fbpixel

Search icon
Search
Interiors Lessons: 5+1 έξυπνα tips για να ανανεώσετε την κατοικία σας και να κλέψετε την παράσταση
INTERIORS

Interiors Lessons: 5+1 έξυπνα tips για να ανανεώσετε την κατοικία σας και να κλέψετε την παράσταση

Το σπίτι σας θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους


Για τους λάτρεις του interior design είναι μία περίοδος που προσφέρεται για αλλαγές και πινελιές που θα ανανεώσουν τον χώρο και θα προετοιμάσουν το έδαφος για το φθινόπωρο που… έρχεται. Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν ανήκετε στη συγκεκριμένη κατηγορία, πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολύ εύκολο να πετύχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια. 

Θέλετε να κλέψετε την παράσταση την επόμενη φορά που θα έχετε κόσμο στο σπίτι; Να συγκεντρώσετε επάνω σας όλα τα βλέμματα φίλων και συγγενών; Μπορείτε να το καταφέρετε, ακολουθώντας μερικά πολύ εύκολα tips, που θα κάνουν όμως σημαντική διαφορά.

Πείτε «ναι» στα φωτιστικά που κρέμονται

315747-181022002059-719.jpg


Το θέμα του σωστού φωτισμού είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα, όταν θα επιλέξετε τα φωτιστικά που θα τοποθετήσετε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, οι minimal λάμπες, που κρέμονται από την οροφή, αποτελούν την ιδανική επιλογή. Επενδύστε σε φωτιστικά με ιδιαίτερο design, που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των καλεσμένων σας. «Παίξτε» με το μαύρο και τις μεταλλικές λεπτομέρειες και θα δείτε ότι αμέσως ο χώρος σας θα αποκτήσει μία νέα, μοντέρνα αισθητική.

Δημιουργήστε ενιαίους χώρους

081116-openfloor-2.jpg


Τα τελευταία χρόνια το μοτίβο ενός σπιτιού με ενιαίους χώρους κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο, η κατοικία σας θα δείχνει πολύ πιο μεγάλη, από ό,τι πραγματικά είναι, ενώ θα αποκτήσει έναν cozy χαρακτήρα, ιδιαίτερα αν επιλέξετε και τα απαραίτητα διακοσμητικά αντικείμενα, που θα πλαισιώσουν σωστά το σπίτι. Πείτε «ναι» σε μία ενιαία σαλοκουζίνα και η διαφορά θα είναι αισθητή.

Χαρίστε λάμψη

0-bw4zvet0f-ob1k1t.jpg


Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή από το να τοποθετήσετε σε διάφορους χώρους του σπιτιού αντικείμενα που εκπέμπουν λάμψη. Τέτοια μπορεί να είναι μερικά κρυστάλλινα διακοσμητικά, bronze έπιπλα ή μεταλλικές λεπτομέρειες. Οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα μπουν σπίτι σας και θα αποτελείτε πηγή έμπνευσης για αυτούς.

«Παίξτε» με τα χρώματα

home-lead-resize.jpg


Μη φοβάστε να πειραματιστείτε με τα χρώματα και να προτιμήσετε συνδυασμούς που δεν είναι και τόσο συνηθισμένοι. Δε χρειάζεται να μένετε πάντα στην ασφάλεια των neutrals, επιλέξτε bold χρώματα που «τραβούν» το μάτι και δε γίνεται να περάσουν απαρατήρητα. Αν διστάζετε να προχωρήσετε σε σημαντικές αλλαγές, μπορείτε να κάνετε ένα πρώτο βήμα, τοποθετώντας για παράδειγμα μαξιλάρια με έντονα patterns στο καθιστικό σας. Μία μικρή πινελιά είναι αρκετή!

Προσθέστε έργα τέχνης

32ad9dabe4494c49e37c85e43ff58600.jpg


Εννοείται πως δεν είναι απαραίτητο να γεμίσετε το σπίτι σας με πολλά και διαφορετικά έργα τέχνης. Όμως, ανάλογα με τον χώρο που έχετε να διαχειριστείτε, μπορείτε να διαλέξετε μικρά κομμάτια που ταιριάζουν στη δική σας αισθητική και θα αναβαθμίσουν την κατοικία σας στο πι και φι. Επιπλέον, είναι τόσο μεγάλη η γκάμα επιλογών που υπάρχουν πλέον στην αγορά, που δε χρειάζεται να ξοδέψετε μεγάλα ποσά για ένα και μόνο κομμάτι. Μία σύντομη αναζήτηση είναι αρκετή.

Προτιμήστε τα μεγάλα φυτά

plant-in-the-living-room.jpg


Τα φυτά έχουν θέση τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό ενός σπιτιού σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αν θέλετε πραγματικά να κλέψετε την παράσταση, επενδύστε σε μεγάλες γλάστρες σε γήινους χρωματισμούς και τοποθετήστε μέσα σε αυτές τα φυτά της αρεσκείας σας. Ιδανικά, τοποθετήστε τα άνθη σας στο καθιστικό ή στην είσοδο και το σίγουρο είναι πως δε θα περάσουν απαρατήρητα.

Good to know: Το πιο σημαντικό από όλα, είναι να βρείτε εσείς τι πραγματικά ταιριάζει στο χώρο σας, ανάλογα και με το πόσο μεγάλος είναι και να διαμορφώσετε το σπίτι σας όπως ακριβώς σας αρέσει. Τα παραπάνω tips θα σας βοηθήσουν, αλλά σημασία έχει να τα προσαρμόσετε στα δικά σας “θέλω” και να απολαμβάνετε καθημερινά μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα χαλαρές στιγμές στην κατοικία σας…