fbpixel

Search icon
Search
High end fashion: 4 κορυφαία brands παρουσιάζουν τις νέες συλλογές τους
FASHION NEWS

High end fashion: 4 κορυφαία brands παρουσιάζουν τις νέες συλλογές τους

Από την εγχώρια αλλά και την παγκόσμια σκηνή


Υψηλή αισθητική, κομψότητα και άριστη ποιότητα. Κάθε γυναίκα που αγαπάει τη μόδα και το στιλ επιθυμεί τα κομμάτια που έχει στη συλλογή της να χαρακτηρίζονται από αυτά τρία στοιχεία, τα οποία εκτός των άλλως προσφέρουν και την πολυπόθητη διαχρονικότητα. Τα πολυτελή fashion brands τόσο της εγχώριας όσο και της παγκόσμιας σκηνής έχουν δημιουργήσει συλλογές που βασίζονται στο παραπάνω τρίπτυχο, εμπεριέχοντας και το κομμάτι της καινοτομίας. Η Prada γράφει ιστορία με την καινούρια sustainable jewellery collection από ανακυκλωμένο χρυσό, ο εμβληματικό οίκος ZOLOTAS παρουσίασε το πολυπόθητο γούρι του για το 2023, το οποίο είναι αφιερωμένο στο έργο των μελισσών, την Κυψέλη, ενώ η Kaleos μας χαρίζει μοναδικές δημιουργίες σε γυαλιά ηλίου και οράσεως μέσα από τη Fall/Winter 2022 collection της. 

Ανακαλύψτε τα όλα παρακάτω!

Zolotas - Kypseli Γούρι 2023

titlo-XGIH1.jpg

Με την περίοδο των Χριστουγέννων να έρχεται ολοένα και πιο κοντά μας, τα γούρια για την επόμενη χρονιά έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Γνωστός για τις μοναδικές και κομψότατες δημιουργίες του, ο εμβληματικός οίκος ZOLOTAS, ο οποίος μετράει πολλές δεκαετίες στον χώρο της κοσμηματοποιίας, παρουσίασε το πολυπόθητο γούρι του για το 2023. Αντλώντας έμπνευση από το θαυμαστό έργο των μελισσών, την Κυψέλη, η οποία από την αρχαιότητα συμβολίζει την γονιμότητα και την αφθονία δημιούργησε μία σειρά κοσμημάτων που συμβολίζει το γεωμετρικό εξάγωνο της κερήθρας. Η Κυψέλη είναι προϊόν κεριού, μελιού και πρόπολης, ενώ αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται σε καθεστώς διαρκούς ισορροπίας. Έτσι και οι άνθρωποι, όταν υπάρχουμε μαζί, ενωμένοι, σε σύμπνοια και συνεργασία, είναι πλήρεις και δυνατοί, βρίσκονται σε αρμονία με τον εαυτό τους, με τους άλλους και με τη φύση.

titlo.jpg

Ο Οίκος ZOLOTAS δημιούργησε την ολοκληρωμένη συλλογή πολύ-τιμων κοσμημάτων Γούρι 2023 «Kypseli», που αποτελείται από μοναδικά κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια και δακτυλίδια διακοσμημένα με σμάλτα και πολύτιμους λίθους που αντικατοπτρίζουν το χρώμα του μελιού, προσδίδοντας μια μοντέρνα αίσθηση πολυτέλειας στο διαχρονικό σύμβολο του γουριού. Το τέλειο εξάγωνο της Κυψέλης,κρύβει μέσα του την ισχύ δύο τέλειων τριγώνων, σχήματα που θα συνοδεύουν με ισορροπία και αρμονία το νέο έτος.Το γούρι της Κυψέλης, ταυτόχρονα κλασικό και δυναμικά μοντέρνο,θα σας χαρίσει την αδιάκοπη γαλήνη και σοφία της φύσης. 

Το πιο αξιοσημείωτο είναι πως το 2023, η συλλογή KYPSELI, έχει ως στόχο να συνδράμει ουσι-αστικά στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ και να στηρίξει τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών και ενη-λίκων με αναπηρία, αφιερώνοντας μέρος των πωλήσεών της προς όφελος του σκοπού αυτού. 

