fbpixel

Search icon
Search
Home Sweet Home: H Έβελυν Καζαντζόγλου μας ξεναγεί στο υπέροχο διαμέρισμά της στην Αθήνα & μοιράζεται μαζί μας όσα το κάνουν ξεχωριστό
MAGAZINE

Home Sweet Home: H Έβελυν Καζαντζόγλου μας ξεναγεί στο υπέροχο διαμέρισμά της στην Αθήνα & μοιράζεται μαζί μας όσα το κάνουν ξεχωριστό

Μια συζήτηση για τ’ αγαπημένα της décor items, τα social media, τη μόδα, αλλά και το μέλλον


Το τηλεφωνικό μας ραντεβού κανονίστηκε μια μέρα πριν ανακοινωθεί το δεύτερο lockdown στη χώρα, με την ίδια, τόσο ήρεμη και θετική, να μου μιλάει για το δικό της “home, sweet home”, ένα υπέροχο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, τ’ αγαπημένα της décor items και φυσικά τα social media, τη μόδα, τις σκέψεις της για το μέλλον. 

Η Έβελυν Καζαντζόγλου είναι ένα υπέροχο, ταλαντούχο πλάσμα, που ξέρει τι θέλει και είναι σίγουρο πως θα μας απασχολήσει για ακόμη πολλά χρόνια.
3-vXc30.jpg

Λένε πως ο εσωτερικός μας κόσμος αντικατοπτρίζεται στο σπίτι μας κι εκείνο με τη σειρά του αντανακλά την ψυχολογία μας. Κι αυτό στην περίπτωση της Έβελυν Καζαντζόγλου φαίνεται να ισχύει, καθώς έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν χώρο που αποπνέει ζεστασιά κι ενώ είναι ένα όμορφο διαμέρισμα -αυτό που θα λέγαμε καθαρά instagramικό- βγάζει μια αυθεντικότητα, όπως και η ιδιοκτήτριά του. «Το σπίτι για μένα είναι ο χώρος όπου είμαι ο εαυτός μου. Είναι πολλά πράγματα. Σε αυτό μπορώ να δημιουργήσω, να οραματιστώ το μέλλον μου, να σκεφτώ, να βρεθώ με τους φίλους μου, να χαλαρώσω. Όταν το έφτιαχνα, είχα πει πως θέλω όποιος μπαίνει μέσα να μη θέλει να φύγει. Αυτό ήταν το concept και πιστεύω πως, εν μέρει, το έχω καταφέρει».

HOME SWEET HOME

Το σπίτι μου βγάζει τον χαρακτήρα μου. Τα χρώματα είναι προσεκτικά επιλεγμένα από μένα, όπως και όλα τα στοιχεία που το πλαισιώνουν. Αν και στην αρχή ήθελα το πετρόλ να αποτελεί το βασικό στοιχείο του σπιτιού -που είναι και η μεγάλη μου αδυναμία-, διαπίστωσα πως σε αυτόν τον χώρο δεν «έγραφε». Οπότε, όταν έφερα στο σπίτι τα υφάσματα, η επιλογή έγινε με βάση το φως που μπαίνει και καταλήξαμε πως το χρώμα που ταιριάζει απόλυτα είναι το πράσινο, το οποίο και πρωταγωνιστεί. Ακόμη και τα έπιπλα είναι τοποθετημένα με τέτοιον τρόπο, ώστε το σπίτι να φαίνεται πιο μεγάλο. Αυτό που ήθελα από την αρχή ήταν να γίνει τέτοια διαρρύθμιση, ώστε να βλέπω το παράθυρο με τα δέντρα - μια εικόνα που μοιάζει με πίνακα και σου δίνει την αίσθηση πως δε βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας.

6-tKL1S.jpg

ΙΤ’S ALL IN THE DETAILS

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και έχω προσέξει ακόμη και την παραμικρή. Στο σπίτι δε θα βρεις κάτι ασημένιο, το οποίο δεν ταιριάζει καθόλου, ενώ δεν υπάρχει κάτι που να «κλοτσάει», κι έτσι, με αυτόν τον τρόπο, ο χώρος δείχνει μεγαλύτερος. Ακόμη κι όταν κάθεται κάποιος στον καναπέ με οπτική στην ανοιχτή κουζίνα, αντικρίζει μια συνέχεια της εικόνας έτσι όπως έχω τοποθετήσει σε αυτήν τα πράσινα ποτήρια που έχω επιλέξει – είναι σαν μια προέκτασή του.

1-FSSae.jpg

MY DÉCOR FAVORITES

Πάνω στο coffee table έχω δημιουργήσει κάτι σαν moodboard από αγαπημένα μου αντικείμενα, για να θυμάμαι τι θέλω να κάνω, τι μου αρέσει, ποια είμαι. Όλα είναι bits and pieces που έχω αποκτήσει από διάφορα ταξίδια και μου θυμίζουν τι έχω καταφέρει ως τώρα. Τα άλογα, επίσης, ως διακοσμητικά στοιχεία, υπάρχουν παντού στο σπίτι. Είναι, άλλωστε, η μεγάλη μου αδυναμία, καθώς μεγάλωσα με αυτά, αφού έκανα ιππασία σχεδόν 20 χρόνια. Τώρα δεν ασχολούμαι, γιατί δεν προλαβαίνω, αλλά είναι ένας στόχος μου ν’ αρχίσω ξανά.

