fbpixel

Search icon
Search
H Τζένη Μελιτά είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη της καθημερινής τηλεοπτικής μεσημβρινής ζώνης
MAGAZINE

H Τζένη Μελιτά είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη της καθημερινής τηλεοπτικής μεσημβρινής ζώνης

Έξυπνη, καλλιεργημένη, δημιουργική και αεικίνητη, αφού ελίσσεται εκπληκτικά σε όλο το φάσμα των μίντια - από την Athens Voice μέχρι το YouTube


Όσον αφορά στο χιούμορ κρατάει πάντα δύο ρήσεις. Η μία προέρχεται από τον εκπληκτικό σκι-τσογράφο Ζωρζ Βολίνσκυ, που έλεγε πως: «Το χιούμορ είναι ο πιο σύντομος δρόμος από τον άνθρωπο στον άνθρωπο», και η άλλη, από τον Τσώρτσιλ: «Ένα αστείο είναι κάτι πολύ σοβαρό». Η Τζένη Μελιτά δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της δίχως γέλιο, γιατί έτσι μεγάλωσε. Σήμερα, αυτό το αξιολάτρευτο πλεονέκτημά της το μοιράζεται μέσα από τη μικρή οθόνη με χιλιάδες τηλεθεατές. Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωΐαν σε εἶδον, τήν μεσημβρίαν», μαζί με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, περνάνε ωραία, κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Παρέα μαθαίνουν, διασκεδάζουν, δίνουν βήμα σε άτομα που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στον δημόσιο λόγο, συζητάνε με άνεση όσα θα έλεγαν με φίλους. Εμείς γνωρίσαμε τη νεαρή, αλλά και «ξεκλειδώσαμε» τη μεγάλη, Τζένη. Περσόνα μοναδική!

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΥΜΠΙ

«Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα έζησα στο Παγκράτι. Δε θυμάμαι και πολλά από εκεί, για να είμαι ειλικρινής. Μετά, μετακομίσαμε στην Πεύκη. Αυτό που λάτρευα τότε ήταν οι ατελείωτες ώρες που περνούσα στις πισίνες του ΟΑΚΑ. Έκανα πρωταθλητισμό στη συγχρονισμένη κολύμβηση επί πολλά χρόνια, μέχρι και το Λύκειο. Βρισκόμουν, κυριολεκτικά, συνέχεια σε μία πισίνα, κάτι το οποίο το διασκέδαζα με τις συναθλήτριές μου. Ήμασταν όλες φιλενάδες στην ομάδα, κουραζόμασταν πολύ, αλλά μας άρεσε απίστευτα. Θυμάμαι, πήγαινα τρεις ώρες κάθε βράδυ για προπόνηση και μία ώρα το πρωί, πριν από το σχολείο. Αλλά δεν το αλλάζω με τίποτα το νερό. Το ίδιο και τα καλοκαίρια».

324545661-100458279611205-8715848482715731520-n.jpg

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ

«Δεν είχα ποτέ μου όνειρο να γίνω δικηγόρος. Τελείωσα τη Νομική της Αθήνας, γιατί πίστευα -και πιστεύω ακόμη- ακράδαντα πως είναι μια πάρα πολύ καλή βάση στη ζωή μου. Έτσι, πήρα και την πρώτη μου δουλειά αργότερα στην “Ελευθεροτυπία”. Είχα τρέλα να δουλέψω εκεί, είδε ο διευθυντής της εφημερίδας το πτυχίο και τον βαθμό και μου είπε: “Eσύ ξεκινάς πρακτική”. Νωρίτερα, βέβαια, αυτό που με απώθησε πραγματικά από το να ασχοληθώ με τη δικηγορία ήταν μια άσχημη εμπειρία στο πρώτο δικηγορικό γραφείο, όπου δούλεψα ως ασκούμενη. Ήθελα να παραιτηθώ από τη δεύτερη κιόλας μέρα. Συνεργάστηκα με έναν δικηγόρο ο οποίος ήταν ολίγον τσιγκούνης (σε όλα του), αλλά το χειρότερο, μισογύνης. Δεν πέρασα καθόλου καλά. Φυσικά και δεν είναι έτσι όλοι στον κλάδο, εγώ έτυχα σε ιδιάζουσα περίπτωση κι απογοητεύτηκα».

ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ

«Μετά την απογοήτευση, είπα να κοιτάξω και λίγο πιο βαθιά μέσα μου. Να δω τι μου ταιριάζει, και γι’ αυτό έκανα το δεύτερο πτυχίο μου στη Δημοσιογραφία. Από μικρή μου άρεσε να γράφω, είναι και ο μπαμπάς μου ποιητής, κι αυτό έπαιξε τεράστιο ρόλο. Θυμάμαι ακόμη την αντίδραση των γονιών μου, όταν τους είπα ότι θα αφήσω στην άκρη τη δικηγορία και θα κάνω δεύτερο πτυχίο. Τους είχα καλέσει με άκρα επισημότητα και σοβαρότητα στην τραπεζαρία, τους είπα ότι θέλω να τους ανακοινώσω κάτι και πρέπει να ήμουν τόσο αποφασισμένη και δυναμική, που, ενώ είδα στην αρχή στα βλέμματά τους μια μίνι στεναχώρια, γρήγορα με ενθάρρυναν να ακολουθήσω το όνειρό μου. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αρωγούς τους γονείς μας στις όποιες αποφάσεις μας».

ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΙΑ

«Θυμάμαι με πολλή αγάπη την πρώτη μου συνεργασία στην τηλεόραση, στη σατιρική πολιτική εκπομπή “Συντέλεια”, με τους φίλους Μάνο Βουλαρίνο και Φάνη Λαμπρόπουλο. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου έχει και η τωρινή συνεργασία μου με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, που θεωρώ πως είναι η καλύτερη που διανύω μέχρι τώρα. Είμαι τυχερή κι ευγνώμων που δουλεύω με αυτόν τον άνθρωπο, τον οποίο θαυμάζω και που με κάνει να πηγαίνω και να φεύγω από τη δουλειά με ένα τεράστιο χαμόγελο. Με τον Φώτη έχουμε χτίσει τη δική μας επικοινωνία, γελάμε πολύ, κάνουμε κάτι πολύ βαριές συζητήσεις, κυρίως για νομικά και ιστορικά θέματα, γιατί αρέσουν και στους δυο μας και θα βγούμε και για φαγητό εκτός εκπομπής. Μόλις μου ήρθε η πρόταση της ΕΡΤ με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και για το συγκεκριμένο concept, είπα “ναι” αμέσως».

315355249-856567562369280-5476004436024621672-n.jpg

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

«Προσωπικά, έχω πέσει θύμα διάκρι-σης σε δουλειά μου στα μίντια, όπου επιδεικτικά στα meetings, που γινόντουσαν, συμμετείχαν μόνο άνδρες. Ανήκουστο! Μία από τις πιο δύσκολες στιγμές ήταν και όταν δούλευα σ’ ένα μεγάλο περιοδικό, το οποίο έκλεισε, κι έμεινα τέσσερις μήνες άνεργη. Με θυμάμαι να κάθομαι όλη μέρα σπίτι με τις πιτζάμες και να μεταφέρομαι ασκόπως από τον καναπέ στο κρεβάτι και τούμπαλιν. Σε εκείνη τη φάση της ζωής μου είχα σκεφτεί τα πάντα. Από το να φύγω στο εξωτερικό, μέχρι να ξαναγυρίσω στη Νομική. Είναι πολύ δύσκολο για έναν νέο άνθρωπο να μη βρίσκει δουλειά στα πιο παραγωγικά του χρόνια. Για κάθε άνθρωπο. Τελικά, ευτυχία για μένα είναι η ψυχική ισορροπία. Άντε και ένα προφιτερόλ! Δουλεύω αρκετά στο κομμάτι αυτό (όχι του προφιτερόλ), καθώς είμαι στον τέταρτο χρόνο ψυχοθεραπείας. Έχω μάθει να λέω πολλά “όχι”, εκεί που πρέπει, ώστε να έχω χρόνο για πολλά “ναι” εκεί και με αυτούς που αγαπώ».

Credits 

Κεντρική φωτογραφία: 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΡΑΣΑΓΑΚΗ | STYLING ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΠΑΛΤΑ

Πουκάμισο Karl Lagerfeld, Sport & Fashion Freedom LTD

Παντελόνι με παγιέτες Versace1969, Αttica - The Department Store

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ACADEMIAS HOTEL ΓιΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023