fbpixel

Search icon
Search
Hotel du Louvre: Aνοίγει ξανά τις πόρτες του στην καρδιά του Παρισιού
DESIGN NEWS

Hotel du Louvre: Aνοίγει ξανά τις πόρτες του στην καρδιά του Παρισιού

Ταξιδέψτε σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία της Πόλης του Φωτός που ανακαινίστηκε πρόσφατα


Παρίσι... Ακόμα και αν κάποιος δεν έχει επισκεφθεί τη γαλλική πρωτεύουσα και μόνο στη σκέψη, τη συνδέει με την κομψότητα, το απαράμιλλο στιλ και το elegant στοιχείο. Όλα αυτά αντιπροσωπεύει και το Hotel du Louvre, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού, στην πλατεία Place Andre Malraux.

Το πολυτελές ξενοδοχείο, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1885 και θεωρήθηκε από πάρα πολλούς το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο σε ολόκληρη τη Γαλλία. Βρίσκεται σε μια παριζιάνικη γειτονιά, που άνηκε στην πρώτη συνοικία και η οποία έφτασε στο πικ της με την ολοκλήρωση της όπερας Rue de Rivoli, της νέας όπερας κάτω από τον δρόμο. Το 1887 το ξενοδοχείο μετακόμισε απέναντι από τη σημερινή του θέση, ακριβώς απέναντι από το μουσείο, με το οποίο μοιράζεται το ίδιο όνομα, Le Louvre des Antiquaires.

4-TTvzW.jpg

Τρία πράγματα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το Hotel du Louvre με απόλυτη ακρίβεια. Η κομψότητα, η διακριτικότητα και η αποτύπωση με τον καλύτερο τρόπο του αγαπημένου προσώπου του Παρισιού. Μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι αποτελεί το ιδανικό καταφύγιο για όσους αναζητούν μια ατμόσφαιρα αποκλειστικότητας και ησυχίας κάτι το οποίο, πέρα από το ξενοδοχείο, την προσφέρει και η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο έχουν επισκεφθεί πολύ μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου πολιτισμού, κάποιοι από τους οποίους πέρασαν αρκετό χρόνο της ζωής τους σ΄αυτό και μάλιστα αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης. Ο ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Camille Pissaro, πέρασε αρκετούς μήνες ζώντας στο ξενοδοχείο το 1897 και ζωγράφισε πολλά από τα αριστουργήματά του εκεί, όπως το «L’ Avenue de l’ Opera», και το «La Place du Theatre Francais». Η top suite του ξενοδοχείου συνεχίζει να ονομάζεται μέχρι και σήμερα με το όνομα του ζωγράφου προς τιμήν του. Επιπλέον, ο Φρόιντ έγραψε σε μια σουίτα του ξενοδοχείου το 1910, το «Leonardo Da Vinci: Μνήμη της παιδικής ηλικίας του» αλλά και ο Sir Arthur Conan Doyle ανέφερε το ξενοδοχείο σε μια σύντομη ιστορία του γνωστού Sherlock Holmes.

1-9IIMy.jpg

Το Hotel du Louvre ανακαινίστηκε πρόσφατα καθώς είναι πλέον μέλος της «οικογένειας» του ομίλου Hyatt, The Unbound Collection. Αυτή η κίνηση θεωρήθηκε η καλύτερη για την εξέλιξη και τη διατήρηση του ξενοδοχείου. Η καινούρια εταιρεία κατάφερε να προσθέσει με επιτυχία σύγχρονες πινελιές, διατηρώντας ταυτόχρονα την αρχική αρχιτεκτονική της Δεύτερης Γαλλικής Αυτοκρατορίας και το στιλ του Ναπολέοντα III. Κάθε δωμάτιο, εξελίσσεται με την υψηλή γαλλική φινέτσα και αυτό φαίνεται από τον απλό φωτισμό στα σύγχρονα, γεμάτα πολυτέλεια, μαρμάρινα μπάνια μέχρι και τα ρούχα τα οποία επιστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες στην καθαρή αρχική τους μορφή. Το ξενοδοχείο άνοιξε εκ νέου τον Ιούνιο του 2019.

6-jrtzw.jpg

Ένα από τα πιο κομψά καταφύγια για να απολαύσει ο επισκέπτης την ησυχία του και να απομονωθεί για λίγο από τον έξω κόσμο με τα δωμάτιά του να χαρακτηρίζονται από απόλυτη ηρεμία και cosseting. Η Πόλη του Φωτός είναι γεμάτη αξιοθέατα και πολιτιστικά κέντρα, για τα οποία χρειάζεται χρόνος κι ενέργεια. Τι καλύτερο λοιπόν για το τέλος μιας κουραστική ημέρας, από το να φορέσετε ένα υπέροχο φόρεμα, να γευτείτε αυθεντικά γαλλικά macarons και μετά να βυθιστείτε στο κρεβάτι με τα «τραγανά» 600 thread count sheets; Τα κρεβάτια που προσφέρει το Hotel du Louvre είναι τόσο παραμυθένια που θα τα ζήλευε ο οποιοσδήποτε. Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία για να περάσετε τις ήμερες των γιορτών;

Περιηγηθείτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες του ξενοδοχείου...