FAVORITE CORNER

Αγαπημένη μου γωνιά στο σπίτι -όχι μόνο για μένα, αλλά και για όποιον έρχεται- είναι η ταμπά πολυθρόνα δίπλα στο παράθυρο, όπου συνηθίζω ν’ απολαμβάνω τον πρώτο καφέ της ημέρας.

extra1.jpg

ΜΥ DREAMS

Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω ν’ ασχολούμαι με τον διαδικτυακό κόσμο, καθώς μου αρέσει πολύ, μ’ εκστασιάζει: η ταχύτητά του, το γεγονός πως δε βαριέμαι ποτέ και το ότι κάθε μέρα δημιουργώ και κάτι άλλο. Εγώ θα συνεχίσω να πηγαίνω με το flow της εποχής και να βρίσκω νέους τρόπους να εξελίσσομαι σε αυτό, βλέποντάς το δυναμικά κι επενδύοντας χρόνο και χρήματα, με σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα.

INFLUENCER

Ο όρος “influencer” μου φαίνεται πολύ καλός. Δεν τον δίνω εγώ αυτόν τον τίτλο στον εαυτό μου -εδώ και 18 χρόνια είμαι μοντέλο-, αλλά ο κόσμος. Και μακάρι να προκαλούμε και θετικά ερεθίσματα στους ανθρώπους. Όλοι, άλλωστε, επηρεάζουμε καθημερινά κάποιον, όποια δουλειά κι αν κάνουμε, όπου κι αν είμαστε. Το θέμα είναι να έχει ο καθένας από εμάς το μυαλό και οτιδήποτε κάνει να γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να ασκεί θετική επιρροή.

5-Ciw0u.jpg

SOCIAL MEDIA

Στο πρώτο lockdown, υπήρχε ένας «πανηγυρισμός» πως ήρθε το τέλος των social media. Δεν το πίστεψα. Θεωρώ πως πάντα μέσα σε μια κρίση ο κόσμος στρέφεται προς την τέχνη, κι έτσι κι έκανα, προσφέροντας ένα ωραίο θέαμα μέσα από τα social media μου. Παράδειγμα, η φωτογραφία στο σινεμά που ανέβασα στο Instagram, μόλις ανακοινώθηκε το δεύτερο lockdown. Αυτή υπήρχε, και περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να την ανεβάσω. Αν τη «διαβάσει» κάποιος, θα διαπιστώσει πως έχει πολλά layers και δεν είναι απλά ένα ωραίο στιγμιότυπο. Το σινεμά, η μοναξιά, το ύφος μου - είναι μια εικόνα με πολλά μηνύματα. Οπότε μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση βλέπω πως καταφέραμε να υπάρξουμε και να βγάλουμε και κάτι καλό, βοηθώντας κι εμείς, από την πλευρά μας, την αγορά.

STYLE IS…

Για μένα το στιλ είναι αυτό που φτιάχνει ή δηλώνει τη διάθεσή μου. Πώς είμαι και πώς νιώθω, αν θέλω να φτιάξω το κέφι μου, αν θέλω να περάσω ένα μήνυμα. Γιατί, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, με το στιλ μας περνάμε και μηνύματα.

4-31ruR.jpg

HIGH ASTHETIC

Η αισθητική δεν αγοράζεται. Μπορείς μόνο να επενδύσεις σε αυτήν με διάβασμα, με γνώση. Νομίζω, ιδανικά γεννιέσαι με αυτήν. Αν δεν την έχεις, μπορείς να φτάσεις μόνο ως ένα σημείο.

THE NEW LIFESTYLE

Αυτό που μου αρέσει, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, είναι που έχουμε περάσει στην απλότητα. Αφήσαμε πίσω την υπερβολή και τα πολύ λαμπερά πράγματα. Αγαπήσαμε τον εαυτό μας, γιατί αυτή είναι η δύναμή μας. Μεταπηδήσαμε στο άλλο επίπεδο, θέλοντας ν’ αναδείξουμε πλέον τον αληθινό μας εαυτό. Και αυτό είναι πολύ όμορφο και πιστεύω πως θα το κρατήσουμε. Ήρθε για να μείνει...

2-wHUED.jpg

HAPPINESS IS…

Ευτυχία για μένα είναι το ότι έχω υπέροχους ανθρώπους γύρω μου και μπορούμε να μαζευτούμε σ’ ένα μικρό σπίτι, να σταματήσουμε για λίγο τον χρόνο και να περνάμε όμορφα. Σκέψου πόση αγάπη υπάρχει εκείνη την ώρα…

MY XMAS WISH

Υγεία, υγεία, υγεία, κι εύχομαι να έχουμε τη δυνατότητα ν’ αγκαλιαστούμε ξανά χωρίς να το σκεφτόμαστε.

extra2.jpg

MY FAVORITES

  • FASHION DESIGNER Alberta Ferretti (αλλά αυτό αλλάζει συχνά)
  • ARTIST Marcel van Luit
  • PERFUME Kilian, Good girl gone bad
  • ACCESSORIES Dior
  • BOOK Βιογραφίες ανθρώπων της μόδας
  • BEAUTY ITEM The Concentrate της La Mer
  • SONG “I’ve got you under my skin” του Frank Sinatra
  • DETAILS FOR YOUR HOME Τα δυο μου αλογάκια
  • COLOR Πράσινο και δέρμα
  • GADGET Ipad pro
  • FETISH High heels, που τώρα απλά τα κοιτάω
  • MOTTO «Κάνε υπομονή, έχε επιμονή και στο τέλος θα γίνει αυτό που θες».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020