fbpixel

Search icon
Search
Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Brigitte Macron, ξεναγήθηκε στη μεγάλη επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά» στην Αθήνα
PEOPLE & MOMENTS

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Brigitte Macron, ξεναγήθηκε στη μεγάλη επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά» στην Αθήνα

Στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς 138


Στην Αθήνα βρέθηκε η Brigitte Macron, συνοδευόμενη από τη σύζυγο του Πρωθυπουργού κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκα-Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας επισκέφτηκε το Σάββατο αργά το απόγευμα το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς 138 και ξεναγήθηκε στη μεγάλη επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά». 

dsc-3840.jpg
Η Πρόεδρος του Μουσείου Ειρήνη Γερουλάνου, Brigitte Macron, Μαρέβα Γκραμπόφσκα-Μητσοτάκη, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Στη σπουδαία αυτή έκθεση συμπεριλαμβάνονται και δύο έργα του Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά, που ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Μουσείο Μπενάκη με τη σύμπραξη της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Kατερίνας Σακελλαροπούλου. Παράλληλα, η έκθεση εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού της επετείου που συντονίζει η επιτροπή «Ελλάδα 2021».

dsc-3897.jpg
Brigitte Macron

Η Πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη, κυρία Ειρήνη Γερουλάνου υποδέχθηκε τις υψηλές καλεσμένες στην είσοδο της Πειραιώς 138. Ακολούθησε ξενάγηση στην έκθεση από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη Γιώργη Μαγγίνη και τους επιμελητές της έκθεσης Τάσο Σακελλαρόπουλο και Μαρία Δημητριάδου, Υπεύθυνο και Επιμελήτρια των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου. Η κυρία Macron, περιηγήθηκε στη σημαντικότερη έκθεση που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα για τον νεότερο ελληνισμό και συμμετείχε στο γοητευτικό ταξίδι ιστορίας και τέχνης εκατό χρόνων που αφηγείται η έκθεση.

Δήλωσε «φιλέλλην» και εξέφρασε τον θαυμασμό της για τα σπάνια έργα τέχνης, τα ξεχωριστά τεκμήρια και τα μοναδικά αντικείμενα που παρουσιάζονται στους τρεις ορόφους της έκθεσης.
dsc-3884.jpg
Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Brigitte Macron, Μαρέβα Γκραμπόφσκα-Μητσοτάκη

Ως ενθύμιο της επίσκεψης, το Μουσείο προσέφερε στην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας τον κατάλογο της έκθεσης και από το υπέροχο giftshop του ένα μεταξωτό επετειακό μαντήλι με τη φιγούρα του εύζωνα καθώς και ασημένιο δακτυλίδι με κουκουβάγια, ακριβές αντίγραφο του χρυσού δακτυλιδιού της Φιλομούσου Εταιρείας Αθηνών. Η κυρία Macron ενθουσιασμένη, φυσικά ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Μουσείου Ειρήνη Γερουλάνου και το φόρεσε αμέσως.

Info: Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2021.

Θαυμάστε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας στην Αθήνα!

Φωτογραφίες: @olympiakrasagaki