fbpixel

Search icon
Search
HUB 26: Στα εγκαίνια του πρώτου, μεγάλης κλίμακας, βιοκλιματικού επιχειρηματικού πάρκου της Θεσσαλονίκης που ανοίγει την «Πύλη στο Αύριο»
PEOPLE & MOMENTS

HUB 26: Στα εγκαίνια του πρώτου, μεγάλης κλίμακας, βιοκλιματικού επιχειρηματικού πάρκου της Θεσσαλονίκης που ανοίγει την «Πύλη στο Αύριο»

Η πόλη γιόρτασε τη νέα σελίδα στην ιστορία της, με την πρωτοποριακή προσθήκη στον αστικό ιστό της να την εξελίσσει σε ναυαρχίδα της επιχειρηματικότητας.


Αυτό το έργο το περίμενε όλη η πόλη με πολλή αγωνία να ολοκληρωθεί, μιας και κάθε στοιχείο του σχεδιασμού του και της ιδέας που το πλαισιώνει πρόδιδε πως πρόκειται για μια πραγματικά εξαιρετική αναπτυξιακή πρόταση για την πόλη. Πολύ σύντομα, τα σενάρια επιβεβαιώθηκαν και το πρώτο μεγάλης κλίμακας βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο της Θεσσαλονίκης έγινε πράξη, από την OURANIA Α.Ε., μια κοινοπραξία του ομίλου DIMAND και της PRODEA Investments, με ποσοστό συμμετοχής 65% και 35% αντίστοιχα, στη δυτική πύλη της πόλης. Από την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, έχει ανοίξει και επίσημα τις πύλες του, έτοιμο να υποδεχτεί τις δυναμικές εταιρίες διεθνούς βεληνεκούς και τους χιλιάδες υπαλλήλους τους που πρόκειται να εγκατασταθούν σε αυτό.

hub26-375.jpg
Δημήτρης Ανδριόπουλος, Νίκος Τζόλλας, Γιώργος Πιτσιλής, Λίνα Μενδώνη, Στέλιος Αγγελούδης, Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Άρις Καρυτινός

Τα επιβλητικά εγκαίνια του νέου πράσινου συγκροτήματος γραφείων ήταν ένα γεγονός που το κοινό της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο- θα θυμάται για καιρό. Με το κεντρικό μήνυμα «Ανοίγουμε την πύλη στο αύριο», η εκδήλωση σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας περιόδου ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη, με το HUB 26 να γίνεται πόλος έλξης του επιχειρηματικού κόσμου που εστιάζει στην αιχμή της καινοτομίας.

hub26-390.jpg
Λίνα Μενδώνη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, Δημήτρης Ανδριόπουλος, Σερχάτ Κιοκσάλ
hub26-118.jpg
Δημήτρης Ανδριόπουλος & Άρις Καρυτινός

Στη βραδιά που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 Σύνθια Σάπικα, απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκος Τζόλλας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της OURANIA Α.Ε. και του ομίλου DIMAND, Δημήτρης Ανδριόπουλος. Η τελετή των εγκαινίων έκλεισε με τις μουσικές μελωδίες της Ειρήνης Σκυλακάκη.

hub26-281.jpg
Δημήτρης Κούβελας, Στέλιος Αγγελούδης, Άννα Παναγιωταρέα
hub26-078-51Qa1.jpg
HUB 26
hub26-226-KCto8.jpg
Η αρχιτεκτονική ομάδα της Divercity Architects, που σχεδίασε το HUB26

Εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική της βιομηχανικής εποχής και τα ποικίλα ιστορικά στρώματα που διαμορφώνουν τον αστικό ιστό, το HUB 26 συνδέει αρμονικά το παρελθόν με το μέλλον, δημιουργώντας έναν δυναμικό κόμβο επιχειρηματικότητας, που ενισχύει την τοπική και εθνική οικονομία με 2.500 νέες θέσεις εργασίας, προσελκύοντας επενδύσεις και εταιρίες-κολοσσούς. Αποτελείται από τέσσερα κτίρια που στοχεύουν στην πιστοποίηση LEED Gold, καθώς και από ένα ακόμα αυτόνομο κτήριο που θα στεγάζει τα νέα ιδιόκτητα γραφεία της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου. Αυτά πλαισιώνουν μια καταπράσινη κεντρική πλατεία, προσφέροντας στους εργαζομένους έναν χώρο για επαφή και συνύπαρξη.

Το HUB 26 βρίσκεται σε στρατηγική θέση, μόλις 2,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη Δυτική Θεσσαλονίκη. Η περιοχή, που άλλοτε είχε παρακμάσει, αναγεννιέται, καθώς η αναβίωση της ιστορικής ζυθοποιίας ΦΙΞ, ακριβώς απέναντι, συμπληρώνει το ευρύτερο πρόγραμμα ανάπλασης που υλοποιεί ο Δήμος και η Περιφέρεια, ενώ η OURANIA Α.Ε. χρηματοδοτεί τη μελέτη ανάπλασης της οδού 26ης Οκτωβρίου που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων οι οποίοι συνδέουν διάφορα σημεία με το κέντρο της πόλης. Ενεργοποιώντας ξανά την περιοχή, μεταφέροντας τη δυναμική της Θεσσαλονίκης δυτικά, αυτή είναι, λοιπόν, η νέα αρχή για το πέρασμα στην ανάπτυξη. Και το HUB 26, τελικά, δεν αποτελεί απλώς έναν εξαιρετικά καινοτόμο επιχειρηματικό χώρο, αλλά μια ισχυρή απόδειξη πως η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει τον πρωταγωνιστή του επιχειρείν στο μέλλον.

Ανατρέξτε στην gallery για περισσότερες φωτογραφίες!

Divercity Architects 

Δημήτρης Ανδριόπουλος & Άρις Καρυτινός Ειρήνη Σκυλακάκη & Χρήστος Πετεβής Δημήτρης Ανδριόπουλος, Νίκος Τζόλλας, Γιώργος Πιτσιλής, Λίνα Μενδώνη, Στέλιος Αγγελούδης, Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Άρις Καρυτινός

Φωτογραφίες: Έκτορας Νικολάκης - Pov Studio