fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Ηλιοκαμένο δέρμα για εσάς που δεν έχετε βγει ακόμα στον ήλιο: 7 tips για να το πετύχετε

Αποκτήστε την απόχρωση των ονείρων σας


Ηλιοκαμένο δέρμα για εσάς που δεν έχετε βγει ακόμα στον ήλιο: 7 tips για να το πετύχετε

To δικό σας faux glow μπορεί να γίνει γεγονός. Όλες θέλετε μια υπέροχη, λαμπερή και μαυρισμένη επιδερμίδα αλλά δεν είναι εύκολο να το πετύχετε καθώς προτιμάτε να παραμένετε μακριά από την ηλιακή ακτινοβολία. Η λύση είναι πλέον στο χέρι σας και με τα παρακάτω tips μπορείτε να κάνετε ένα υπέροχο self tan που θα αναδείξει ομοιόμορφα το τελικό αποτέλεσμα. Αν συνδυάσετε τις έξυπνες κινήσεις με τα κατάλληλα προϊόντα τότε είναι βέβαιο πως αυτό το καλοκαίρι οι ανεπανόρθωτες φθορές και η πρόωρη γήρανση θα αποτελέσουν παρελθόν. 

zara-summer-2020-1.png

1. Κάντε πρώτα όλα τα υπόλοιπα βήματα

Εάν πρέπει να κάνετε αποτρίχωση ή μανικιου ή να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας κάντε το πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε self tan στο σώμα σας. Όλες αυτές οι θεραπείες μπορούν να αφαιρέσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και τελικά να μην οδηγηθειτε εκεί που θέλετε. 

2. Απολέπιση, απολέπιση, απολέπιση

Το self-tanner μπορεί να "βυθιστεί" στο ξηρό δέρμα, αφήνοντας σκούρα σημάδια που φαίνονται αφύσικα. Αφαιρέστε τυχόν νιφάδες δέρματος και ξηροδερμίες με ένα τρίψιμο, εστιάζοντας στα πιο τραχιά σημεία όπως τα γόνατα, οι αγκώνες και οι αστράγαλοι. Χρησιμοποιείστε ένα καθαριστικό με γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ για να αφαιρέσετε το νεκρό, θαμπό δέρμα. Φυσικά, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε πως επιλέξατε ένα προϊόν χωρίς λάδι.  

3. Πείτε "ναι" στην ενυδάτωση

Μπορεί αυτό το βήμα να φαίνεται εντελώς προφανές αλλά είναι σημαντικό να το ακολουθείτε κάθε φορά. Μετά το ντους, και αφού το δέρμα σας έχει στεγνώσει στο 100% χρησιμοποιείστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα. Αν και σε κάθε άλλη περίπτωση η υγρασία είναι επιθυμητή, εδώ τα μόρια του νερού μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα καθώς θα "σβήσουν" και θα "αραιώσουν" το τελικό μαύρισμα. 

larasummereditorial-35.jpg

4. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει

Οι κρέμες με υφή μους είναι οι πιο εύκολες για να ξεκινήσετε. Προσφέροντας ένα στιγμιαίο χάλκινο αποτέλεσμα θα σας κάνουν να τις λατρέψετε από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Αν είστε αρχάριοι, λοιπόν, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα self-tanner με ενσωματωμένο bronzer ώστε να μπορείτε να δείτε που εφαρμόζετε το προϊόν. Παρόλα αυτά μην ξεχνάτε πως δεν υπάρχει κανένας τύπος που να ταιριάζει ιδανικά σε όλους. 

5. Ξεκινήστε με το πρόσωπο

Προτείνεται να ξεκινήσετε με το μαύρισμα στο πρόσωπο πριν από το σώμα. Αυτό συμβαίνει καθώς αυτή είναι η ευκολότερη περιοχή για να εφαρμόσετε το προϊόν με τα χέρια σας. Φυσικά, δε θα πρέπει να ξεχάσετε να τα πλύνετε απευθείας ώστε να αποφύγετε τυχόν λεκέδες. Απλώστε την κρέμα σε όλο το πρόσωπο και μην παραλείπετε ούτε το σημείο πάνω από τα βλέφαρα αλλά και τις άκρες των αυτιών. Είναι μικρές λεπτομέρειες που μπορούν τελικά να χαλάσουν όλο το αποτέλεσμα. 

huda-kattan-summer-makeup-beauty-tutorial1-e1563207616198.jpg

6. Ακολουθήστε με το κάτω μέρος του σώματος

Είναι πάντα ευκολότερο να ξεκινήσεις στον κυρίως κορμό με τα πόδια και να προχωρήσετε προς τα πάνω τελειώνοντας με τα χέρια σας. Αυτό θα σας δώσει περισσότερο έλεγχο και μεγαλύτερη ακρίβεια καθώς δε θα βιαστείτε να τελειώσετε. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να τονιστεί και η αξία της επιπλέον ενυδάτωσης μετά το τέλος της εφαρμογής. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ένα άψογο, επαγγελματικό αποτέλεσμα κάθε φορά.

7. Καθαρίστε τα λάθη

Σίγουρα θα κάνετε μερικά λάθη αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να ξεκινήσετε ξανά από το μηδέν. Διατηρήστε δίπλα σας μανταλάκια καθαρισμού και μόλις παρατηρήσετε κάποια αστοχία, απευθείας δοκιμάστε τα. Αν παρόλα αυτά έχει περάσει ώρα τότε μπορείτε να δοκιμάσετε μια απαλή απολέπιση στο σημείο. 

 Greek perfection

Greek perfection

Aegean Bronze Serum Self Tan, Korres, Hondos Center

BUY ME
 Dries fast

Dries fast

Flash Bronzer, Lancome, Attica

BUY ME
 Beginners mousse

Beginners mousse

Self Tanning Mousse, Bali body, Sephora

BUY ME
 Bronze color

Bronze color

Bronze Water Color Mist, Frezyderm, Hondos Center

BUY ME
 Hydration booster

Hydration booster

Autobronzant Hydratant, Avene, Attica

BUY ME
 Medium to deep

Medium to deep

Body Tinted Lotion Medium-Deep, Clinique, Hondos Center

 Tanning concentrate

Tanning concentrate

The Body, Tan Luxe, Sephora

BUY ME
 Buriti oil

Buriti oil

Golden Tan Maximizer After Sun Lotion, Lancaster, Attica

BUY ME
 Exotic combination

Exotic combination

Self Tan Purity Vitamins Bronzing Water-Mist, St Tropez, Sephora

BUY ME