fbpixel

Search icon
Search
How to become an influencer: Εύκολα tips για να κατακτήσετε τον κόσμο των social media
LIFE & CAREER

How to become an influencer: Εύκολα tips για να κατακτήσετε τον κόσμο των social media

Χρειάζεται υπομονή κι επιμονή!


Τα social media αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς όλοι μας αφιερώνουμε αρκετό χρόνο σε αυτά. Ωστόσο, για αρκετό κόσμο αποτελούν πλέον έναν πολύ καλό τρόπο, για να κερδίσουν extra χρήματα ή ακόμη περισσότερο, τη βασική τους δουλειά. Οι γνωστοί κι ως influencers ή content creators, μέρα με τη μέρα συνεχώς αυξάνονται. Ουσιαστικά, ο καθένας μπορεί πλέον να βγάλει λεφτά, χωρίς να είναι διάσημος. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να βγάζει μερικές, εντυπωσιακές φωτογραφίες, μεγαλώνοντας τον αριθμό των followers του. Τι σημαίνει όμως στην ουσία η λέξη influencer; Τι ακριβώς κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; 

Αρχικά, η επιρροή τους είναι πολύ μεγάλη. Το 2019, έρευνα της Olapic σε 5000 χρήστες των social media από τη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και τη Γερμανία έδειξε πως το 44% των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ακολουθεί influencers, ενώ το 52% ανέφερε ένα εμπορικό σήμα από τα social media. Μάλιστα, από τα ευρήματα της έρευνας προέκυψε πως οι influencers εμφανίζουν μεγαλύτερη επίδραση στους νεότερους καταναλωτές. Η δύναμη της εικόνας είναι τεράστια στην εποχή μας κι ακόμη και τα πιο γνωστά brands πληρώνουν ανθρώπους προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο καταναλωτικό κοινό μέσω της πλατφόρμας του instagram! Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά tips για το πώς μπορείτε κι εσείς να δοκιμάσετε την τύχη σας στο συγκεκριμένο κομμάτι.

ariviere.jpg

Δημιουργήστε τη δική σας “ταυτότητα”

Ίσως ένα από τα βασικά μυστικά της επιτυχίας... Είναι σημαντικό, να βρείτε το περιεχόμενο που ταιριάζει σε εσάς και σταδιακά να το εξελίξετε, προκειμένου να αποκτήσετε το δικό σας κοινό. Δώστε μία “ταυτότητα” στο προφίλ σας και δουλέψτε πάνω σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Για παράδειγμα, υπάρχουν λογαριασμοί στα social media που ασχολούνται με το fashion ή το beauty. Άλλοι επικεντρώνονται στο fitness ή το well-being. Οι επιλογές είναι πολλές κι αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς, είναι να αναζητήσετε αυτό που σας εκφράζει. Εμπνευστείτε από λογαριασμούς που σας εμπνέουν αλλά προσοχή, σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσετε να αντιγράψετε κάποιον άλλον. Be unique!

Αφιερώστε χρόνο

Κακά τα ψέματα, δεν πρόκειται για μία δουλειά που έχει συγκεκριμένο ωράριο. Τα social media απαιτούν ενεργή παρουσία σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Με λίγα λόγια πρέπει να είστε όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες online και να δημιουργείτε περιεχόμενο, αν θέλετε να ξεχωρίσετε σε αυτό το χώρο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και δεν υπάρχει το περιθώριο του εφησυχασμού, για αυτό είναι σημαντικό να “χτίσετε” μία σταθερή σχέση με το κοινό σας. Οργανώστε την ημέρα σας. Καθορίστε συγκεκριμένες ώρες, κατά τις οποίες θα ενημερώνετε το προφίλ σας και δε θα χάσετε.

Αλληλεπίδραση με το κοινό

Ένα ακόμη βασικό κομμάτι, είναι η επικοινωνία με τους followers σας. Αυτοί είναι η δύναμή σας! Να είστε ανοικτοί και να απαντάτε -όσο είναι αυτό εφικτό- στα σχόλια ή τις ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνουν. Ο κόσμος έχει ανάγκη να αισθανθεί ότι είναι πραγματικά δίπλα σας και με αυτόν τον τρόπο θα χτίσετε μία σταθερή σχέση εμπιστοσύνης. Να μην παραμελείτε το κοινό σας, γιατί σταδιακά θα σας αφήσει κι αυτό. Να μην το θεωρείτε δεδομένο. Αργά ή γρήγορα, ο κόσμος αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα κι αν δεν αναπτύξετε ισχυρούς δεσμούς, τότε δε θα είναι εύκολο να παραμείνει πιστό το κοινό σας, έχοντας πλέον τόσες πολλές επιλογές μπροστά του.

eyewoon.jpg

Να είστε ειλικρινείς

Να λέτε πάντα την αλήθεια. Είναι εξίσου σημαντικό με όλα τα παραπάνω. Ένα κομμάτι της δουλειάς σας, θα είναι η προώθηση προϊόντων και θα πρέπει πάντα να εκφράζετε την ειλικρινή σας άποψη, όσο δύσκολο κι αν είναι μερικές φορές. Επίσης, να παρουσιάζετε τον εαυτό σας όπως πραγματικά είναι. Πείτε “όχι” στα φίλτρα και στην δημιουργία μίας ψεύτικης εικόνας. Το κοινό σας, θέλει να σας δει όπως πραγματικά είστε και να γνωρίσει εσάς. Μοιραστείτε στιγμές από την καθημερινότητά σας, πείτε “ναι” στις no-makeup φωτογραφίες και δείξτε το δρόμο και στους followers σας!

Η δύναμη των social media είναι τεράστια και συνεχώς μεγαλώνει. Δεν είναι τυχαίο ότι celebrities από όλο τον κόσμο, κερδίζουν πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι των χρημάτων τους μέσα από αυτά κι όχι από τη βασική τους δουλειά! Τη δεδομένη χρονική στιγμή, στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους influencers στο instagram φιγουράρει ο Dwayne Johnson, που έχει 187.300.000 followers και βγάζει περίπου 1.015.000 δολάρια από το κάθε post! Στη 2η θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Kylie Jenner με 181.500.000 “ακόλουθους” και την top τριάδα κλείνει ο Cristiano Ronaldo με 224.800.000 followers. Νούμερα πραγματικά εντυπωσιακά, που αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Ναι, στην εποχή μας αξίζει να ασχοληθεί κανείς με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να επιλέξει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Ωστόσο, αν αυτό είναι που πραγματικά θέλετε να κάνετε, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος κι αρκετή υπομονή για να επιτύχετε. “Μαγική συνταγή” δεν υπάρχει. Μείνετε πιστοί στα δικά σας “θέλω”, πιστέψτε στις ιδέες σας και μοιραστείτε τη δική σας αλήθεια με το κοινό σας. Καλή τύχη!