fbpixel

Search icon
Search
Η παράδοση και η σύγχρονη πολυτέλεια συνδυάζονται εκπληκτικά σε αυτήν την υπέροχη κατοικία στο Notting Hill
INTERIORS

Η παράδοση και η σύγχρονη πολυτέλεια συνδυάζονται εκπληκτικά σε αυτήν την υπέροχη κατοικία στο Notting Hill

Αποπνέει ακαταμάχητη φινέτσα και είναι αρχιτεκτονικά επιμελημένη από το studio Barlow & Barlow


Τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει την αίγλη που απέπνεε η παλιά αρχιτεκτονική και τότε επικρατέστερες τάσεις στο interior design, σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό studio Barlow & Barlow. Με σεβασμό στο παρελθόν, αλλά πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και σε όσα πρόκειται να μας απασχολήσουν αργότερα και αφορούν στη διακόσμηση, το team που απαρτίζει το γραφείο γνωρίζει πολύ καλά πόσο επιδραστικά έχει λειτουργήσει η παλιά εποχή στη σύγχρονη και πόσο πολλά έχει να προσφέρει ο χώρος του design από εδώ και στο εξής.

Μετρώντας επιτυχίες και σπουδαίες δουλειές σε ολόκληρη τον κόσμο, οι Barlow & Barlow έχουν ως έδρα τη Νέα Υόρκη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως περιορίζονται μόνο εκεί. Ο κόσμος τους ξέρει και τους ξεχωρίζει ακριβώς για ό,τι είναι και για όλα αυτά που πρεσβεύουν, μετατρέποντας τη δουλειά τους σε αξιοθαύμαστα έργα που ο καθένας μπορεί να ζηλέψει και να θέλει να αντλήσει έμπνευση από αυτά.

Ένα τέτοιο είναι και η κατοικία στην οποία θα αναφερθούμε σήμερα. Πρόκειται για μια επιβλητική μεζονέτα, που είναι χρισμένη στο Notting Hill και αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σχεδιαστική φιλοσοφία του συγκεκριμένου αρχιτεκτονικού γραφείου. Βρίσκεται υπό την κατοχή μιας τετραμελούς οικογένειας, η οποία για χρόνια ζούσε στο Παρίσι και για επαγγελματικούς λόγους μεταφέρθηκε κάνοντας, ουσιαστικά, μια στροφή 360 μοιρών στη ζωή της.

11-s5jdN.jpg


Οι ιδιοκτήτες αγόρασαν αυτήν την κατοικία, σκεπτόμενοι την άνεση και το το βολικό location που είχε και ήταν αρκετά κοντά στις δουλειές τους. Τα δυο τους παιδιά βρίσκονται στην εφηβεία, οπότε έπρεπε από την αρχή να «χτίσουν» τις βάσεις για το μέλλον τους και άρα η προσαρμογή δε θα ήταν πολύ εύκολη σε περίπτωση που το περιβάλλον δεν τα γέμιζε έμπνευση και όρεξη για να ζήσουν σχεδόν από την αρχή.

Το σπίτι χρειαζόταν αρκετές αλλαγές, δεδομένου ότι χτίστηκε πριν από στα τέλη της δεκαετίας του '80 και η τελευταία ανακαίνιση είχε γίνει πριν από είκοσι περίπου χρόνια. Το αρχιτεκτονικό studio Barlow & Barlow, ήταν κατά κάποιον τρόπο μονόδρομος για το ζευγάρι, μιας και είχε ακούσει τα καλύτερα από γείτονες και συναδέλφους κατά τη διαδικασία εύρεσης ενός έμπειρου και αξιόπιστου design γραφείου, που να ξεχωρίζει μεταξύ άλλο για την υψηλή αισθητική του.

1-0mP1X.jpg


Έπειτα από κοινές συζητήσεις και διάφορα πρότυπα σχέδια, η οικογένεια μαζί με το team κατέληξαν στο στιλ διακόσμησης που θα έπαιρνε τη θέση του στο συγκεκριμένο σπίτι, από χώρο σε χώρο. Δεδομένου ότι οι χώροι είναι μεγάλοι και φωτεινοί και τα δωμάτια πολλά, τους δόθηκε η ευκαιρία να «παίξουν» έντονα χρώματα και διάφορα decor styles, που τελικά εξασφάλισαν ένα φανταστικό αποτέλεσμα.

Βλέπουμε πως τα υλικά που κυριαρχούν είναι το ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς, αλλά και οι metallic επιφάνειες για περισσότερο glam touch. Όλες αυτές οι θερμές αποχρώσεις που έχουν επιλεχθεί σε συνδυασμό με ψυχρούς και άλλους bold τόνους, χαρίζουν ένα πολύ cozy αποτέλεσμα που μπερδεύει με τον πιο chic & timeless τρόπο την αίγλη των vintage στοιχείων με τη σύγχρονη πολυτέλεια και τη λειτουργικότητα.

3-wikj9.jpg


Θα έλεγε κανείς πως ο κάθε χώρος αποτυπώνει απίστευτα το λεγόμενο eclectic style, που τελικά έχει μπει για τα καλά στη ζωή και τα σπίτι μας. Πρόκειται για ένα mix, δηλαδή, πολλών και διαφορετικών στοιχείων και θεμάτων στη διακόσμηση, που ωστόσο στο τέλος το όλο concept «δένει» υπέροχα μεταξύ του, προσφέροντας αρμονία κι εντυπωσιακό χαρακτήρα όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερους χώρους της κατοικίας!