fbpixel

Search icon
Search
Η Τέχνη σε ρόλο πρωταγωνιστή στη νέα gallery της Χριστίνας Λάππα στο Κολωνάκι
ARTS & CULTURE

Η Τέχνη σε ρόλο πρωταγωνιστή στη νέα gallery της Χριστίνας Λάππα στο Κολωνάκι

Ένας μοναδικός χώρος στην Αθήνα που θα λατρέψουν οι οπαδοί στης σύγχρονης τέχνης


«Ζωγραφίζω γιατί αυτό είναι που μου αρέσει να κάνω. Ζωγραφίζω από τότε που ήμουν μαθήτρια και το όνειρό μου ήταν να "ανθίσουν" τα συναισθήματα των ανθρώπων μέσα από τους πίνακές μου.», έχοντας αυτά τα λόγια στο νου η καλλιτέχνης Χριστίνα Λάππα σύστησε στο κοινό της Αθήνας, το νέο της εγχείρημα. Μια μοναδική gallery - έναν νέο χώρο όπου ανθίζει η Τέχνη - στο κέντρο της πρωτεύουσας, στο Κολωνάκι.

The artful opening 

img-6531.jpg

Το προηγούμενο Σάββατο μάλιστα, πραγματοποίησε την πρώτη της εκδήλωση, με την παρουσίαση της Χριστουγεννιάτικης συλλογή της “Portraits of Feelings”, όπου παλαιοί και νέοι φίλοι, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί, αντάλλαξαν τις πιο θερμές ευχές, μίλησαν και μοιράστηκαν τις απόψεις τους σχετικά με την τέχνη και φυσικά ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο event της καινούριας gallery. 

img-20221209-231327-egneF.jpg

Παράλληλα, έκαναν δικά τους τα δώρα και τα εκλεκτικά στολίδια, που σχεδίασε η ίδια η καλλιτέχνης ως μέρος της Christmas collection της. 

Who is who 

Η Χριστίνα Λάππα έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα - «νομαδική» θα λέγαμε - ιστορία. Γεννήθηκε στη Βενεζουέλα, έτσι, οι περισσότεροι πίνακές της είναι εμπνευσμένοι από τη γενέτειρά της. Σπούδασε εσωτερική διακόσμηση στην Ισπανία και τώρα ζει στην Ελλάδα, όπου εργάζεται ως αρχιτέκτονας και εσωτερικός σχεδιαστής σπιτιών, εμπορικών χώρων και ξενοδοχείων.

Από νεαρή ηλικία ζωγραφίζει με πάθος. Τα έντονα χρώματα και οι αντιθέσεις χαρακτηρίζουν την τέχνη της. Οι συνθέσεις με διαφορετικά υλικά και τεχνικές που απεικονίζουν τους πολύχρωμους παπαγάλους είναι εντυπωσιακές. Τα έργα της αποπνέουν φως, κινητικότητα και μια συνεχή εναλλαγή που προσελκύει το μάτι του θεατή. Σε συνδυασμό με τους μυστηριώδεις συνδυασμούς θεμάτων και χρωματικών σχημάτων, οι γυναικείες φιγούρες προσφέρουν μια μοναδική προσωπικότητα σε κάθε έργο τέχνης.

img-9587-hdr.jpg

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί, εκθέσεις τέχνης, εκθέσεις, μπιενάλε και μουσεία σε όλο τον κόσμο, όπως στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Φλωρεντία, τη Βενετία, τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Μάντοβα, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, τη Μαρμπέλα, την Τάζα Σίτι, τη Μόσχα, το Ντουμπάι, το Τόκιο, τη Σιγκαπούρη, το Φορτ Λόντερντεϊλ, τη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι. Την ίδια στιγμή έχει αναδείξει πολλές από τις συλλογές των έργων της σε κορυφαία ξενοδοχεία της Ελλάδας.

The one who wanted all 

Μέσα από την τέχνη της μιλάει για την ουσία της ζωής και τη γυναικεία φύση χρησιμοποιώντας απλά μέσα, έντονα χρώματα και ελάχιστα περιγραφικά στοιχεία. Οι πίνακές της χαρακτηρίζονται από μια ατμόσφαιρα «ζεστασιάς», αρμονίας και ηρεμίας που προκαλείται από την ιδιαίτερη μορφή με την οποία απεικονίζει το κεντρικό της θέμα: τη γυναίκα.

111-9FPNp.jpg

Η «γυναίκα» της περπατάει ελεύθερα με τη σκιά της στο χώρο και στο χρόνο, στην απέραντη θεατρική σκηνή του κόσμου. Είναι μια μητέρα, μια νεαρή γυναίκα και ένα παιδί. Εργάζεται, απολαμβάνει τη σωματική της δύναμη, μιλάει ανέμελα, κινείται στη σκακιέρα της ζωής υπακούοντας στους εσωτερικούς ηθικούς νόμους και χορεύει το χορό της, τον οποίο διδάσκει ελεύθερα, με το φόρεμά της να κυματίζει.

Από το 2000 μέχρι σήμερα, η φιγούρα στα έργα του ζωγράφου έχει εξελιχθεί και αλλάξει. Αρχικά, είναι πιο ρεαλιστική και μοιάζει στιβαρή και ανθεκτική. Όμως, καθώς περνούν τα χρόνια, ο ζωγράφος αφαιρεί στοιχεία και μεταμορφώνει τη φιγούρα που βρίσκεται πάντα σε κίνηση, σε μια αιθέρια, σχεδόν διαφανή παρουσία. 

img-9734.jpg

Η Χριστίνα Λάππα είναι ένα ελεύθερο πνεύμα, που ό,τι συμβαίνει γύρω της, τής κινεί την περιέργεια, κάνοντάς την να εφευρίσκει συνεχώς νέους τρόπους να εξελίσσει το έργο της. Το νέο της εγχείρημα, η gallery "Christina Lappa" στο Κολωνάκι αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για κάθε λάτρη της Τέχνης να επισκεφτεί την πρωτεύουσα.

Ανακαλύψτε περισσότερα έργα της εδώ

Facebook 

Instagram