fbpixel

Search icon
Search
Haute Couture SS21: Τα ακαταμάχητα hair & makeup looks που θα αντιγράψουμε asap
BEAUTY PEOPLE

Haute Couture SS21: Τα ακαταμάχητα hair & makeup looks που θα αντιγράψουμε asap

Η Paris Fashion Week ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στις beautistas


Η Haute Couture Paris Fashion Week SS21 μπορεί να πραγματοποιήθηκε υπό διαφορετικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, αλλά οι εμφανίσεις που είδαμε, καθώς και τα looks που ξεχώρισαν, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης από τους απανταχού fashionistas και πηγή έμπνευσης για εμάς. Στο επίκεντρο των σχολιασμών, όμως, βρέθηκαν και τα beauty looks που παρατηρήσαμε στα μοντέλα και συγκέντρωσαν σίγουρα αμέτρητα θετικά σχόλια, ενώ τα βλέπουμε στα social media ξανά και ξανά. Από απλά, κλασικά και διαχρονικά με vintage διάθεση μέχρι λαμπερά και extravagant, η φαντασία των επίδοξων makeup artists και hairstylists κάλπασε, χαρίζοντάς μας απίστευτες ιδέες για τις spring/summer 2021 εμφανίσεις.

Dior

dior-hc-ss21-look-book-celina-kechicheva-look-19-1611652887.jpg

Η συλλογή Haute Couture SS21 της Maria Grazia Chiuri για τον οίκο Christian Dior αφορούσε τον φανταστικό, μυστικιστικό και πολύπλοκο κόσμο των καρτών ταρώ. Ο creative director του Dior, Peter Phillips, συμπλήρωσε τέλεια τις κομψές αναγεννησιακές δημιουργίες με αλαβάστρινη επιδερμίδα, διακριτικές λάμψεις στα ζυγωματικά κι επιμελώς ατημέλητα φρύδια. Τα μαλλιά διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο της ιστορίας που ήθελε να αφηγηθεί η Chiuri μέσα από τα κομμάτια, βλέποντας πλεξίδες να «αγκαλιάζουν» όλο το κεφάλι των μοντέλων δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πως πρόκειται για βασιλικά στέμματα. 

Chanel

00008-chanel-couture-spring-21-1611739858.jpg

Ο οίκος Chanel εξυμνώντας τον κόσμο των λουλουδιών, παρουσίασε χτενίσματα με χαμηλές sleek αλογοουρές και floral στεφάνια και headbands να συμπληρώνουν τα ιδιαίτερα hairstyles. Το μακιγιάζ κινήθηκε σε γήινους τόνους, με nude/καφέ σκιές, ελαφρώς κατεβασμένες και στο κάτω βλέφαρο. Η επιδερμίδα ήταν βελούδινη και αψεγάδιαστη σε όλα τα μοντέλα που περπάτησαν στο catwalk, δίνοντας ένα μεγάλο «βήμα» στην τάση του skinimalism που φέτος ήρθε για να μείνει!

Schiaparelli

schiaparelli-hcss21-detail-11-daniel-roseberry-1611652888.jpg

Ο διάσημος οίκος έχοντας πλήρη επίγνωση ότι τα κόκκινα χείλη θα είναι πάντα must και ποθητά από κάθε γυναίκα, παρουσίασε beauty looks με το κόκκινο κραγιόν να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι avant-garde δημιουργίες του Sciaparelli συμπληρώθηκαν με επιμελώς ατημέλητα μαλλιά, και συγκεκριμένα buns και αλογοουρές, χτενίσματα που «άνθισαν» ήδη από το πρώτο lockdown και συνεχίζουν να μας κρατούν συντροφιά και στο δεύτερο. 

Fendi

fendi-hc-clp-po-rs21-0017-1611825873.jpg

Ίσως ο πιο πολυσυζητημένος οίκος της Haute Couture SS21 Fashion Week, αφού από το catwalk του πέρασαν πασίγνωστες προσωπικότητες, όπως η Kate Moss, η Demi Moore, η Naomi Campbell, η Christy Turlington, και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Τα ιδιαίτερα metallic designs του οίκου συμπληρώθηκαν με smokey eyes, άψογα δοσμένα από τον makeup artist Peter Philipps, ενώ τα hair looks περιελάμβαναν ρομαντικούς κυματισμούς και βαγκ που πλαισίωναν με κολακευτικό τρόπο τα υπέροχα πρόσωπα των μοντέλων. Last but not least, δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από τα oversized statement σκουλαρίκια!

Giorgio Armani Prive

giorgio-armani-prive-january-2021-9-1611739491.jpg

Το fashion show του δημοφιλούς οίκου κινήθηκε σε πιο ρομαντικούς τόνους, με τα μοντέλα να φέρουν πορσελάνινη επιδερμίδα, καλοσχηματισμένα φρύδια, παστέλ γαλάζιους τόνους στα μάτια και χείλη nude, με διακριτικό glossy φινίρισμα. Από την άλλη, τα hair looks υπήρξαν πιο ατημέλητα και όχι τόσο ρομαντικά, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό του casual με το romantic. Την παράσταση, βέβαια, έκλεψαν τα υπερμεγέθη σκουλαρίκια με πολύτιμους λίθους!

Giambattista Valli

002-gbv-couture-20-1611652868.jpg

Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστα τα παραμυθένια hairstyles, που ξεκάθαρα μας θύμισαν τα χτενίσματα των πρωταγωνιστριών στη διάσημη πια σειρά του Netflix, Bridgerton. Υπερμεγέθεις φιόγκοι στόλισαν υπέροχα τις ογκώδεις αλογοουρές των μοντέλων τραβώντας την προσοχή από το μακιγιάζ, που ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, με φυσική βάση και nude χείλη.