε το Freckleface Strawberry, με κεντρική ηρωίδα ένα μικρό κορίτσι, που προσπαθούσε να αποδεχτεί το γεμάτο φακίδες δέρμα του. Βιβλίο γεμάτο συναισθήματα και πολύ σημαντικά μηνύματα.

Angelina Jolie

shutterstock-180321404.jpg

H Angelina Jolie είναι μία γυναίκα που δεν εφησυχάζει. Παλεύει για τα δικαιώματα των ανθρώπων και μάχεται καθημερινά για αυτούς που το έχουν ανάγκη. Στη δική της περίπτωση, δεν πρόκειται απλά για ένα παιδικό βιβλίο βέβαια, καθώς η γνωστή ηθοποιός εστιάζει στο νέο της δημιούργημα στην εκπαίδευση της νεότερης γενιάς, προκειμένου να γνωρίζει τα δικαιώματά της και να μην αφήνει κανέναν να τα παραβιάζει. Στο βιβλίο της, θίγει θέματα που αφορούν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, αλλά και τις φυλετικές διακρίσεις. Know Your Rights είναι ο τίτλος του βιβλίου της και πέρα από τους νέους, απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.