fbpixel

Search icon
Search
H&M Move x Zlatan Ibrahimović: Η νέα συνεργασία με την Laureus Sport for Good και η στήριξη σε ομάδες νέων
PEOPLE & MOMENTS

H&M Move x Zlatan Ibrahimović: Η νέα συνεργασία με την Laureus Sport for Good και η στήριξη σε ομάδες νέων

Ένα σπουδαίo step, μία σπουδαία πρωτοβουλία!


Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, που έχει γράψει τη δική του ιστορία και ένα σπουδαίο brand, ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό. Από τη μία ο εμβληματικός, Zlatan Ibrahimović και από την άλλη η H&M Move. Μαζί, συνεργάζονται με την Laureus Sport for Good Italy, με φόντο την στήριξη ομάδων νέων, που αντιμετωπίζουν μία δύσκολη πραγματικότητα. Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, ένα πολύ σημαντικό step προς τη σωστή κατεύθυνση, που δείχνει το δρόμο σε όλους...

Η συνεργασία του καλοκαιριού!

The new step

Αν υπάρχει ένας αθλητής που έχει βιώσει πραγματικά δύσκολες στιγμές, αλλά κατάφερε να πατήσει σταθερά στα πόδια του, αυτός είναι αναμφίβολα ο Zlatan Ibrahimović. Γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1981 σε μια γειτονιά μεταναστών. Ο πατέρας του ήταν οικοδόμος από τη Βοσνία και αναγκάστηκε να μετακομίσει στη Σουηδία έχοντας ακόμα ανοιχτές τις πληγές του πολέμου. Μεγάλωσε σε πολύ-πολύ δύσκολες συνθήκες κι ίσως, αυτό να εξηγεί και τον σκληρό του χαρακτήρα. Για μερικούς είναι αλαζόνας, ενώ για άλλους, γνωρίζει απλά την αξία του. Αυτή είναι η μία πλευρά του, υπάρχει -όμως- και η άλλη. Το ποδόσφαιρο ήταν η δική του διέξοδος κι άλλαξε τη ζωή του ριζικά, ωστόσο, ο Zlatan δεν ξεχνάει. Κοιτάζει πίσω και θυμάται, γι' αυτό και σε κάθε ευκαιρία στέκεται δίπλα σε αυτούς που αντιμετωπίζουν αντίστοιχες δυσκολίες.

Ο Σουηδός super star, είναι εδώ και καιρό Brand Mover της H&M Move και τώρα, μαζί, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Laureus Sport for Good Italy, στοχεύοντας σε ένα θετικό αντίκτυπο στις ζωές των νέων. Πώς θα συμβεί αυτό; Προωθούν τη συμπερίληψη, την εκπαίδευση και τη σωματική ευεξία μέσω του αθλητισμού. Πρόκειται για μία νέα, διετή συνεργασία που πρόκειται να ενδυναμώσει 2.000 νέους από κοινωνικοοικονομικά ευάλωτα περιβάλλοντα, στα οποία ο κίνδυνος κοινωνικού αποκλεισμού, εκφοβισμού και σχολικής εγκατάλειψης είναι πολύ υψηλός. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται μία σειρά από δωρεάν πολυαθλητικές δραστηριότητες στο Μιλάνο, τη Ρώμη, το Παλέρμο και τη Νάπολη, με τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στις τέσσερις προαναφερόμενες πόλεις να αποτελούν το first step!

cq5damweb19521206.jpeg
Image source: H&M

The big move

Η σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας, είναι τεράστια κι αυτό, φάνηκε πρόσφατα, όταν ο Zlatan Ibrahimović έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη στα παιδιά που συμμετείχαν στην καλοκαιρινή κατασκήνωση που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο. Βρέθηκε κοντά τους και συμμετείχε στις δραστηριότητές τους, με τον Σουηδό, που πρόσφατα έβαλε τέλος σε μία τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα, να σημειώνει: «Το Move Together είναι συνυφασμένο με τη δική μου φιλοδοξία να ανταποδίδω στις κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη. Θέλω να εμπνέω μέσω της άσκησης και να απομακρύνω τα όποια εμπόδια. Συχνά ένιωθα ότι με κρίνουν ή με αποκλείουν όταν μεγάλωνα, αλλά ο αθλητισμός με βοήθησε πολύ, δίνοντας μου αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό για όλους να βρουν ένα μέρος όπου νιώθουν σημαντικοί».

hm-move-laureus-8.jpg
Image source: H&M

Το Move Together, το κοινοτικό πρόγραμμα του H&M Move, εστιάζει σε νέους που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα εμπόδια στην άθληση, στην πιο διαμορφωτική περίοδο της ζωής τους, με την επικεφαλή του προγράμματος, Diana Amini, να δίνει το στίγμα της, αναφέροντας: «Ο αθλητισμός έχει μια μοναδική δυνατότητα να φέρνει τους ανθρώπους κοντά και όταν ασκούμαστε μαζί, η συλλογική ενέργεια φέρνει τόσο χαρά όσο και δύναμη, εφόδια για να ξεπερνά κάποιος τους περιορισμούς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Laureus Sport for Good στην κοινή μας αποστολή». Υπάρχουν οικογένειες που αδυνατούν να υποστηρίξουν οικονομικά τις δραστηριότητες που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τα παιδιά στη διάρκεια των σχολικών διακοπών. Υπάρχουν οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστιες δυσκολίες. 

Οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις του Laureus καλύπτουν αυτό το πολύ σημαντικό κενό και δίνουν τη δυνατότητα και σε αυτούς τους ανθρώπους να χαμογελάσουν και να απολαύσουν κάτι σπουδαίο. Η συνεργασία θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά, με διάφορες πολυαθλητικές δραστηριότητες για την άρση των εμποδίων στον αθλητισμό, με την Daria Braga, Διευθύντρια της Laureus Italy, να εξηγεί: «Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε το H&M Move ως σημαντικό συνεργάτη στην αποστολή μας να χρησιμοποιήσουμε τη μεταμορφωτική δύναμη του αθλητισμού. Μέσω των δραστηριοτήτων μας, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε προγράμματα ένταξης, να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις και να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες ζωής. Μαζί, δεσμευόμαστε να αντιμετωπίσουμε βασικά ζητήματα όπως τη συμπεριληπτικότητα του φύλου, την κατάρριψη των στερεοτύπων, την υποστήριξη παιδιών με αναπηρίες και την ενδυνάμωση των ευάλωτων παιδιών».

Εxtra Info

Περισσότερα για το Move Together and H&M Move: 

Το Move Together είναι το κοινοτικό πρόγραμμα του H&M Move, όπου οι νέοι υποστηρίζονται για να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη της άσκησης – σωματικά, πνευματικά και κοινωνικά. Πρόκειται για ένα brand άσκησης, που γιορτάζει την κίνηση και προσκαλεί τον κόσμο να κινηθεί.

Περισσότερα για τον οργανισμό Laureus Sport for Good:

Ο Laureus Sport for Good είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που χρησιμοποιεί τη δύναμη του αθλητισμού για να οδηγήσει στην κοινωνική αλλαγή και να δημιουργήσει μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Υποστηρίζοντας έργα σε όλο τον κόσμο, το Laureus Sport General Information General Information for Good δίνει τη δυνατότητα στους νέους και τις κοινότητες να ξεπεράσουν τις κοινωνικές

Feature image source: H&M