fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Hot pink: Φορέστε το διάσημο «χρώμα απελευθέρωσης» τον χειμώνα

Bright pink is everything!


Hot pink: Φορέστε το διάσημο «χρώμα απελευθέρωσης» τον χειμώνα

Το χρώμα της απελευθέρωσης και της αισιοδοξίας, το hot pink, κάνει τα σύνολα του χειμώνα ν’ αποπνέουν τολμηρό αέρα μόδας. Χάρη στη δυναμική του, βρέθηκε να πρωταγωνιστεί φέτος στις τάσεις της σεζόν.

The Collection

zendaya-valentino-pink-collection-fall-2022-campaign03.jpg


Το show του οίκου Valentino για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-2023, με τίτλο “Pink PP”, στο Le Carreau du Temple στο Παρίσι υπήρξε μία ωδή στο total pink. Μια ολόκληρη συλλογή παρουσιάστηκε στον πιο έντονο τόνο του εκρηκτικού χρώματος, την εξατομικευμένη απόχρωση “PP”, που δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Pierpaolo Piccioli σε συνεργασία με το Pantone Color Institute. «Η συσσώρευση φουξ στοιχείων είναι τέτοια, που εξαλείφει το οπτικό σοκ κι αναδεικνύει τόσο τον μοναδικό χαρακτήρα του ατόμου, που εκφράζεται από το πρόσωπο και τα μάτια, αλλά και τη δουλειά στα ρούχα – τις ραφές που διαμορφώνουν μια σιλουέτα, τις υφές που δίνουν συνέπεια, τις διακοσμήσεις που αποτελούν μέρος της κατασκευής. Το pink-out είναι μια πειραματική αλλά βαθιά ανθρώπινη χειρονομία, που ενισχύει την ατομικότητα, αποτυπώνοντας αξίες και συναισθήματα», εξηγεί μέσα από τις σημειώσεις του για το show ο creative director. Στο ντεφιλέ του Valentino, όλος ο χώρος -από τα πατώματα μέχρι τα καθίσματα- ήταν επικαλυμμένος στον τόνο του “PP”, και ο λόγος που έγινε η συγκεκριμένη επιλογή, σύμφωνα με το brand, ήταν γιατί: «Το ροζ είναι αχαλίνωτο παντού και λειτουργεί ως εκδήλωση του ασυνειδήτου και μια απελευθέρωση από την ανάγκη για ρεαλισμό».

the-may-fair-bedroom-suite-schiaparelli-lounge-1.jpg

The Style

Αν και έντονο, το φετινό statement χρώμα είναι άκρως εντυπωσιακό και το μόνο σίγουρο είναι πως θα ανεβάσει τη διάθεσή σας στα ύψη. Ταιριάζει απόλυτα σε όλα τα ρούχα, από αέρινα ή bell-shaped φορέματα μέχρι ανδρόγυνα κοστούμια, παλτό, αλλά και σε αξεσουάρ, όπως τσάντες και παπούτσια. Ανάλογα με το στιλ και τον χαρακτήρα σας, μπορείτε να το επιλέξετε σε outfits σε μικρές ή και μεγάλες δόσεις ως την πλέον σύγχρονη fashion πρόταση.

gucci-eyewear-2nd-release-2022-adv-dps-300dpi-3-scaled.jpg

How to Wear

Εμπιστευτείτε το σε μονοχρωματικά looks, αλλά και δημιουργήστε πετυχημένους και ιδανικούς συνδυασμούς με φλογερό κόκκινο ή πορτοκαλί. Μαζί με το μπλε και το μαύρο δημιουργεί πιο down to earth και ασφαλείς προτάσεις. Το χρώμα αυτό είναι τέλειο για mix & match! Και φυσικά ένα chunky πουλόβερ σε έντονο φουξ μαζί με ένα classic denim είναι ό,τι πρέπει για μια καθημερινή εμφάνιση στους δρόμους της πόλης που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

As seen on the Catwalk 

valentino-fall-2022-collection-review-82.jpg


Εκτός από το catwalk του οίκου Valentino, που ήταν μια ωδή στο φουξ της σεζόν, άλλα fashion brands που είπαν φέτος το «ναι » στο hot pink στις συλλογές τους -είτε σε total looks, είτε ως μια μικρή πινελιά στα outfits-, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον twist του everydaywear, ήταν οι Richard Quinn, Jason Wu και Carolina Herrera .

Τhe Story 

Πριν τη φετινή επικράτηση του έντονου φουξ, το είχαμε ξαναδεί κάπου στα μέσα του 2000 και λίγο αργότερα, το 2017, στην απόχρωση του millennial pink, που τότε προκάλεσε ένα μεγάλο buzz στον fashion κόσμο. Η αρχή, όμως, είχε γίνει πολλά χρόνια πίσω, γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’30 με αρχές του ’40, με το shocking pink της ιταλίδας σχεδιάστριας μόδας Elsa Schiaparelli. H ίδια έκανε το όνομά της συνώνυμο με τον χαρακτηριστικό αυτό τόνο του ροζ, καθώς τον ενσωμάτωσε στο DNA του οίκου της. Aπό τότε μέχρι σήμερα, το hot pink είχε μια έντονη παρουσία στον κόσμο της μόδας, με τη φετινή σεζόν να είναι το αποκορύφωμά του.

1

Μάλλινο παλτό, Max&Co.

2

Βαλίτσα Stripe Eyelike Logo της Chiara Ferragni, Hondos Center Apollonia Politia

3

Δερμάτινες Rockstud pump γόβες Valentino, Grigio

4

Μεταξωτό πουκάμισο Sandro, Attica – The Department Store

5

Δαχτυλίδι σε χρυσό με πολύτιμους λίθους, Thalia Exarchou Jewellery  

6

Βερνίκι νυχιών No864 Dior, Attica – The Department Store

7

Τσάντα Jacquemus, KALOGIROU

8

To βιβλίο “Mother and Child” από τις εκδόσεις Assouline

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022