fbpixel

Search icon
Search
Η πολυτελής κατοικία της Marie Chantal στην Upper East Side του Manhattan είναι βγαλμένη από όνειρο
INTERIORS

Η πολυτελής κατοικία της Marie Chantal στην Upper East Side του Manhattan είναι βγαλμένη από όνειρο

To σπίτι ανήκει στην οικογένειά της και χρονολογείται ως ένα αυθεντικό Νεοϋορκέζικο townhouse του 1913


Έχοντας περάσει χρόνια σε διάφορες από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του εξωτερικού και μοιράζοντας τη ζωή της ανάμεσα σε Hong Kong, Αμερική και Λονδίνο, η κομψή πριγκίπισσα Marie-Chantal μαζί με τον σύζυγό της Παύλο Γλύξμπουργκ τα τελευταία 26 χρόνια έχουν ως κύρια βάση τους τη Νέα Υόρκη. Οι δυο τους στεγάζουν την κοινή τους πορεία σε ένα υπερπολυτελές νεοϋορκέζικο townhouse που χρονολογείται από το 1913 και ανήκει στην οικογένεια της πριγκίπισσας.

8.jpg
Photo: Kate Martin

Όταν το ζευγάρι πήρε την απόφαση να μετακομίσει από τη μόνιμη κατοικία του από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη, επέλεξε να δημιουργήσει ένα προσωπικό «καταφύγιο» το οποίο θα διαθέτει μεγάλη ιστορία και θα «ντυθεί» με σύγχρονη διακόσμηση αλλά και καινούριες αναμνήσεις.

5.jpg

Το αρχικό σπίτι ανήκε στους γονείς της Marie-Chantal, αλλά είχε ανακαινιστεί από τον θρυλικό Ιταλό σχεδιαστή εσωτερικών χώρων και αρχιτέκτονα Renzo Modgiardino. Όπως και η ίδια δήλωσε, το design του θυμίζει παλαιότερες εποχές με βαριά ξύλα και σκούρα έπιπλα. Η πριγκίπισσα θέλησε να το ζωντανέψει, δίνοντάς του μια φρέσκια ματιά. Κάπως έτσι, στράφηκε σ' έναν άλλο μεγάλο interior designer, τον François Catroux. Οι δύο τους γνωρίζονται από την παιδική της ηλικία και έκτοτε παραμένουν φίλοι. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους ήταν ένας συνδυασμός που διατηρούσε ακέραια την κλασική αρχιτεκτονική σε έναν διάλογο με μια μοντέρνα σχεδιαστική προσέγγιση.

4.jpg

Μάλιστα, η Marie-Chantal είχε δηλώσει στο Hello.com: «Έφερα όλα τα έργα τέχνης μας από το Λονδίνο και ξεκινήσαμε από αυτό. Ήταν πολύ ανένδοτος στο ότι τα έπιπλα δεν έπρεπε να κυριαρχούν στα δωμάτια και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Κρατήσαμε το αντίστοιχο ζευγάρι αγγλικών πολυελαίων στην τραπεζαρία και τη βιβλιοθήκη - επειδή είναι απλώς υπέροχοι.» 

6.jpg

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι την κατοικία αρχικά την είχε διακοσμήσει η μητέρα της Chantal τη δεκαετία του 1980, έχοντας πολλά στοιχεία μαξιμαλισμού και βαριάς ατμόσφαιρας που κυριαρχούσε εκείνη την εποχή - κάτι που η νεότερη γενιά ήθελε να ελαφρύνει μέσα από πιο μινιμαλιστικές και elegant πινελιές.

3.jpg
Η Μαρία Ολυμπία στο δωμάτιό της

Το διαμέρισμα διαθέτει ένα μεγάλο καθιστικό, μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη και μία μαρμάρινη πολυτελή κουζίνα, στην οποία η Marie Chantal έχει δηλώσει πως περνάει τον περισσότερο χρόνο όταν βρίσκεται στο σπίτι. Τα master bedrooms αλλά και τα δωμάτια που χρησιμοποιούνται ως γκαρνταρόμπες είναι επιμελημένη με προσοχή έως και την τελευταία λεπτομέρεια ενώ το λευκό, το μπεζ της άμμου και οι statement συνδυασμοί πρωταγωνιστούν πάντα με γνώμονα την εξεζητημένη κομψότητα. 

8-UCH3A.jpg
1.jpg

Το σαλόνι στον δεύτερο όροφο χρησιμεύει ως ο κύριος χώρος διασκέδασης και συγκέντρωσης της οικογένειας. Είναι γεμάτο με easy-going ουδέτερες αποχρώσεις και διαθέτει ένα μεγάλο γεωμετρικό μαύρο-γκρι χαλί, σύγχρονους καναπέδες από λινό μπουκλέ και cocktail tables από τους Γάλλους σχεδιαστές-καλλιτέχνες Eric Schmitt και Guy de Rougemont.

2.jpg
7.jpg

Η πανέμορφη βιβλιοθήκη με τις ξύλινες επενδύσεις και τον custom-made πολυέλαιο σε συνδυασμό με τις καμπύλες σιλουέτες και τα μοντέρνα στοιχεία προσδίδουν στο χώρο μια εκλεπτυσμένη φινέτσα. Ενώ η είσοδος με τα μεγαλοπρεπή τοξωτά ταβάνια και τις όμορφες λεπτομέρειες ανταγωνίζεται οποιοδήποτε ευρωπαϊκό μεγάλο αρχοντικό ή πύργο.

Κεντρική φωτογραφία: Αριστερά πηγή: Instagram @mariechantal22 και δεξιά πηγή: Architectural Digest, φωτογράφος: Ngoc Minh Ngo

Φωτογραφίες πηγή: Architectural Digest, φωτογράφος: Ngoc Minh Ngo, Ηello.com, Instagram