Prada - Eternal Gold Collection

311259439-126428130190906-4807525397262487016-n.jpg

Το fashion brand Prada γράφει για ακόμα μια φορά ιστορία, καθώς για πρώτη φορά δημιούργησε την πρώτη συλλογή κοσμημάτων, εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο χρυσό. Η συλλογή έχει τον τίτλο «ETERNAL GOLD» και είναι η πρώτη jewellery collection στον κόσμο που κατασκευάζεται από το συγκεκριμένο υλικό. Μινιμαλιστικά και σύγχρονα σχέδια, καρδιές, snakes και αλυσίδες, έρχονται να φωτίσουν έναν καινούριο, πιο βιώσιμο δρόμο στην βιομηχανία των κοσμημάτων. Η αλήθεια είναι πως ο οίκος έχει αποδείξει και στο παρελθόν το πόσο ευαισθητοποιημένος είναι στο κομμάτι τις οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντικατάσταση του νάιλον με ανακυκλωμένο Re-Nylon σε όλες τις συλλογές του.

311627590-818899092482273-3287615370636802491-n.jpg

Στην «Eternal Gold» collection Prada παρουσιάζει κοσμήματα με διαχρονικό χαρακτήρα, που θα μας κρατούν συντροφιά όλες τις ώρες και για πολλές δεκαετίες. Το χαρακτηριστικό λογότυπο του brand εμφανίζεται σε όλα τα κομμάτια, είτε πρόκειται για σκουλαρίκια, είτε για χειροπέδες είτε για αλυσίδες για τον λαιμό. Η σειρά, η οποία χρειάστηκε 14 μήνες για να αναπτυχθεί, περιλαμβάνει κομμάτια για όλα τα φύλα. Το λανσάρισμά της σηματοδοτεί την αυξημένη σημασία της κατηγορίας του fine jewelry για τα πολυτελή brands , αλλά είναι μια φυσική εξέλιξη για την Prada, αφού η Miuccia Prada είναι λάτρης του κοσμήματος, με μια προσωπική της συλλογή να εμπνέει πολλές γυναίκες.

Στην καμπάνια, του οίκου για την συλλογή «Eternal Gold» συμμετείχαν η ποιήτρια Amanda Gorman, η ηθοποιός Maya Hawke και η μουσικός Jeon Somi. Πρόκειται για 3 ανερχόμενα αστέρια στη βιομηχανία του θεάματος που αντιπροσωπεύουν την αισιοδοξία της επόμενης γενιάς. Αυτή η δημιουργική και ταυτόχρονα σύγχρονη συλλογή, έρχεται να ευχαριστήσει τους λάτρεις της καινοτόμου, αινιγματικής αισθητικής της Prada.

Kaleos - Fall/Winter 2022

image003.jpg

Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας ελληνικά fashion brands από το 2013. Η Kaleos με βασικούς πυλώνες το σύγχρονο σχεδιασμό, την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία, το luxury eyewear δημιουργεί συλλογές γυαλιών ηλίου και οράσεως που δεν ακολουθούν απλώς τις τάσεις της μόδας, αλλά τις υπερβαίνουν και τις επαναπροσδιορίζουν. Με τη φιλοσοφία της KALEOS να συμπυκνώνεται δυναμικά στη φράση «Η ομορφιά βρίσκεται σε κάθε σχήμα και μορφή», η νέα συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022-2023 εξυμνεί τις αναρίθμητες όψεις των σχημάτων και την ασυναγώνιστη γοητεία τους.

image005.jpg

Για πρώτη φορά στην ιστορία του brand παρουσιάζεται και η παιδική  σειρά που έρχεται να ολοκληρώσει το δημιουργικό σύμπαν του, προσφέροντας μια ολιστική σχεδιαστική πρόταση για κάθε προσωπικότητα, στιλ και τύπο καταναλωτή. Plus, αυτήν τη σεζόν, η KALEOS επιστρατεύει στη συλλογή της νέα υλικά, εστιάζοντας δυναμικά στην τεχνολογία αιχμής των οπτικών, όπως οι φωτοχρωμικοί φακοί, οι mineral φακοί -από τον κορυφαίο κατασκευαστή Barberini- αλλά και οι πολωτικοί φακοί, polarized.

