fbpixel

Search icon
Search
Home library: 5 εύκολα & πρακτικά tips για να οργανώσετε την βιβλιοθήκη σας
INTERIORS

Home library: 5 εύκολα & πρακτικά tips για να οργανώσετε την βιβλιοθήκη σας

Βάλτε τάξη στον χώρο σας, ακολουθώντας τις παρακάτω προτάσεις


Η οργάνωση και η διατήρησή της σε έναν χώρο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας και γενικά στην ποιότητα ζωής μας! Πιο συγκεκριμένα, ένας περιποιημένος και τακτοποιημένος χώρος μας προκαλεί ήρεμα και θετικά συναισθήματα, με σκοπό να λειτουργήσουμε καλύτερα μέσα στην μέρα, ενώ ένας ακατάστατος χώρος έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία αρνητικών επιπτώσεων στην ψυχική μας υγεία -όπως κόπωση, συχνοί πονοκέφαλοι, αποδιοργανωτικές τάσεις, αλλά και διαταραχές στην συμπεριφορά μας. Πέρα απ’ όλα αυτά, σημαντικό ρόλο στην οργάνωση, καθώς και στην εξοικονόμηση χώρου «παίζει» η διακόσμηση της βιβλιοθήκης μας, γιατί εάν τακτοποιηθεί σωστά θα μπορούμε να βρίσκουμε πιο εύκολα τα αγαπημένα μας αντικείμενά και ο χώρος θα μπορεί να «αναπνεύσει».

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τα μυστικά οργάνωσης για μια επιτυχημένη βιβλιοθήκη, γεμάτη τάξη και χρώμα!

Επιλέξτε το design της βιβλιοθήκης

1-6Imnq.png

Πριν αλλάξετε το οτιδήποτε στην κατοικία σας, σκεφτείτε ποιο home library design της αρμόζει! Υπάρχουν πολλά είδη σχεδίασης με τα οποία θα μπορούσατε να «παίξετε», ένα απ’ αυτά είναι η wall to wall βιβλιοθήκη, η οποία μπορεί να λειτουργήσει σαν μια πολύ ενδιαφέρουσα επιφάνεια που οριοθετεί το καθιστικό, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί μια sophisticated ατμόσφαιρα. Στην συνέχεια, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ένα μη χρηστικό κενό όπως είναι αυτό κάτω από την σκάλα, προσδίδοντας έτσι στον χώρο μια σύγχρονη και μοντέρνα διάθεση. Επίσης, άλλος ένας πολύ βολικός και έξυπνος τρόπος είναι να δημιουργηθούν ράφια κάτω από τα πατήματα των σκαλιών.

Αποχωρισμός πραγμάτων που δεν χρειάζεστε

2-7aJie.png

Για τους περισσότερους από εμάς, το να καταπιαστούμε σοβαρά με ένα ξεκαθάρισμα των αντικειμένων που έχουμε στον χώρο μας και να αποχωριστούμε όσα δεν χρησιμοποιούμε, αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση. Γι’ αυτό και στην πλειονότητα των περιπτώσεων την αναβάλλουμε και δεν αποφασίζουμε να την ολοκληρώσουμε ποτέ. Πως μπορείτε να την αντιμετωπιστείτε και να αποχωριστείτε πράγματα που δεν έχετε πραγματικά ανάγκη; Μπορείτε να αδειάσετε στην κυριολεξία ολόκληρη την βιβλιοθήκη, να ταξινομήσετε τα αντικείμενα ανάλογα με το είδος, συγκεκριμένα τα βιβλία σε μια μεριά και τα διακοσμητικά items στην άλλη. Έτσι, θα καταφέρετε να δείτε με πιο «καθαρό» μάτι τι χρειάζεστε και τι όχι. Plus, Θα κρατήσετε ότι λειτουργικά το χρειάζεστε και οτιδήποτε σας προκαλεί όμορφα συναισθήματα.

Ταξινόμηση ανά κατηγορία

3-q5naP.png

Αφού ξεπεράσετε το στάδιο του αποχωρισμού, ακολουθεί η ταξινόμηση ανά κατηγορία όχι μόνο σε είδος βιβλίου -όπως λογοτεχνία, ψυχολογία, οικονομικά, αλλά και σε χρώμα! Αυτό σημαίνει πως πριν τα τοποθετήσετε στην βιβλιοθήκη σας θα πρέπει να βρείτε σε ποια κατηγορία θα καταταχθούν. Δημιουργήστε στοίβες βιβλίων το ένα πάνω στο άλλο ανάλογα με το αντικείμενο που αντιπροσωπεύουν. Όταν το ολοκληρώσετε αυτό θα προσπαθήσετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα χρώματα, δηλαδή προτιμήστε αποχρώσεις που αλληλοσυνδέονται -όπως δίπλα στο σκούρο και έντονο καφέ, τοποθετήστε βιβλία με χρώμα εξωφύλλου light brown, beige, natural white, δημιουργώντας μια ισορροπία και αρμονία στον χώρο.

Τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα

4-8KJLk.png

Σε όλους μας αρέσει να τοποθετούμε σε διάφορα σημεία της κατοικίας μας προσωπικές πινελιές, γιατί μέσα απ’ αυτό καταφέρνουμε να «χτίζουμε» μια προσωπικότητα στον χώρο μας, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να λειτουργήσετε και στην διακόσμηση της βιβλιοθήκης σας – όπως το να βάλετε ιδιαίτερα κεριά σε διάφορα γεωμετρικά σχήματα, βάζα και προσωπικά αντικείμενα συναισθηματικής αξίας. Plus, για θετική ενέργεια και φρεσκάδα στον χώρο θα μπορούσατε να επιλέξετε φυτά εσωτερικού χώρου –όπως ο κάκτος, οι φρέσκες χρωματιστές τουλίπες, το σπαθίφυλλο και ορχιδέες.

Μετατρέψτε την βιβλιοθήκη σας σε γωνία χαλάρωσης

5-867I2.png

Τι καλύτερο από μια γωνία χαλάρωσης και ηρεμίας δίπλα σε μια βιβλιοθήκη γεμάτη έμπνευση; Όλοι μας αξίζουμε να διαθέτουμε έναν χώρο που θα μας προσφέρει αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη μετά από τις δύσκολες ώρες εργασίας, απομακρύνοντας κάθε αρνητικό συναίσθημα. Για να δημιουργήσετε έναν τέτοιον χώρο δεν θα χρειαστείτε πολλά, συγκεκριμένα μόνο μια βιβλιοθήκη, η οποία θα καλύπτει ένα σημείο του τοίχου, στο πλάι μια comfy πολυθρόνα και ένα μικρό coffee table για να απολαμβάνετε τον καφέ σας, καθώς θα διαβάζετε.