fbpixel

Search icon
Search
Haute Couture ss21: Demi Moore & Naomi Campbell εντυπωσίασαν στο show του οίκου Fendi
TRENDS & CATWALKS

Haute Couture ss21: Demi Moore & Naomi Campbell εντυπωσίασαν στο show του οίκου Fendi

Διάσημες παρουσίες περπάτησαν στην πασαρέλα για λογαριασμό του γνωστού fashion house


Η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής συνεχίζεται και οι διάσημοι οίκοι δε σταματούν να κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Παρά τις απαιτητικές και διαφορετικές συνθήκες που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, οι καλλιτέχνες στο χώρο της μόδας δεν χάνουν την έμπνευση και τη δημιουργικότητά τους, παρουσιάζοντας πρωτότυπα και μοναδικά shows, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της εποχής.

Η δεύτερη μέρα «έκλεισε» με την παρουσίαση της Haute Couture collection ss21 του γνωστού fashion house Armani Privé, ενώ από τη σημερινή μέρα ξεχώρισε μέχρι στιγμής και το πολυτελές show της συλλογής υψηλής ραπτικής του Fendi Couture. Η σημερινή «αυλαία» θα πέσει με το show του Jean Paul Gaultier.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις δύο πιο ιδιαίτερες συλλογές που ξεχωρίσαμε τις τελευταίες ώρες!

Fendi

fendi-2.jpg

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Fendi ανακοίνωση ότι ο Kim Jones, σχεδιαστής της ανδρικής συλλογής του Dior θα αναλάβει τα ηνία ως καλλιτεχνικός διευθυντής των γυναικείων ενδυμάτων αλλά και των συλλογών Haute Couture του οίκου με επικεφαλής πάντα την Silvia Venturini Fend, το δημιουργικό «μυαλό» πίσω από τα ανδρικά ρούχα και αξεσουάρ.

Πριν από λίγη ώρα λοιπόν ολοκληρώθηκε η πρώτη του συλλογή και παρουσίαση, η οποία όπως όλοι αντιληφθήκαμε ήταν μία παρέλαση γνωστών και «μεγάλων» ονομάτων. Το show ξεκίνησε με την Demi Moore να εμφανίζεται μέσα σε μία off-the-shoulder ολόσωμη φόρμα, καθώς ένας καθρέφτης αναπαράγει ξανά και ξανά την εικόνα της. Το σκηνικό έμοιαζε με γυάλινο μουσείο ή γκαλερί. Η Bella Hadid ήταν βασικό μοντέλο της πασαρέλας, ενώ για το φινάλε εμφανίστηκε το διάσημο μοντέλο Naomi Campbell. Η εικόνα της μέσα στη μακριά τουαλέτα της με μαρμάρινο print και μία μακριά κάπα, ήταν αυτή που αξίζει σε κάθε βασίλισσα.

fendi-1.jpg

Η συλλογή του Jones, παρουσίασε μία μυστική σειρά κομματιών, η οποία συνδυάζει μια Bridgerton-esque αισθητική, όπως το φόρεμα που φόρεσε η Lila Moss, με τη λάμψη και το glam της δεκαετίας του 1920. Τα ντεκολτέ των δημιουργιών συνδυάστηκαν με πολυτελή και πλούσια κοσμήματα.

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πρώτη αυτή συλλογή υψηλής ραπτικής του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή μόνο απαρατήρητη δε μπορεί να περάσει. Πιο συγκεκριμένα περιμένουμε με αγωνία την επόμενη.

Armani Privé

armani.jpg

Μετά από ένα χρόνο, τον οποίο τον πέρασε στα σπίτια του στο Forte dei Marmi και στο Broni ο γνωστός σχεδιαστής Giorgio Armani επέστρεψε στο στούντιο του στις αρχές του χρόνου. Η συλλογή για την Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής γυρίσετε στο Borgonuovo Palazzo, το οποίο φιλοξενεί το ατελιέ του. Στην αρχή το είχε αγοράσει ως πιθανό σπίτι, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει για τις δημιουργίες του.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο σχεδιαστής γι’ αυτήν την ιδιαίτερη συλλογή:

«Οι χρόνοι που ζούμε μας αναγκάζουν να μείνουμε στο σπίτι και να έχουμε μια πολύ περιορισμένη κοινωνική ζωή, αλλά η αναζήτηση για ομορφιά είναι αιώνια. Αυτό είναι το θέμα της συλλογής.»

Εμπνεύστηκε από τους «γυμνούς» δρόμους του Μιλάνο, όπως τους ονομάζει. Μία μίξη από γκρι υφαντά με πλούσια λαμπερά εφέ, διακοσμημένα με χάντρες και κρύσταλλα ήταν αυτά που χρησιμοποίησε για να μαγνητίσει τα βλέμματα. Οι γραμμές των κομματιών έκρυβαν μέσα τους τόσο ρομαντισμό όσο και μελαγχολία. Αποφάσισε να «γδύσει» τα ρούχα του, αντικαθιστώντας το opaque πίσω μέρος ενός jacket κοστουμιού με ημιδιαφανές πάνελ. Όσον αφορά τα φορέματα του, ο Armani παρουσίασε διαφανείς δημιουργίες με γυμνά ντεκολτέ, το οποίο διακόσμησε με ιδιαίτερες χάντρες.

Είναι γεγονός ότι η μετά-πανδημική οπτική του σχεδιαστή ήταν ξεκάθαρη. Τα σακάκια με έντονους ώμους ή τα puff-sleeves με έντονο ταφτά αλλά και ο αναγεννησιακός γιακάς με βολάν σ’ ένα φόρεμα έκαναν αυτήν την αλλαγή ακόμα πιο έντονη. Αν ψάχνετε το κομμάτι-αναφορά αυτής της παράστασης, αυτό είναι σίγουρα μία μπλε τουαλέτα Klein, φτιαγμένη από 130 μέτρα τούλι, η οποία μετά την κατασκευή της σιδερώθηκε έτσι ώστε να έχει την υφή του φλοιού των δέντρων.