Όσον αφορά τη γυναικεία συλλογή, σκελετοί γυαλιών οράσεως και ηλίου που παραδίδουν μαθήματα γεωμετρίας και ξεχωρίζουν με την έντονη προσωπικότητά τους. Ο δυναμικός σχεδιασμός και το ξεχωριστό, αναγνωρίσιμο σχήμα τους, δεν περνούν απαρατήρητα, καθώς αναδεικνύονται μέσα από την έντονη χρωματική παλέτα σε bold αποχρώσεις του μπλε electric και του πορτοκαλί, αλλά και πιο κλασσικές επιλογές όπως το λευκό, το καφέ και το μαύρο, ενώ δεν μπορούν να λείπουν και οι pastel επιλογές. Η Kaleos σχεδιάζει για την αντικομφορμιστική, με μποέμικη προσωπικότητα γυναίκα, με μοναδικό και αυθεντικό στιλ. Για την αντρική collection πρόκειται για μία από τις πιο «δυνατές». Ο άντρας που επιλέγει γυαλιά KALEOS ξεχωρίζει αναμφίβολα για το εκλεκτικό του γούστο σε κάθε έκφανση της ζωής. Είναι λάτρης της αρχιτεκτονικής και του interior design, αγαπάει το βιομηχανικό σχεδιασμό και τις εφαρμοσμένες τέχνες.

MCM - Rebuild, Remake, Reform

img-2428.jpg

Ακόμα μία πολυτελή συλλογή που έχει κερδίσει την προσοχή μας. Για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνα 2022, ο οίκος MCM ορίζει τη ζωή μέσω της κίνησης. Εμπνευσμένη από την ίδια την ουσία της δράσης και της ζωτικότητας, εισάγει μια σημαντική αλλαγή από τη συνήθη εποχιακή δομή: Αντί να κυκλοφορήσει μια ενιαία στατική συλλογή, παραμένει σε συνεχή κίνηση, με τη συλλογή να κατανέμεται σε δύο διαφορετικές κάψουλες.

«Αυτήν τη σεζόν συνεχίζουμε να παίζουμε με την κατασκευή και την αποδόμηση για να δημιουργήσουμε μια γραμμή που συνδυάζει την κλασική ένδυση με αθλητικά στοιχεία. Υπάρχει πολλή δυναμική σε αυτή την αντιπαράθεση - κάτι που θα εξελίξουμε και θα επεκτείνουμε για να δημιουργήσουμε ένα νέο luxury statement», αναφέρει ο Dirk Schönberger, Gobal Brand Officer MCM Worldwide.

img-2430.jpg

Το A/W22 ξεκινά με την απεριόριστη ελευθερία των καλοκαιρινών μηνών. Η summer sport capsule αντλεί τις επιρροές της  από ένα ευρύ φάσμα υποκουλτούρων και στιλ, όπως η μουσική και το skateboarding, που ενσαρκώνονται από σορτς, πουκάμισα και T-shirts με έντονα χρώματα και ζωντανά λογότυπα - συμπεριλαμβανομένης της εντυπωσιακής εισαγωγής του πολύχρωμου μονογράμματος Cubic camouflage. Μια φρέσκια εκδοχή ενός μοναδικού σχεδίου, το Cubic camouflage συνδυάζει την αισθητική της τέχνης του δρόμου με μια εκλεπτυσμένη αστική αρχιτεκτονική δομή.

Η δεύτερη capsule collection για τη νέα σεζόν προλαβαίνει τους δροσερούς ανέμους του φθινοπώρου. Η new formal capsule εμπνέεται από την πόλη καταγωγής της MCM, όπου το ρεύμα Haus ξεκίνησε, έχοντας ως επίκεντρο τα ταξίδια και την κινητικότητα. Επιλέγοντας από μια παλέτα χρωμάτων που κυριαρχεί το μαύρο και το βαθύ πράσινο, η συλλογή συνδυάζει μαλακά πλεκτά από μαλλί και μοχέρ με κομψό δέρμα και μοντέρνα κοψίματα που σχηματίζουν δυνατές γραμμές. Σε αυτή τη συλλογή υπάρχει μια εντελώς διαφορετική μορφή κίνησης, η οποία βασίζεται σε αξεσουάρ εμπνευσμένα από τους αγώνες motorsports, με color-blocked μπότες μαζί με σύγχρονα biker jackets.