fbpixel

Search icon
Search
Hanson Robotics: Το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ μιλάει άπταιστα ελληνικά!
LIFE & CAREER

Hanson Robotics: Το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ μιλάει άπταιστα ελληνικά!

Ένα νέο βήμα, μία νέα καινοτομία με άρωμα Ελλάδας


Η Sophia είναι το πρώτο ανθρωποειδές robot με διαβατήριο, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ κι έχει... άρωμα Ελλάδας. Ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2016 και πραγματοποίησε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στα μέσα Μαρτίου εκείνης της χρονιάς. Τώρα, το AI robot, ετοιμάζεται για μία ιδιαίτερη άφιξη στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στη Ρόδο, στο πλαίσιο του "The Greek Festival". 

Μία νέα σελίδα...

Η άφιξη στην Ελλάδα

depositphotos-173406570-s.jpg

Είναι δεδομένο πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει απίστευτα άλματα σε πολλούς τομείς της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Κάπως έτσι, φτάσαμε σε ένα σπουδαίο βήμα που έρχεται -ενδεχομένως- να τα αλλάξει όλα, με τη Hanson Robotics να «συστήνει» σε ολόκληρο τον κόσμο τη Sophia, το πρώτο ανθρωποειδές Al robot, που θεωρείται ηγετικό επίτευγμα για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Η Sophia έχει ήδη παραστεί σε αρκετά τεχνολογικά συνέδρια, υποστηρίζοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανθρωπότητα και έχει συγκεντρώσει πολλά βλέμματα επάνω της, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για μία μοναδική, καινοτόμα κίνηση. Τι είναι -ωστόσο- αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει; Το γεγονός ότι μιλάει ελληνικά και τώρα, ετοιμάζεται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψή της στη χώρα μας, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στη Ρόδο και στη Ναύπακτο. 

Το ανθρωποειδές ΑΙ robot, θα καταφθάσει στην Ελλάδα στο πλαίσιο του "The Greek Festival", που θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου στη Ρόδο, με επίκεντρο τον εορτασμό της επετείου της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με στόχο τη διεθνή προβολή του νησιού που επλήγη από τις πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό festival που έρχεται να αναδείξει την ιστορία, τις παραδόσεις, τις γεύσεις και τα έθιμα του νησιού, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, επιστημόνων, επιχειρηματιών και πολλών άλλων και η παρουσία της Sophia θα αποτελέσει σημείο αναφοράς. Μία σπουδαία, μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή, που μας υπενθυμίζει πως ο κόσμος αυτός αλλάζει και εξελίσσεται συνεχώς.

Ποια είναι η Sophia; 

sophia-the-robot.jpg

Το πρώτο ανθρωποειδές robot με διαβατήριο, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Αυτή είναι η Sophia, που ετοιμάζεται να καταφθάσει στην Ελλάδα, μαγνητίζοντας όλα τα βλέμματα επάνω της. Τα δικαιώματά της για την Ελλάδα τα έχει η Victorius Network, ενώ για πρώτη φορά, ενεργοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2016 και πραγματοποίησε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στα μέσα Μαρτίου της ίδιας χρονιάς. Μέχρι σήμερα, η Sophia έχει συναντηθεί με ηγέτες κρατών και πολλές σημαντικές προσωπικότητες, ενώ έχει δώσει ακόμη και συνεντεύξεις σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, με τον David Hanson, ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας και δημιουργό ανθρωποειδών robot, να σημειώνει πως το όνομα του robot έχει ελληνική ρίζα και αντιπροσωπεύει την αγγλική λέξη wisdom.

Η Sophia γνωρίζει 20 γλώσσες και έχει προγραμματιστεί να μιλάει -επίσης- άπταιστα ελληνικά, ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε όλα τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας και στον διεθνή Τύπο. Πριν από μερικές ημέρες, είχε βρεθεί ξανά στην Ελλάδα και στην Αθήνα, σε μία prive επίσκεψη στο πλαίσιο εταιρικής εκδήλωσης του τομέα της τεχνολογίας, με τη συμμετοχή μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας και πληροφορικής από την Ελλάδα και την Κύπρο, με τον Νίκο Χρηστάκη, Managing Director της HP Ελλάδος και Κύπρου να σημειώνει μεταξύ άλλων: «Νιώθω πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που μας δόθηκε η δυνατότητα να βρεθούμε με τους συνεργάτες μας και να μοιραστούμε τις τάσεις της αγοράς. Επιπλέον, η συνομιλία με την Sophia ήταν μοναδική εμπειρία και καθοριστικής σημασίας για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνη».

Μία ιδιαίτερη στιγμή για όλη την ανθρωπότητα, μία ιδιαίτερη στιγμή για την Ελλάδα, που βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο και βλέπει όλα τα βλέμματα να στρέφονται επάνω της για έναν διαφορετικό λόγο. Ο κόσμος μας κάνει συνεχώς βήματα μπροστά και εξελίσσεται, κι εμείς καλούμαστε να τον ακολουθήσουμε...