fbpixel

Search icon
Search
Interior design update: Πώς να ανανεώσετε την κουζίνα σας ώστε να δείχνει μεγαλύτερη
MAGAZINE

Interior design update: Πώς να ανανεώσετε την κουζίνα σας ώστε να δείχνει μεγαλύτερη

Η Νικολέττα Παπαδέλη μάς αποκαλύπτει όλα τα μυστικά


Η Νικολέττα Παπαδέλη ανήκει στην τρίτη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης που ίδρυσε ο παππούς της, Νίκος, το 1983, ξεκινώντας από έπιπλα μπάνιου και περνώντας στα έπιπλα κουζίνας και ντουλάπας. Σπούδασε Interior Design κι αυτό που αγαπάει στη δουλειά της είναι ότι διατηρεί το ενδιαφέρον της ζωντανό 10 χρόνια μετά, αναζητώντας συνέχεια την εξέλιξη.

Πόσο σημαντικός είναι ο χώρος της κουζίνας για ένα σπίτι και πόσο καίριος ο τρόπος που εξυπηρετεί τις εκάστοτε ανάγκες; 

Η κουζίνα ήταν ανέκαθεν σημείο συνάντησης. Με την τελευταία τάση στην αρχιτεκτονική, που δημιουργούνται ενιαίοι χώροι -τύπου loft-, αλλά και σαλοκουζίνες, τη βλέπουμε πιο συχνά να εντάσσεται στο τμήμα του καθιστικού. Καθώς οι καθημερινές ανάγκες αλλάζουν, προτείνουμε ευέλικτες λύσεις, που ικανοποιούν τις απαιτήσεις κάθε πελάτη κι εφαρμόζουν αρμονικά στον χώρο.

papadelis1.jpg

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του ειδικού σχεδιασμού και ποια σημεία πρέπει να προσέξει κανείς όταν αποφασίσει να «φρεσκάρει» ένα ήδη υπάρχον έπιπλο;

Στην εταιρία μας, ο πελάτης έχει το πλεονέκτημα του custom made, αφού κάθε περιβάλλον έχει τις ιδιαιτερότητές του. Κατασκευάζουμε έπιπλα που ταιριάζουν απόλυτα στον χώρο, με σωστές αναλογίες και πλήρως αξιοποιήσιμα. Η επιλογή χρωμάτων, υφών και υλικών δεν περιορίζεται σ’ ένα χρωματολόγιο. Σε περίπτωση μιας μικρής αλλαγής σε ήδη υπάρχουσα κουζίνα, προτείνω ν’ αντικατασταθούν τα πορτάκια στα κρεμαστά ερμάρια με μία απόχρωση πιο φωτεινή. Για τις ντουλάπες, μια εύκολη λύση είναι η αλλαγή στα πόμολα, καθώς είναι το βασικό αξεσουάρ.

Η εμπειρία σας στις ειδικές κατασκευές είναι μεγάλη. Ποια υλικά δίνουν την εντύπωση ενός μεγαλύτερου χώρου; 

Κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και μ’ αυτήν τη λογική προσεγγίζουμε τα νέα projects. Όταν υπάρχουν ανοίγματα και στα ζητούμενα του πελάτη είναι μια μεγάλη, φωτεινή, διαχρονική κουζίνα, τότε σχεδιάζουμε με βάση τις φυσικές πηγές φωτισμού και προτείνουμε λείες υφές, όπως λάκα ή συνθετικές επιφάνειες, ματ και γυαλιστερές, δημιουργώντας χρωματικές αντιθέσεις. Αν το υλικό έχει όψη ξύλου, τότε επιλέγουμε οριζόντια, φαρδιά και συνεχόμενα νερά ξύλου, για έμφαση στο μήκος. Σε ντουλάπες και dressing room, τα κάθετα νερά ξύλου είναι ιδανικά, για να δώσουμε την ψευδαίσθηση του ύψους. Στη σωστή επιλογή κουζίνας και ντουλάπας είναι βασικό να συμβαδίζουμε με την τοιχοποιία, να διαλέγουμε αποχρώσεις που συνδυάζονται με το δάπεδο και με τα έπιπλα.

papadelis2.jpg

Τι χαρίζει ευελιξία σε μια κουζίνα και πώς μπορεί αυτή να μεταλλάσσεται;

Συνεχώς ανακαλύπτουμε νέα υλικά, που μας δίνουν περισσότερες δυνατότητες στη σχεδίαση και την υλοποίηση. Ευέλικτη λειτουργικά θεωρείται μια κουζίνα από ανθεκτικά υλικά, με καλή διαρρύθμιση και ορθή μελέτη για πρόβλεψη μελλοντικών συσκευών. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως υπάρχουν τόσες λύσεις στο σχέδιο και την τιμή, χωρίς να ρίχνουμε την ποιότητα. Η επιλογή είναι δύσκολη, καθώς είναι έπιπλα που δεν τ’ αλλάζουμε συχνά, ωστόσο με τη βοήθεια ενός ειδικού θα καταφέρετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

papadelis3.jpg
Νικολέττα Παπαδέλη

About

Η κατασκευαστική εταιρία επίπλου Παπαδέλης Α.Ε., με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εξειδικεύεται στο μπάνιο, την κουζίνα και την ντουλάπα, και αναλαμβάνει ειδικές κατασκευές. Έως σήμερα, συνεχίζει με υπευθυνότητα κι επαγγελματισμό ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της, σε μια σχέση εμπιστοσύνης, που παραμένει σταθερή εδώ και τρεις δεκαετίες.

Info: Papadelis Έκθεση: Εθνικής Αντιστάσεως 53, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 455909, www.papadelis.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021