fbpixel

Search icon
Search
Η ονειρεμένη ιστορική κατοικία «Landgut» στην Ελβετία εκπέμπει αυθεντική αρχοντιά
INTERIORS

Η ονειρεμένη ιστορική κατοικία «Landgut» στην Ελβετία εκπέμπει αυθεντική αρχοντιά

Ανακαινίστηκε από την interior designer Ina Rinderknecht


Η ονειρεμένη βίλα αλλά και το μεγάλο κτήμα που την περιβάλλει, χρονολογούνται από το 1914, την εποχή που χτίστηκε από τον Rudolf Walder και τη σύζυγό του Berta Walder-Baumann με την υπογραφή των αρχιτεκτόνων, Müller & Freytag από τη Ζυρίχη. Ο Walder ήταν κατασκευαστής μεταξωτών υφασμάτων και η Berta Walder-Baumann κόρη του εμπόρου μεταξιού Kaspar Baumann-Zürrer.

3000x2000-ret-0059.jpg

Το κτήμα έχει καταχωρηθεί σαν ιστορικό κτίριο το 1993. Μεγάλα τμήματα του εσωτερικού δεν είχαν πειραχτεί τα τελευταία 100 χρόνια, ενώ αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες από τις αυθεντικές ταπετσαρίες, τους τοίχους, τις κουρτίνες, τα φωτιστικά και τα έπιπλα έχουν αντέξει στον χρόνο.

Αυτή η εκπληκτική βίλα επαναφέρει το μεγαλείο της κομψότητας του παλιού κόσμου και της σύγχρονης ζωής! 

Κάθε δωμάτιο του σπιτιού έχει μελετηθεί προσεκτικά από το αρχιτεκτονικό γραφείο της Ina Rinderknecht, σ' ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις οδηγίες του ιστορικού κτιρίου. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να γίνει μια περίπλοκη διαδικασία κι έρευνα για τα αρχικά χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν. Η επιτροπή ζήτησε επίσης, να διατηρήσουν ορισμένα ξυλουργικά έργα και ιστορικά δάπεδα ενώ μερικές από τις αυθεντικές ταπετσαρίες και τους τοίχους με επένδυση (κυρίως στο ισόγειο της βίλας) έπρεπε πρώτα να προστατευθούν και μετά να ξαναταπετσαριστούν. Παρόλο που το ιστορικό πλαίσιο ήταν δεδομένο, είχαν ακόμα την ελευθερία να σχεδιάσουν και να εξελίξουν το art nouveau κτίριο. Τους ανατέθηκε επίσης να επιπλώσουν ολόκληρο το ακίνητο εντός και εκτός.

landgut-goldbar.jpg

Η κύρια βίλα με την επιβλητική είσοδό της καλωσορίζει τον επισκέπτη της με μια αίθουσα και μια μεγάλη σκάλα που τώρα κοσμούνται από ζωγραφισμένα στο χέρι λινά επενδύσεις τοίχου που παράγονται αποκλειστικά από τον γνωστό βρετανό κατασκευαστή ταπετσαριών de Gournay. Το σχέδιο απεικονίζει λουλουδάτα αμπέλια και πουλιά και τονίζει τον τρόπο ζωής της χώρας. Ένα φτιαγμένο custom made carpet runner διακοσμεί και ολοκληρώνει την ατμόσφαιρα της κατά τα άλλα νηφάλιας ατμόσφαιρας.

«Σε στενή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες επιλέξαμε τα καλύτερα κλινοσκεπάσματα, σκεύη κουζίνας και τραπεζαρίας, διακοσμητικά αντικείμενα μέχρι το τέλειο άρωμα για τo μπάνιο.»

ret-7883-3000x2000.jpg

Η μεγαλοπρεπής βίλα χωρίζεται σε 2 μέρη και έχει συνολικά 13 υπνοδωμάτια με ιδιωτικά μπάνια.
Στην κύρια βίλα, η σουίτα με το καθιστικό διαθέτει το δικό της μπάνιο κι ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο. «Καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια και το μεγαλείο του κτήματος σε μια περίοδο περίπου 4 ετών. Στόχος μας ήταν να διατηρήσουμε την αυθεντική ιστορική ουσία του, προσδίδοντας μια αποκλειστική και διαχρονική αισθητική, ενώ παράλληλα το προσαρμόσαμε σε έναν σύγχρονο τρόπο ζωής και δημιουργώντας στιγμές χαράς.», λέει η Ina Rinderknecht.

ret-0068-1080x1620.jpg

Αbout

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, αλλά με διεθνή ανατροφή σε πολλές ηπείρους, η αγάπη της Ina Rinderknecht για το design ξεκίνησε κατά τη διάρκεια μιας σχολικής ανταλλαγής στη Yogyakarta όπου έμαθε παραδοσιακές ινδονησιακές τέχνες και χειροτεχνίες. Από εκεί, αποφοίτησε από το Istituto Europeo di Design και ακολούθως απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο σχέδιο από την Domus Academy του Μιλάνου. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Μιλάνο της Ιταλίας πριν μετακομίσει στη Χαβάη για να δημιουργήσει διάσημους χώρους φιλοξενίας με τους Peter Vincent & Associates. Ενώ εργαζόταν ως η κύρια interior designer στο Park Shore Waikiki Hotel το 2005, που ανήκει στον όμιλο Blackstone, στη συνέχεια της ζητήθηκε το 2006 να ενταχθεί σε αυτήν την εταιρεία Private Equity ως σύμβουλος για τo δικό τους brand πολυτελών ξενοδοχείων, LXR Luxury Resorts.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!