fbpixel

Search icon
Search
H Tory Burch εγκαινίασε τη νέα της artistic boutique στο SoΗo της Νέας Υόρκης
DESIGN NEWS

H Tory Burch εγκαινίασε τη νέα της artistic boutique στο SoΗo της Νέας Υόρκης

Μια ξενάγηση στους χώρους του


Τα εγκαίνια της νέας boutique της Tory Burch στην οδό Mercer 151, στην iconic γειτονιά SoHo της Νέας Υόρκης, σηματοδοτούν την αγάπη και τη δέσμευση της designer και επιχειρηματίας για την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, καθώς και μια επιστροφή σε μια ιδιαίτερη τοποθεσία στο κέντρο της πόλης. Η Tory αρχικά μετακόμισε στο SoHo αμέσως μετά το κολέγιο και, το 2004, όπου και άνοιξε την πρώτη της boutique λίγα τετράγωνα μακριά από την οδό Mercer. Αυτή η νέα τοποθεσία αντικατοπτρίζει επίσης μια εξέλιξη της ιδέας λιανικής πώλησης, ενώ τιμά τους σχεδιαστικούς κώδικες της του brand της και την ιστορία της γειτονιάς.

Μέσα στο νέο store παρουσιάζεται η νέα συλλογή του ομώνυμου οίκου, που περιλαμβάνει τις κολεξιόν Home, τις νέες τσάντες 151 Mercer και μια limited-edition σειρά double bags Lee Radziwill, που μπορεί να βρουν οι fashion lovers αποκλειστικά εκεί.

Η Executive Chairman and Chief Creative Officer, Tory Burch, δήλωσε, «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένη με το νέο κατάστημα Mercer Street. Είναι μια εξέλιξη της αισθητικής μας και λάτρεψα τη δημιουργική διαδικασία πίσω από αυτό, καθώς συνδυάσαμε έναν μοντέρνο χώρο με σύγχρονα διακοσμητικά στοιχεία και λεπτομέρειες με προσωπική «χροιά» για εμένα. Η τοποθεσία της boutique μάλιστα μου δίνει την ιδέα του «επιστρέφω σπίτι», καθώς απέχει μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από το μέρος, όπου είχα ανοίξει την πρώτη μου boutique στην οδό Elizabeth.»

Τhe art making 

6-y4n09.jpg

Tο νέο concpet store δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Curiosity Gwenaël Nicolas, κι εξισορροπεί τη διακριτική αισθητική της Tory Burch με μια μοντέρνα άποψη. Αποτελεί μια «συζήτηση» μεταξύ παλιού και νέου, minimal και maximal, αρχιτεκτονικού και διακοσμητικού. Στο interior design, διαφορετικά φινιρίσματα επαναπροσδιορίζονται σε νέους τόνους και χρησιμοποιούνται με απροσδόκητους τρόπους, δημιουργώντας μια ένταση, που συχνά ξεχωρίζει και στις συλλογές της Tory Burch.

Στο ισόγειο συναντά κανείς τέσσερις κύριους χώρους. Ένα ειδικά σχεδιασμένο δάπεδο με μοτίβο παρκέ, κατασκευασμένο από ξύλο και κεραμικό, οδηγεί στον κεντρικό σαλόνι. Τα καλάθια που κρέμονται από την οροφή σχηματίζουν ένα θόλο φυσικής οροφής πάνω από τις τσάντες και τα αξεσουάρ. Αυτή η λεπτομέρεια ήταν εμπνευσμένη από τις αναμνήσεις της ίδιας της Tory από χειροποίητα καλάθια από όλο τον κόσμο που κρέμονταν από το ταβάνι της κουζίνας στο παιδικό της σπίτι στο Valley Forge της Pensylvania. Statement design item στον χώρο αποτελεί μια ψάθινη κηρήθρα, εμπνευσμένη από το μελισσοκομείο της Tory στην Antigua, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τσάντες, μικρά δερμάτινα είδη, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα που έχει συλλέξει. Plus στο όλο σκηνικό, η landscape artist, Miranda Brooks, δημιούργησε έναν υπαίθριο κήπο πίσω από το κατάστημα που εντυπωσιάζει.

Fine Arts

7-d9Yx1.jpg

Έργα γυναικών καλλιτεχνών και τοπικών τεχνιτών παρουσιάζονται σε ολόκληρο το 151 Mercer. Η Francesca DiMattio, της οποίας τα γλυπτά «αμφισβητούν» τους παραδοσιακούς κανόνες της θηλυκότητας, δημιούργησε έναν πολυέλαιο που κοσμεί τον δεύτερο όροφο, αυτόν των παπουτσιών. Επίσης, μια φοβερή χειροποίητη ταπετσαρία που παρουσιάζει το Tree of Life (Δέντρο της Ζωής). Η Tory γοητευόταν πάντοτε από τον συμβολισμό της ανανέωσης, της αιωνιότητας και της ανάπτυξης, όπως φαίνεται σε διαφορετικούς πολιτισμούς που χρονολογούνται 4.500 χρόνια πριν. Ο δεύτερος όροφος διαθέτει υποδήματα και τη συλλογή Home. Είναι χτισμένος σε ένα κυκλικό δωμάτιο, όπου ξεχωρίζει ένας κεραμικός πολυέλαιος, ενώ κομμάτια από την κολεξιόν για το σπίτι παρουσιάζονται σε ένα cabinet, εμπνευσμένο από ένα vintage armoire που βρισκόταν στο σπίτι της Tory. Ο τρίτος όροφος είναι αφιερωμένος στις ready-to-wear collections κι εντυπωσιάζει με τη γεωμετρική του διάταξη, τις ροζ αποχρώσεις, και τα floral prints. H Burch συνέθεσε την εσωτερική διακόσμηση του καταστήματος με αντικείμενα, κεραμικά και έργα τέχνης που επέλεγε από διάφορα ταξίδια της.

Η 151 Mercer Handbag & More

4-MgDp0.jpg

Για να γιορτάσει τα εγκαίνια της νέας της boutique, ο οίκος παρουσιάζει την τσάντα 151 Mercer που κυκλοφορεί σε δύο designs -ένα κλασικό ημισέληνο και μια shoulder bag, διαθέσιμη σε δέρμα, σουέτ και φίδι. Αποκλειστικά στο κατάστημα, η limited series τσάντα Lee Radziwill μπορεί να εξατομικευτεί με μονόγραμμα και ημερομηνία.

Support the locals

79.jpg

ICP x Tory Burch: Μια "Νέα" Νέα Υόρκη είναι το θέμα της νέας συνεργασίας του οίκου με το Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας που αναδεικνύει το έργο τεσσάρων γυναικών καλλιτεχνών -των Jutharat (Poupay) Pinyodoonyachet, Paola Fiterre, Lara Alcantara Lansberg και Willamain Somma- οι οποίοι εστιάζουν στο re-opening της πόλης το 2021. Tα έργα τους μπορεί να τα θαυμάσει κανείς στη βιτρίνα του πρώτου ορόφου του 151 Mercer, παρουσιάζοντας την προοπτική των καλλιτεχνών για το πώς το τοπίο της πόλης έχει αλλάξει από την πανδημία, καθώς και μια αίσθηση ελπίδας τη νέα εικόνα του.

Aνακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες της νέας boutique!