fbpixel

Search icon
Search
Η Dolly Parton δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια για τους πληγέντες του τυφώνα Helene
PEOPLE & MOMENTS

Η Dolly Parton δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια για τους πληγέντες του τυφώνα Helene

Η τραγουδίστρια, η οποία θα προσφέρει επιπλέον 1 εκατομμύριο δολάρια μέσω του Dollywood, τραγούδησε επίσης ένα remix του "Jolene", αλλάζοντας το περίφημο όνομα και μετατρέποντάς τον σε: «Helene, ήρθες εδώ και μας χώρισες όλους»


Dolly Parton κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες και τις καταιγίδες του τυφώνα "Helene". Η Parton, μαζί με τις εταιρείες της Dollywood Parks & Resorts, The Dollywood Foundation, Dollywood's Stampede και Pirates Voyage, θα συνεργαστούν με τη Walmart για να παράσχουν σημαντικές δωρεές για την ανακούφιση από τις πλημμύρες σε όλη την περιοχή των Απαλαχίων.

Οι δωρεές ανακοινώθηκαν την Παρασκευή σε ένα Walmart στο Newport του Τενεσί, όπου προσφέρονται γεύματα, ντους και εγκαταστάσεις πλυντηρίων στα μέλη της κοινότητας που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς πλημμύρες στην περιοχή. Η Parton, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση, δήλωσε ότι όπως όλοι οι άλλοι, «προσπαθεί να απορροφήσει» την καταστροφή και την απώλεια που προκλήθηκε από τον τυφώνα, ο οποίος σκότωσε περισσότερους από 200 ανθρώπους και άφησε πλήθη χωρίς σπίτια.

dolly.jpg
Η Dolly Parton και ο CEO John Furner της Walmart U.S. στο Τενεσί


«Είμαστε όλοι εδώ για να θεραπεύσουμε αυτές τις ραγισμένες καρδιές», είπε, προσθέτοντας ότι πραγματικά εύχεται «να ήμασταν όλοι μαζί για διαφορετικό λόγο». «Ποιος ήξερε, στο μικρό μέρος της χώρας εδώ – όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, ακριβώς κάτω από το δρόμο – ότι θα είχαμε αυτό το είδος καταστροφής; Όταν κοιτάζω γύρω μου, σκέφτομαι: «Αυτά είναι τα βουνά μου, αυτές είναι οι κοιλάδες μου, αυτά είναι τα ποτάμια μου... Αυτοί είναι οι άνθρωποί μου και αυτό είναι το σπίτι μου».

Η Parton αργότερα ανέφερε πόσο «προσωπική» είναι αυτή η αιτία για εκείνη. «Έχω δικούς μου συγγενείς που ζουν εδώ, και όταν ακούσαμε για αυτό, ήταν καταστροφικό, όχι μόνο επειδή ήταν η οικογένειά μου, επειδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται σαν δικοί μου άνθρωποι. Όλοι αισθανόμαστε συνδεδεμένοι και είμαστε κατά κάποιο τρόπο. Οπότε με κατέστρεψε μόνο και μόνο επειδή ήξερα ότι έπρεπε να υποφέρουμε έτσι».

Στη συνέχεια ανακοίνωσε μια προσωπική δωρεά 1 εκατομμυρίου δολαρίων στο Mountain Ways Foundation, έναν εγγεγραμμένο φιλανθρωπικό οργανισμό αφιερωμένο στην παροχή άμεσης βοήθειας στα θύματα των πλημμυρών του τυφώνα «Helene». Επιπλέον, οι προαναφερθείσες επιχειρήσεις της Dolly στο Ανατολικό Τενεσί μαζί με το Ίδρυμα Dollywood συνδυάζουν προσπάθειες για να ταιριάξουν τη δωρεά της στο Mountain Ways με μια πρόσθετη συνεισφορά 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

240119092018-dolly-parton-111823.jpg


Στην εκδήλωση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Walmart US John Furner ανακοίνωσε ότι η Walmart, συμπεριλαμβανομένου του Sam's Club και του Ιδρύματος Walmart, θα δωρίσει συνολικά 10 εκατομμύρια δολάρια σε προσπάθειες ανακούφισης από τυφώνες σε όλες τις πληγείσες πολιτείες. Ο τερατώδους μεγέθους τυφώνας κατηγορίας 4 "Helene" χάραξε μια πορεία καταστροφής άνω των 500 μιλίων στα νοτιοανατολικά και έχει σκοτώσει πάνω από 200 ανθρώπους - ο δεύτερος πιο θανατηφόρος τυφώνας που έπληξε την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ τα τελευταία 50 χρόνια πίσω από τον τυφώνα Κατρίνα πριν από 19 χρόνια. Η καταιγίδα έριξε τόσο πολύ νερό πάνω από τα νότια Απαλάχια σε διάστημα 3 ημερών που ήταν ένα εκτεταμένο γεγονός βροχόπτωσης μία φορά στα 1.000 χρόνια για την περιοχή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.