fbpixel

Search icon
Search
Halston: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν παρακολουθήσετε τη νέα σειρά που έχει «κλέψει» τις καρδιές των fashion lovers
ARTS & CULTURE

Halston: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν παρακολουθήσετε τη νέα σειρά που έχει «κλέψει» τις καρδιές των fashion lovers

Η ζωή του σπουδαίου, Roy Halston Frowick σε 5 επεισόδια γεμάτα λάμψη


Με την υπογραφή του Ryan Murphy, σε σκηνοθεσία Danial Minahan και με τον Ewan McGregor σε ρόλο πρωταγωνιστή. Το Halston έκανε πρεμιέρα στις 14 Μαΐου στο Netflix κι ήδη τα fashion girls το έχουν λατρέψει! Πρόκειται για μία limited σειρά που αποτελείται από 5 επεισόδια και παρουσιάζει την πολυτάραχη ζωή του Αμερικανού designer, Roy Halston Frowick, από την άνοδο μέχρι και την πτώση του. Εμείς σας παρουσιάζουμε σημαντικά κομμάτια της ζωής ενός από τους σπουδαίους ανθρώπους στην ιστορία της μόδας, που “σημάδεψε” πολλές γενιές σχεδιαστών κι εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αποτελεί πρότυπο.

Παρακάτω θα ανακαλύψετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Roy Halston Frowick και τη ζωή του.

Η άνοδος

halston.jpg

Έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Roy Halston Frowick, ωστόσο ακόμη και σήμερα, για πολλούς αποτελεί την επιτομή της αμερικανικής κομψότητας και φυσικά είναι πηγή έμπνευσης. Ένας fashion designer που έχτισε μόνος του τη δική του ιστορία, ένας οραματιστής που έδειξε το δρόμο σε πολλούς άλλους κι έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της μόδας. Ο Halston ήταν από τους μόνιμους θαμώνες του Studio 54, όπου πέρασε μοναδικές στιγμές με πασίγνωστους celebrities των ‘70s διοργανώνοντας λαμπερά parties, ήταν στενός φίλος μεταξύ άλλων του Yves Saint Laurent, συνεργάστηκε με κορυφαίες star της εποχής, όπως η Elizabeth Taylor κι η Liza Minnelli και φυσικά μία από τις κορυφαίες του στιγμές ήταν όταν κλήθηκε να σχεδιάσει ένα καπέλο για την Jackie Kennedy, το οποίο φόρεσε στην ορκωμοσία του John Kennedy ως Πρόεδρος των ΗΠΑ. Τότε ήταν ουσιαστικά που είδε τις μετοχές του να εκτοξεύονται και ξεκίνησε να χτίζει τη δική του αυτοκρατορία.

Πάνω από όλα, αγαπούσε τις γυναίκες κι ήταν αυτός που άλλαξε τους κανόνες της μόδας στην Αμερική στα ‘70s. Καινοτόμησε, όταν είπε “όχι” στα σκληρά υφάσματα και τις αυστηρές γραμμές, που συχνά περιόριζαν τις γυναικείες φιγούρες που ασφυκτιούσαν μέσα σε αυτά και λάνσαρε ρούχα που είχαν σκοπό να αναδείξουν τη θηλυκότητα της γυναίκας και να την εξυπηρετήσουν σε κάθε περίσταση. Με λίγα λόγια, ήταν ένας άνθρωπος πολύ μπροστά από την εποχή του, αλλά ίσως αυτό ακριβώς να ήταν και το τίμημα.

Η πτώση

Όσο μεγάλη κι εντυπωσιακή ήταν η άνοδός του, αντίστοιχη ήταν κι η πτώση του. Όταν το 1983 υπέγραψε συμφωνία ύψους ενός δις με την αλυσίδα ρουχισμού JCPenney, ποσού-ρεκόρ για την εποχή, οι φήμες διαδέχονταν η μία την άλλη και για πολλούς, ήταν το σημείο-κλειδί που άλλαξαν όλα. Μεταξύ άλλων, η συμφωνία αυτή προέβλεπε πως δε θα έχει πια τον απόλυτο δημιουργικό έλεγχο και στην ουσία είχε εκχωρήσει το όνομά του και το δικαίωμα να σχεδιάζει αυτοπροσώπως.

“Χτυπήθηκε” από τη νόσο του AIDS που “θέριζε” εκείνη την εποχή κι αποσύρθηκε στο San Francisco, μένοντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά κι όλους όσους υπήρξαν σημαντικά κομμάτια της ζωής του, τα χρόνια που μεγαλούργησε. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Μαρτίου του 1990 από επιπλοκές της νόσου και τότε ήταν που μπήκε ο επίλογος.

halston1.jpg

Το Halston

Ο Ryan Murphy έρχεται να ρίξει φως στη ζωή του σπουδαίου σχεδιαστή κι η νέα του σειρά, βρίσκεται ψηλά στη λίστα όλων όσων αγαπούν τη μόδα. Οι fashion lovers έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία εμβληματική φιγούρα κι όλες τις πτυχές του. Η λάμψη, η δόξα, το iconic Studio 54, οι celebrities, τα parties και τα top models... Το Halston έχει όλα τα στοιχεία που ζητάμε όλοι μας από μία σειρά κι είναι πλέον διαθέσιμο στο Netflix.

Πέρα από τον Ryan Murphy, στη σειρά παίζει η Krysta Rodriguez στο ρόλο της Liza Minnelli, που ήταν μία από τις πιο στενές φίλες του Halston και φόρεσε πολλές από τις μοναδικές του δημιουργίες, ενώ η Rebecca Dayan ενσαρκώνει μία ακόμη σπουδαία γυναίκα που έχει φύγει από τη ζωή, την Elsa Peretti, που ήταν δημιουργός και σχεδιάστρια των κοσμημάτων Tiffany &Co. Ο Gian Franco Rodriguez παίζει το ρόλο του Victor Hugo, ενώ η Kelly Bishop ενσαρκώνει την Eleanor Lambert, που ήταν ιδρύτρια του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής κι η Elena McGhee, την σχεδιάστρια μόδας, Anne Klein. Ο Murphy ενώνει τις δυνάμεις του με το Netflix κι επιμελείται μία σειρά που εστιάζει στη ζωή και στο έργο του Halston, με τον Ewan McGregor να αναλαμβάνει το πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά news!