fbpixel

Search icon
Search
Η αρχιτέκτονας και interior designer Μαριλύν Κάτσαρη μας υποδέχεται στον υψηλής αισθητικής χώρο της
MAGAZINE

Η αρχιτέκτονας και interior designer Μαριλύν Κάτσαρη μας υποδέχεται στον υψηλής αισθητικής χώρο της

Διακρίνεται για το απαράμιλλο & classy στιλ της


«Είναι χώρος έκφρασης της προσωπικότητάς μας. Εκεί όπου μπορούμε να είμαστε αυθεντικοί κι ελεύθεροι, όπου γεννιούνται οι σκέψεις και τα όνειρά μας. Όπου καλλιεργούνται οι σχέσεις και χτίζονται οι ζωές μας, μέρα με τη μέρα, στιγμή με τη στιγμή». Όλα τα παραπάνω ορίζουν τη λέξη «σπίτι» για τη Μαριλύν Κάτσαρη. Το δικό της στην Αθήνα, ένα ισόγειο διαμέρισμα στην Άνω Βούλα, ξεχωρίζει γιατί αποπνέει αέρα εξοχής. 

1-nxu7b.jpg

Η επικοινωνία του εξωτερικού με τον εσωτερικό χώρο αποτελεί ένα από τα ιδιαίτερα στοιχεία του, με τα μεγάλα ανοίγματα να επιτρέπουν στο φυσικό φως να εισχωρεί. «Έτσι δίνεται η δυνατότητα να βλέπουμε τις εποχές ν’ αλλάζουν. Είναι ένα σπίτι για οικογένεια και φίλους. Για στιγμές χαλάρωσης, παραγωγικότητας και δημιουργικότητας. Είναι το μέρος όπου γεννήθηκαν και μεγαλώνουν τα παιδιά μου». Μια σύγχρονη κατοικία, που χάρη στην ιδιαίτερη αισθητική της ιδιοκτήτριάς της έχει καταφέρει να ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό και το μοντέρνο, ενώ το mix and match διαφορετικών χαρακτηριστικών σε κάθε σημείο τής προσδίδει μοναδικότητα. Το open space περιβάλλον του σαλονιού, επιτρέπει τη συνύπαρξή του με τη μεγάλη τραπεζαρία, ενώ στην ευμεγέθη, minimal βιβλιοθήκη φιλοξενούνται εκλεκτά βιβλία και αντικείμενα design της οικογένειας. «Η γωνιά που προτιμώ είναι αυτή της τραπεζαρίας, γιατί είναι το πιο ηλιόλουστο σημείο, σαν να βρίσκεσαι στον κήπο. Μου αρέσει να κάθομαι στο ξύλινο, οβάλ τραπέζι και ν’ απολαμβάνω τον πρωινό καφέ ή ένα κρασί με φίλους, με τα παιδιά και τα σκυλιά μας να μπαινοβγαίνουν στον κήπο».

Οι natural τόνοι κυριαρχούν, εμπλουτισμένοι από μικρές πινελιές χρώματος, όπως η κίτρινη πολυθρόνα με το υποπόδιο στον χώρο του living room. Παρατηρώντας τα ιδιαίτερα στοιχεία που συνθέτουν αυτό το υπέροχο και κομψό σκηνικό, το μάτι μου πέφτει στο γλυπτό της Ναταλίας Μελά, που διακοσμεί το coffee table στο σαλόνι της και είναι ένα από τα αγαπημένα της décor items. Μαζί με τα φωτιστικά του κομοδίνου της, που της τα έχει χαρίσει η γιαγιά της και άλλοτε διακοσμούσαν το δικό της σαλόνι, αλλά κι έναν καθρέφτη που τον έχει φέρει από το Περού -από βαμμένο γυαλί, με μια τεχνική που χρησιμοποιούν εκεί- αποτελούν τα κομμάτια που ξεχωρίζει.

ALL ABOUT HER

2-nHIG2.jpg

Η απόφασή της ν’ ακολουθήσει την αρχιτεκτονική ήταν πηγαία. Οι γονείς της τής έδωσαν από μικρή ηλικία τα ερεθίσματα, αλλά και την ευκαιρία να πάει στην Αμερική, σ’ ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια για το συγκεκριμένο αντικείμενο στον κόσμο, στο Rhode Island School of Design, από όπου απέκτησε το Bachelor Καλών Tεχνών και Aρχιτεκτονικής. Μέχρι το 2002, έμεινε στη Νέα Υόρκη, έχοντας την ευκαιρία να δουλέψει σε μεγάλα γραφεία, όπως αυτό του Κώστα Κονδύλη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ένιωσε ότι υπάρχει ένα σημαντικό κενό στην αγορά του Interior Design κι έτσι άρχισε ν’ ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με αυτό. «Στο επάγγελμά μου δουλεύει πολύ το ένστικτο και η φαντασία. Είναι άκρως δημιουργικό σε όλα τα επίπεδα. Από τoν τρόπο που θα χρησιμοποιήσεις τα υλικά μέχρι την κατασκευή ενός επίπλου». Η ίδια τονίζει πως ανέκαθεν ήταν δημιουργική. «Στην οικογένειά μου αγαπούσαμε την τέχνη, τις βόλτες στα μουσεία, την αρχιτεκτονική. Όταν ήρθε η ώρα ν’ αποφασίσω τι θα σπουδάσω, ο πατέρας μου με προέτρεψε να διαλέξω κάτι που δε θα βαριόμουν ποτέ. Και για μένα ήταν ξεκάθαρο. Η ενασχόληση με τη δημιουργία ήταν κάτι που θα με κράταγε πάντα σ’ εγρήγορση και θα μου χάριζε χαρά». Σήμερα, τα σχέδιά της για το μέλλον είναι να μεγαλώσει την εταιρία της, δουλεύοντας αυτήν τη στιγμή πάνω σε διάφορα projects, που αφορούν κυρίως σε ανακαινίσεις γραφείων, διαμερισμάτων, private villas και σχεδιασμό επίπλων.

STYLE MATTERS

5-XQH88.jpg

Το στιλ είναι ένα σύνολο πραγμάτων. Είναι η προσωπικότητα, το allure. Είναι το τι εκπέμπει κάθε άνθρωπος. Καθορίζεται από τον τρόπο που στέκεσαι μέχρι την άποψη που έχεις για όλα τα πράγματα. Από την άλλη, η καλή αισθητική είναι κάτι που σε αφυπνίζει, σε προκαλεί να τη θαυμάσεις, να τη φέρεις κοντά σου. Και, φυσικά, να είναι σε αρμονία με το περιβάλλον.

4-l4fmw.jpg

My favorite list

  • Fashion Designer: Johanna Ortiz, Victoria Beckham
  • Fashion House: Alaia
  • Architect: Norman Foster, Mies Van der Rohe, Oscar Niemeyer
  • Furniture Designer: Vladimir Kagan
  • Artist: James TurrelI, Light & Space
  • Perfume: Escentric Molecules
  • Accessories: Μάσκα ύπνου
  • Book: «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», Νίκος Καζαντζάκης
  • Details for your home: Αντικείμενα που αγοράζω στα ταξίδια.
  • Color: Yellow & White
  • Fetish: Perfumes
  • Restaurant: “Mr Chow” in NY
  • Hotel: Il Pellicano, La Posta Vecchia


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2021