fbpixel

Search icon
Search
Home refresh: 5 διακοσμητικές παρεμβάσεις που θα ανανεώσουν το σπίτι σας σε λίγα λεπτά
INTERIORS

Home refresh: 5 διακοσμητικές παρεμβάσεις που θα ανανεώσουν το σπίτι σας σε λίγα λεπτά

Ιδέες & λύσεις που θα σας πείσουν να ξεκινήσετε τις αναβαθμίσεις από σήμερα


Υπάρχουν και αυτές οι στιγμές που πραγματικά έχουμε την ανάγκη να κάνουμε κάποιες αλλαγές, είτε στον ίδιο μας τον εαυτό είτε στο περιβάλλουν όπου περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ζωής μας. Όταν λοιπόν θα μας «γεννιέται» αυτό το συναίσθημα, καλό είναι να το ακολουθούμε, γιατί η αλήθεια είναι πως για κάποιο λόγο εμφανίζεται. Γι’ αυτό, σε περίπτωση που θέλετε να δημιουργήσετε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα στο σπίτι σας, αλλά φοβάστε πως θα χρειαστεί να επενδύσετε σε καινούργια έπιπλα ή πιστεύετε πως θα απαιτηθεί πολύς χρόνος, εμείς είμαστε εδώ για να σας επιβεβαιώσουμε πως μπορείτε να ανανεώσετε τον χώρο σας χωρίς όλα τα παραπάνω. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να επιλέξετε on a budget αγορές και να ανακαλύψετε απλές διακοσμητικές λεπτομέρειες που πολύ πιθανόν να μην τις είχατε σκεφτεί.

Παρακάτω, θα βρείτε τους πιο ευφάνταστους τρόπους για να το πετύχετε!

Προσθέστε φυτά εσωτερικού χώρου

2db1247e-6aed-4d32-b526-02cea419553a.jpeg

Η αλήθεια είναι πως έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην σημαντικότητα των φυτών εσωτερικού χώρου στο σπίτι μας και αυτό γιατί γνωρίζουμε απόλυτα τις ευεργετικές τους ιδιότητες, καθώς και την δύναμη τους στο να μεταμορφώσουν έναν χώρο. Μην ξεχνάτε πως τα φυτά είναι αδιαμφισβήτητα το ομορφότερο διακοσμητικό στοιχείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάθε σημείο του σπιτιού, αρκεί βέβαια ο χώρος να είναι σχετικά φωτεινός και με κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας όλες τις εποχές. Ένας τρόπος για να τα εντάξετε στην διακόσμηση του σπιτιού σας είναι να πάρετε μικρές γλάστρες, να φυτέψετε εσωτερικά τους όμορφα φυτά –όπως κάκτους και να τα τοποθετήσετε όλα μαζί σε μια ραφιέρα ή σε ένα τραπεζάκι ή ακόμα και σε ένα επιτοίχιο ράφι. Plus, μπορείτε να φυτέψετε τα μεγάλα φυτά σας – όπως η μονστέρα, το σπαθίφυλλο και η σανσιβέρια –σε κασπώ και καλάθια, προσδίδοντας έτσι στον χώρο μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

Προτιμήστε καλύμματα σε γήινες αποχρώσεις

0101eede-442c-4e9d-9b0f-52a35cf6108c.jpeg

Οι γήινες αποχρώσεις –όπως το μπεζ, το καφέ και το ιβουάρ είναι διαχρονικές αξίες που όχι μόνο προσφέρουν την απόλυτη ηρεμία σε ένα σπίτι, αλλά έχουν και την τάση να συνδυάζονται πολύ εύκολα με τις υπόλοιπες αποχρώσεις. Γι’ αυτό εάν διαθέτετε στον χώρο σας έπιπλα με έντονα χρώματα, μπορείτε να επενδύσετε σε κάποια καλύμματα σε ουδέτερους τόνους, έτσι ώστε να φέρετε την ισορροπία στην επιφάνεια. Πιο αναλυτικά, υπάρχουν δυο τρόποι που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ανανεώσετε τον χώρο σας. Ο ένας είναι να «παίξετε» με τα ζεστά χρώματα και ο άλλος είναι να συνδυάσετε τις γήινες αποχρώσεις με τους bold τόνους – όπως το να συνδυάσετε έναν μπεζ καναπέ με μια animal print πολυθρόνα και να το απογειώσετε με πολύχρωμους πίνακες ζωγραφικής.

