fbpixel

Search icon
Search
Η θρυλική Laetitia Casta πρωταγωνιστεί στη νέα φθινοπωρινή καμπάνια του Jacquemus & φέρνει νοσταλγικό αέρα '90s
FASHION NEWS

Η θρυλική Laetitia Casta πρωταγωνιστεί στη νέα φθινοπωρινή καμπάνια του Jacquemus & φέρνει νοσταλγικό αέρα '90s

Ενώ ο Alessandro Michele προετοιμάζεται για το πολυαναμενόμενο Gucci Fest


Μπορεί η πανδημία να έχει ανατρέψει τα δεδομένα που όλοι γνωρίζαμε και να απειλεί με τον τρόπο της τον χώρο της τέχνης και της δημιουργικότητας, ωστόσο οι εμπνευσμένοι δημιουργοί δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία να εκφράζονται μέσω της δουλειάς τους. Με τον ανταγωνισμό να «χτυπάει κόκκινο» και τη βιομηχανία να προσπαθεί συνεχώς να ανακαλύπτει τρόπους για να πρωτοπορεί και να εναρμονίζεται με την επικαιρότητα, οι designers διάσημων οίκων μόδας, παρά τα όλα όσα γίνονται, παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο σήμερα -έχοντας ανάγκη περισσότερο από ποτέ για φαντασία και updated ματιά απέναντι στα πράγματα. 

Σε αυτό το κλίμα σκέψης συνεχίζουν το έργο τους οι σχεδιαστές, Jacquemus για τον ομώνυμο οίκο του, αλλά και ο Alessandro Michele για τον Gucci, οι οποίοι φαίνεται πως εναρμονίζονται πλήρως με τα νέες συνθήκες και παρουσιάζουν στο κοινό ο μεν Γάλλος σχεδιαστής μια εμπνευσμένη καμπάνια με την αγαπημένη Laeticia Casta, και ο δε Ιταλός creative director δημιουργεί το μοναδικό Gucci Fest, μια πρωτοβουλία στην οποία θα συμμετέχουν πολλοί διάσημοι και θα αναδεικνύει μια διαφορετική πτυχή της μόδας. 

Jacquemus x Laetitia Casta

dce85fafa0617304f9bf172e097315ea.jpg
Laetitia Casta at her after a long time catwalk for Jacquemus (Janurary 2020)

Τον περασμένο Ιανουάριο ήταν μόνο η αρχή για την επιτυχημένη ηθοποιό Laetitia Casta, η οποία περπάτησε στο πρώτο της fashion show μετά από χρόνια που διοργάνωσε ο Γάλλος σχεδιαστής Simon Porte Jacquemus για την παρουσίαση την επερχόμενης συλλογής του. 

Εδώ και μέρες, ο νεαρός fashion designer φαίνεται πιο δημιουργικός από ποτέ, κάτι που αντιληφθήκαμε από τα posts του στα προσωπικά του social media. Συγκεκριμένα, μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα στο Instagram, πληροφορηθήκαμε πως μια νέα, εντελώς ανανεωμένη συλλογή με αξεσουάρ έρχεται πολύ σύντομα για να ξετρελάνει όλες τις fashionistas!

Και, πλέον, είναι γεγονός: η φθινοπωρινή -γεμάτη χρώματα και νοσταλγία περασμένων δεκαετιών- καμπάνια του Jacquemus, παρουσιάζει τη συλλογή L'année 97 κι έχει ως κεντρικό πρόσωπο τη θρυλική Laetitia Casta, που πριν από μερικούς μήνες κατάφερε να εντυπωσιάσει και να ταιριάξει απόλυτα με την αισθητική και τον τρόπο που σχεδιάζει ο συγκεκριμένος designer.

124654251-850578925482039-3632642497736664124-n.jpg
Image source: @JACQUEMUS

Μια γρήγορη ματιά στις φωτογραφίες της συλλογής όπου η ηθοποιός δείχνει πιο όμορφη και λαμπερή από ποτέ, φέρνει στο μυαλό μας μνήμες από τη δεκαετία του '90 κατά την οποία ακόμα υπήρχαν οι ηλεκτρονικές συσκευές με τις οποίες μεγαλώσαμε. Και ακριβώς αυτός ήταν ο στόχος του 30χρονου σχεδιαστή: να αποτυπώσει τη 90s αισθητική και να την κάνει να δείχνει πιο μοντέρνα και pop από ποτέ.

Φορώντας κομμάτια που παραπέμπουν στην εποχή εκείνη, η Casta χρησιμοποιεί για props αντικείμενα με ξεκάθαρες αναφορές στο στην τεχνολογική εξέλιξη και στον τρόπο διασκέδασης του 1990, μεταξύ των οποίων το iconic πλέον κινητό Nokia 8210, CD players, καθώς και yo-yo.

Μέσα από τις φουτουριστικές λήψεις του φωτογράφου Valentin Herfray, η ηθοποιός εναρμονίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο επάνω στα σχεδιαστικά κομμάτια του designer όσο και στο vibe εκείνης της δεκαετίας, κατά την οποία σάρωνε κινηματογραφικά αλλά και ως μοντέλο.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Jacquemus δήλωσε για την ηθοποιό και νέα του συνεργάτιδα: «Ονειρευόμουν τη Laetitia Casta από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Αντιπροσωπεύει την απόλυτη γαλλική ομορφιά και απλή ομορφιά. Ήμουν τόσο χαρούμενος που έλαβε μέρος σε αυτό το show».

Harry Styles & Billie Eilish for Gucci Fest

1318339.jpg

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του cult θρύλου της μεγάλης οθόνης, Gus Van Sant και του Alessandro Michele που διευθύνει καλλιτεχνικά τον οίκο Gucci, το "Ouverture of Something That Never Happened" πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο του GucciFest, του πρώτου ψηφιακού φεστιβάλ μόδας και κινηματογράφου του διάσημου ιταλικού fashion house.

Οι δύο εμπνευστές του movie project, έκριναν πως τα καταλληλότερα πρόσωπα που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και να φέρουν επάξια εις πέρας το όλο concpet δεν είναι άλλος από τον Harry Styles και την Billie Eilish -δύο νέες προσωπικότητες που τιμούν σε αρκετές δημόσιες εμφανίσεις τους τις δημιουργίες του οίκου.

Ποντάροντας στο νεαρό της ηλικίας τους και στην εκκεντρική τους εικόνα που τους καθιστά τόσο ξεχωριστούς αλλά και τελείως διαφορετικούς μεταξύ τους, πρόκειται να δούμε μια σειρά ταινιών που θα αποτελείται από επτά μέρη. Σε αυτά, θα προβάλλεται η Silvia Calderoni που θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Ρώμης και θα συναντά τυχαία καλλιτέχνες όπως οι Florence Welch, Jeremy O. Harris, Arlo Parks -αλλά και τους δύο φρέσκους καλλιτέχνες που έχουν τον τρόπο να ξετρελαίνουν τη νέα γενιά ανθρώπων και να δίνουν ανανεωμένη πνοή στη Gucci αισθητική.

123571137-386307072558683-444922851720362184-n.jpg
Gus Van Sant & Alessandro Michele | Image source: @Gucci
Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο οίκος, το Gucci Fest θα θα πραγματοποιηθεί 16-22 Νοεμβρίου και πρόκειται να προβληθεί μέσα από τα διαδικτυακά κανάλια του fashion house.