fbpixel

Search icon
Search
Inspiring βιβλία που μιλούν για την καριέρα των γυναικών
LIFE & CAREER

Inspiring βιβλία που μιλούν για την καριέρα των γυναικών

Γίνετε εύκολα το πιο πετυχημένο girlboss


Σε μία προσπάθεια για να έρθει στο προσκήνιο το θέμα του φεμινισμού και της ισότητας των δύο φύλων, που ειδικά το τελευταίο έτος έχει απασχολήσει πολύ πιο έντονα την κοινή γνώμη με το κίνημα #MeToo και τα συνεχόμενα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης, πρόσφατα κυκλοφόρησαν αρκετά βιβλία, που μιλούν για αυτά τα ζητήματα. 

Κοινός στόχος όλων είναι να κάνουν τις γυναίκες να πιστέψουν στον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους και να υπενθυμίσουν σε αυτές ότι όλα είναι εφικτά, αρκεί να μην το βάζουν ποτέ κάτω. Εμείς ξεχωρίσαμε τα παρακάτω, τα οποία έχουν ως απώτερο σκοπό να διδάξουν μέσα από τη διαρκή ανάγνωση, πολύτιμα μαθήματα καριέρας, σωστής διαχείρισης μίας επιχείρησης και -φυσικά- να αφυπνίσουν σχετικά με τα ζητήματα ισότητας. Άλλωστε, η συγγραφέας Lisa Kleypass ήταν εκείνη που υποστήριξε ότι "A well-read woman is a dangerous creature" (δηλαδή «Μια γυναίκα που διαβάζει είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη»). 

Girlboss, Sophia Amoruso

girlboss.jpg

Πέρασε την εφηβεία της κάνοντας μικροκλοπές, ταξιδεύοντας με οτοστόπ και ψάχνοντας στα σκουπίδια για φαγητό. Στα 22 της δεν είχε λεφτά για να συντηρήσει τον εαυτό της και δούλευε στη γραμματεία μιας σχολής Καλών Τεχνών, απλώς για να έχει ιατρική ασφάλιση. Τότε, αποφάσισε να ακούσει την κλίση της και να αρχίσει να πουλάει vintage ρούχα στο eBay. Δέκα χρόνια μετά, κατέληξε να είναι η ιδρύτρια και CEO του Nasty Gal, μιας εταιρείας με ετήσιο εισόδημα 250 εκατομμύρια δολάρια και περισσότερους από 400 υπαλλήλους! Στο αυτοβιογραφικό της βιβλίο, Girlboss, η ίδια μοιράζεται τις συμβουλές της με γυναίκες και κορίτσια που βιώνουν μία τέτοια κατάσταση ζωής, προς την επιτυχία, έστω κι αν υπάρχουν εμπόδια και κακές κριτικές. 

Radical Cantor, Kim Scott

radical.jpg

Η Kim Scott είναι συγγραφέας και επιχειρηματίας, καθώς και αφοσιωμένη σε οτιδήποτε σχετίζεται με το εργασιακό περιβάλλον. Το βιβλίο της είναι ιδανικό για όσους κατέχουν ήδη τη δική τους επιχείρηση και θέλουν να την επεκτείνουν ή να καλυτερεύσουν τις συνθήκες δουλειάς στον χώρο τους. Πιο συγκεκριμένα, θα βρείτε συμβουλές σχετικά με το πώς να καταφέρετε να δώσετε κίνητρο στους εργαζόμενούς σας να συνεχίσουν τη δουλειά με όρεξη, πώς να γίνουν πιο παραγωγικοί και φυσικά πώς θα το πετύχετε χωρίς να γίνετε ένας εργοδότης που όλοι τελικά φοβούνται να μιλήσουν. Όπως ισχυρίζεται η ίδια, για να καταφέρετε κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να βρείτε τον λόγο που θέλετε να κάνετε την αλλαγή. 

How to be an overnight success, Maria Chatzistefanis

success.jpg

Εάν ακολουθείτε τη @mrsrodial στο Instagram, Μαρία Χατζηστεφανή, τότε σίγουρα θα ξέρετε κάποια πράγματα για το βιογραφικό της. Η πετυχημένη επιχειρηματίας, founder και CEO της εταιρείας καλλυντικών και skincare προϊόντων, Nip + Fab, αλλά και της εταιρείας καλλυντικών Rodial, έχει σίγουρα πολλά να μοιραστεί με το κοινό της. Στο βιβλίο αυτό, λοιπόν, θα βρείτε συμβουλές και δημιουργικούς τρόπους για να γίνετε experts στις δημόσιες σχέσεις, topics για το πώς να δημιουργήσετε το δικό σας brand, πώς να κάνετε τα προφίλ σας στα social media πετυχημένα, έξυπνα quotes της ίδιας για το πώς να τα καταφέρετε με όλα τα εμπόδια που μπορεί να προκύψουν στην πορεία σας, πολλή έμπνευση και φυσικά κίνητρα για να μη σταματήσετε ποτέ να προσπαθείτε. Plus, είναι γραμμένο σε προσωπικό τόνο, οπότε η ανάγνωση θα είναι πολύ ευχάριστη για εσάς. 

The Big Life, Ann Shocket

thebiglife.jpg

Η Ann Shocket είναι πρώην editor-in-chief του περιοδικού Seventeen και μέρος της ομάδας του CosmoGIRL. Δηλαδή, είναι το κατάλληλο άτομο για να συμβουλεύσει νέες κοπέλες, που θέλουν να βρουν τον δρόμο τους στον τομέα της εργασίας και να διαπρέψουν. Πράγματι, το βιβλίο της στοχεύει σε αυτό ακριβώς. Θέλει να μυήσει νεαρά κορίτσια στον επιχειρηματικό χώρο και να τους υπενθυμίσει ότι οι βλέψεις τους για μία καλύτερη ζωή είναι απόλυτα έγκυρες και πραγματικές, εφόσον φυσικά υπάρξει σκληρή δουλειά από μέρους τους. Στο The Big Life θα μάθετε τα πάντα για την καριέρα και τη δουλειά από μία γυναίκα που εργάστηκε στα media και έχει πολλά να πει!