Διακοσμήστε το coffee table σας

460fb9d3-09a5-4628-ab97-229bebe4202b.jpeg

Σίγουρα στο pinterest και στο instagram θα έχετε παρατηρήσει πως τo coffee table κάνει την διαφορά σε έναν χώρο, ειδικά αν είναι διακοσμημένο σωστά μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Γι’ αυτό εμείς θα σας δώσουμε κάποια σημαντικά tips για να το καταφέρετε. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιείστε έναν στιλάτο δίσκο, τοποθετήστε μέσα του κεριά, ένα μπουκέτο λουλούδια, καθώς και ένα ή δυο διακοσμητικά αντικείμενα. Επίσης, όσοι αγαπάτε τα deco books, μπορείτε να δημιουργήσετε μια στοίβα πάνω από το coffee table και να τους προσθέσετε από πάνω κεριά και βαζάκια με φρέσκα λουλούδια.

Επενδύστε σε διακοσμητικά αντικείμενα

efcc8b68-e7bd-470d-9ce0-f52f27d85a4a.jpeg

Ένα εντυπωσιακά διακοσμημένο σπίτι μπορεί στην κυριολεξία να μας φτιάξει τη διάθεση και αυτό είναι γεγονός. Καθώς, όλοι μας θέλουμε κάθε μέρα μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά να επιστρέφουμε σε ένα cosy, φιλόξενο σπιτικό που θα μας ξεκουράζει και θα μας χαρίζει όμορφες και χαλαρές στιγμές. Για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε ιδιαίτερα, μοναδικά διακοσμητικά που όχι μόνο θα μας προσφέρουν όλα τα παραπάνω αλλά θα δώσουν και μια αίσθηση πολυτέλειας στο σπίτι μας. Με λίγα λόγια, μπορείτε να τοποθετήσετε στους τοίχους σας art πίνακες. Πιο συγκεκριμένα, προτιμήστε ιδιαίτερα εκείνους που αντιπροσωπεύουν την αφηρημένη τέχνη, καθώς και ασημένια ή χρυσά διακοσμητικά αντικείμενα – όπως ένα επιτραπέζιο φωτιστικό και ένας καθρέπτης, αναβαθμίζοντας αισθητικά τον χώρο σας. Πέρα απ’ αυτά, μπορείτε να αλλάξετε τα deco μαξιλάρια σας, με σκοπό να ενσωματώσετε περισσότερο τα patterns και τα χρώματα.

Πείτε «ναι» στις ταπετσαρίες

eb6de0b4-2602-42d1-a29d-f4ce3d569f0f.jpeg

Ένας τρόπος για να αναδείξετε περισσότερο την ατομικότητα σας και την προσωπική σας αισθητική είναι να τοποθετήσετε στον χώρο σας ταπετσαρίες. Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας τολμηρό, τότε τα έντονα prints και χρώματα είναι για εσάς. Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να προτιμήσετε pastel αποχρώσεις και όμορφα σχήματα, προσδίδοντας έτσι με αυτό τον τρόπο ενδιαφέρον στον χώρο. Επιπλέον, εάν θέλετε το σπίτι σας να παρέχει περισσότερη καλλιτεχνική διάθεση, μπορείτε να διαλέξετε floral σχέδια, πουλιά ή ακόμα και ιδιαίτερες υφές. Plus, αρκετοί προτιμούν τις σκοτεινές και δραματικές ταπετσαρίες. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι ιδιαίτερα εκλεπτυσμένες και συνδυάζονται με ξύλινα πλαίσια σε σκούρα χρώματα. Ταιριάζουν πολύ στα μπάνια και στις κουζίνες.