fbpixel

Search icon
Search
Healthy Flavors: Τα πιο θρεπτικά παγωτά για να φτιάξετε πανεύκολα μόνοι σας
TASTE

Healthy Flavors: Τα πιο θρεπτικά παγωτά για να φτιάξετε πανεύκολα μόνοι σας

Και δεν είναι μόνο sorbet


H «καρδιά» του καλοκαιριού είναι εδώ και η δροσιά ενός παγωτού είναι αυτό ακριβώς που επιζητούμε! Τι γίνεται όμως με τις περιττές θερμίδες; Κι όμως, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις τις οποίες αξίζει να γνωρίζετε, εκτελώντας πεντανόστιμες και απόλυτα θρεπτικές συνταγές για να δημιουργήσετε υπέροχα sorbet και όχι μόνο. Είναι η τέλεια λύση για κάθε ώρα της ημέρα, καθώς κι ένα ιδανικό κέρασμα για τους fit φίλους σας.

Ανακαλύψτε τις super απολαυστικές συνταγές!

Sorbet πεπόνι

3-vrf4y.jpg

Υλικά:

  • 1 πεπόνι
  • 120 γρ. νερό
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Χυμός λεμονιού από 1 μικρό λεμόνι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια από το πεπόνι σε ένα σκεύος και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει τελείως το πεπόνι. Καθώς έχουμε βάλει το πεπόνι στην κατάψυξη, φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφού έχουν παγώσει τα κομμάτια από το πεπόνι τα ενσωματώνουμε με το σιρόπι που φτιάξαμε σε ένα μπλέντερ ή μία παγωτομηχανή. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες αποτέλεσμα και παγώνουμε στην κατάψυξή για 1-2 ώρες. Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το sorbet για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης 


Παγωτό μόκα-ταχίνι

shutterstock-2587442531.jpg

Υλικά:

  • 400 ml φυτική κρέμα μαγειρικής ή κρέμα γάλακτος light ή κρέμα καρύδας
  • 400 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα)
  • 20 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 1  ½ κ.σ. στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο (περίπου 30 γρ.)
  • 240 γρ. μέλι (ή maple syrup)
  • 90 γρ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. λικέρ καφέ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα, το γάλα καρύδας, το κακάο, τον στιγμιαίο καφέ και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για 6-7 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση και να πήξει ελαφρώς από το κορν φλάουρ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι και το λικέρ καφέ. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενσωματωθούν. Αφήνουμε το τελικό μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 40 λεπτά. Κάθε τόσο ανακατεύουμε με το σύρμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα κέικ και καλύπτουμε την επιφάνειά του με διάφανη μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται σε αυτό. Καλύπτουμε σφιχτά όλη τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες. Όταν παγώσει πλήρως, για να μπορέσουμε να σερβίρουμε και να απολαύσουμε το παγωτό σε μπάλες, βγάζουμε την φόρμα για 5-10 λεπτά στον πάγκο για να φτάσει την επιθυμητή υφή.

Συνταγή: Άννα Χαλικιά/Madame Ginger


Πρωτεϊνικό παγωτό banoffee

pagoto-2.jpg

Υλικά: 

  • 250 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
  • 200 γρ. πουτίγκα πρωτεΐνης, με γεύση αλατισμένης καραμέλας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Μπισκότα τύπου digestive για το σερβίρισμα 

Εκτέλεση:

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες, τις απλώνουμε στο ταψάκι και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Ρίχνουμε τις μπανάνες, το μέλι και την πουτίγκα στον πολυκόφτη, και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να αφρατέψει το μείγμα. Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα μοιράζουμε σε 2 ποτήρια. Προσθέτουμε από πάνω το παγωτό και σερβίρουμε.

Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης


Sorbet αγγούρι

ff9a561ab68b1f1386f01d7c7cb30cfe-xl-large.jpg

Υλικά:

  • 300 γρ. αγγούρι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 180 ml νερό
  • 5-6 μεγάλα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις διαλυθεί την αποσύρουμε από τη φωτιά (αυτό θα πάρει 3 με 4 λεπτά από τη στιγμή που θα βράσει το νερό). Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό ή σε κάποιο μπλέντερ τα αγγούρια και τα φύλλα δυόσμου και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε μέσα και το σιρόπι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 15Χ30. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 7 με 8 ώρες μέχρι να σφίξει.

Συνταγή: Γιώργος Τσούλης