Όλοι θέλουμε να έχουμε τις γλυκές απολαύσεις στην καθημερινότητά μας αλλά προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να αντισταθούμε για να έχουμε έναν υγιή οργανισμό και σώμα. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που έχουμε στερηθεί πολλά απ' αυτά που μας αρέσουν για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Παρόλα αυτά έχει έρθει η στιγμή να κατανοήσουμε ότι για να απολαύσουμε ένα γλυκό δε είναι απαραίτητο να έχει πολλές θερμίδες και λιπαρά. Πλέον υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές που είναι αρκετά υγιεινές και εξίσου νόστιμες. Δε χρειάζεται πια να ζείτε με περιορισμούς!
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να διαβάζετε παρακάτω και να ανακαλύψετε τις πιο sweet healthy recipes με μόλις 3 υλικά που θα σας ξετρελάνουν από την πρώτη κιόλας μπουκιά!
Σπιτικά cookies
Υλικά
- 2 μικρές πολύ ώριμες μπανάνες (περίπου 1 φλιτζάνι πουρέ μπανάνας)
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (200 γρ. )
- Λίγες σταφίδες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν χρειάζεται οι μπανάνες να γίνουν τελείως κρέμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μπισκότα θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμα αν υπάρχουν μικρά κομματάκια μπανάνας. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας μετράμε την κάθε δόση. Στη συνέχεια, πλάθουμε μπαλάκια, τα πιέζουμε με το χέρι και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα, στην οποία νωρίτερα έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για μόλις 15 μόνο λεπτά.
Maffins
Υλικά
- 2 μπανάνες λιωμένες
- 4 αυγά ή ασπράδια μόνο
- μούρα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στου 190 βαθμούς. Στη συνέχεια χτυπήστε τις μπανάνες μαζί με τα αυγά και προσθέστε μερικά μούρα. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί θα το τοποθετήσετε στη φόρμα για maffins. Ψήστε για μόλις 12 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και απολαύστε τα!
Mini pancakes
Υλικά
- 2 πολύ ώριμες μεσαίες μπανάνες
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
Εκτέλεση
Λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μία ζύμη. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο. Όταν το τηγάνι είναι καυτό, χαμηλώστε την εστία σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας ζύμη στο τηγάνι για κάθε τηγανίτα. Τηγανίστε τις τηγανίτες για περίπου 2 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν) και στη συνέχεια με μία σπάτουλα γυρίστε τες και αφήστε να μαγειρευτούν για περίπου άλλα 2 λεπτά. Αφαιρέστε τις τηγανίτες από το τηγάνι και αφήστε να κρυώσουν για λίγο πριν τις φάτε. Σερβίρετε με υλικά της αρεσκείας σας από φρούτα και μέλι μέχρι bitter σοκολάτα.