fbpixel

Search icon
Search
Η Θεσσαλία εκπέμπει SOS: Έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε τους πλημμυροπαθείς
PEOPLE & MOMENTS

Η Θεσσαλία εκπέμπει SOS: Έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε τους πλημμυροπαθείς

Δύσκολες καταστάσεις και ανάγκη για άμεση κινητοποίηση


Εικόνες που παραπέμπουν σε κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Εικόνες που θυμίζουν παραγωγή του Hollywood. Εικόνες που προκαλούν θλίψη και τεράστιο σοκ. Η Θεσσαλία έχει βιώσει εξαιρετικά δύσκολα 24ωρα κι η επόμενη μέρα είναι πολύ-πολύ δύσκολη για όλους εκεί. Οι καταστροφικές πλημμύρες που χτύπησαν πολλές περιοχές της Μαγνησίας, της Λάρισας και των Τρικάλων, άφησαν πίσω τους πολλές και μεγάλες πληγές και ο κόσμος, προσπαθεί τώρα να μαζέψει τα κομμάτια του.

Τώρα -λοιπόν- σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, πρέπει ο ένας να σταθεί στο πλευρό του άλλου κι εμείς, χρειάζεται να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε την καθημερινότητά τους λίγο πιο εύκολη.

Όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι!

Πώς θα βοηθήσουμε;

Υπήρχαν αυτοί που ήταν προετοιμασμένοι για τη μεγάλη καταστροφή κι αυτοί, που δεν μπορούσαν να φανταστούν το τι θα συνέβαινε. Σε κάθε περίπτωση, η πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τώρα οι κάτοικοι πολλών περιοχών στην Καρδίτσα, στην Λάρισα και στα Τρίκαλα είναι πολύ δύσκολη. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περιουσίες καταστράφηκαν, όλα χάθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη. Η κινητοποίηση είναι τεράστια από την πρώτη στιγμή, καθώς οι καταστροφικές πλημμύρες έχουν προκαλέσει πολλά και σημαντικά προβλήματα κι όσοι βρίσκονται μακριά, οφείλουν να σταθούν δίπλα σε όλους αυτούς που βιώνουν κάτι πρωτόγνωρο. 

Οι "Γιατροί του κόσμου" έχουν ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να καλυφθούν οι πολλαπλές ανάγκες των πληγέντων, με τις δωρεές να έχουν ήδη ξεκινήσει:

Με την αιτιολογία ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Λογ/σμού: 141/29611217

IBAN: GR27 0110 1410 0000 1412 9611 217

SWIFT: ETHNGRAA

ALPHA BANK

Αρ. Λογ/σμού: 199-00-2002-002401

IBAN: GR06 0140 1990 1990 0200 2002 401

SWIFT: CRBAGRAAXXX

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αρ. Λογ/σμού: 5018-005706-640

IBAN: GR03 0172 0180 0050 1800 5706 640

SWIFT: PIRBGRAA

EUROBANK

Αρ. Λογ/σμού: 0026/0003/01/0100789826

IBAN: GR92 0260 0030 0000 1010 0789 826

SWIFT: EFGPGRAA

Μετά την ολοκλήρωση της δωρεάς, επικοινωνήστε με το Τμήμα Δωρεών στο τηλ. 210 32.13.150 ή στο finance@mdmgreece.gr για την έκδοση και αποστολή της απόδειξης.

Την ίδια ώρα, στο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της Humanity Greece στην οδό Μυλλέρου 76 στο Μεταξουργείο συγκεντρώνονται τα ακόλουθα είδη ανάγκης:

  • Τρόφιμα Μακράς Διάρκειας
  • Καθαριστικά Είδη
  • Ρουχισμό σε καλή κατάσταση
  • Power Bank
  • Βρεφικά είδη
  • Νερά

Η γραμμή επικοινωνίας της Humanity Greece, 210-5226379, είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες, σχετικά με την ενημέρωση και την κατατόπιση όλων όσων θέλουν να βοηθήσουν.


Αντίστοιχα και ο Άλλος Άνθρωπος συγκεντρώνει τρόφιμα (ελαιόλαδο, πελτέδες, γάλατα, μπιμπερό, αντισηπτικά, κρέμες για βρέφη, νερά, χυμούς) και μαγειρεύει, μοιράζει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε πληγέντες και εθελοντές σε Καρδίτσα και Βόλο. Μάλιστα, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι τεράστια, οι συγκεκριμένες ενέργειες θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή, προκειμένου να σταθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια.


Μία νέα πραγματικότητα

Είναι εξαιρετικά δύσκολες οι καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι στη Θεσσαλία. Είναι εξαιρετικά δύσκολη η καθημερινότητά τους, η ζωή, το μέλλον τους. Το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel αφήνει πίσω της μία τρομερά σκληρή πραγματικότητα, την ώρα που ακόμη και σήμερα χωριά ολόκληρα παραμένουν αποκλεισμένα και μοιάζει αδύνατο να φτάσει ανθρώπινη βοήθεια σε αυτά, εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού Ποταμού. Οι επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής φροντίδας στους πληγέντες συνεχίζονται με κάθε πιθανό και δυνατό μέσο, με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει μέχρι τώρα τους 15 νεκρούς, ενώ υπάρχουν και 2 αγνοούμενοι. Είναι χαρακτηριστικό, πως σε πολλές περιοχές οι μεταφορές των κατοίκων γίνονται κυρίως με φαγάνες, καθώς είναι αδύνατο να φτάσουν σε αυτούς αυτοκίνητα ή οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς. 

Κι ενώ ακόμη δεν έχει περάσει το πρώτο σοκ, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα, καθώς οι ειδικοί εκπέμπουν SOS, αναφορικά με την υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε όλες αυτές τις περιοχές. Σύμφωνα με όσα σημειώνουν, υπάρχουν πολλοί και σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία του πληθυσμού, που περιλαμβάνουν τις γαστρεντερίτιδες ιογενούς, βακτηριακής και παρασιτικής αιτιολογίας (norovirus, rotavirus, Cryptosporidium κ.ά.), την ηπατίτιδα Α, τα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος (Covid-19, λεγεωνέλλα κ.ά), καθώς και τα νοσήματα που μεταδίδονται μέσω διαβιβαστών και μέσω τρωκτικών ή άλλων ζώων (λεπτοσπείρωση, ιός Δυτικού Νείλου, ελονοσία κ.ά). Η κινητοποίηση είναι μεγάλοι, αρμόδιοι φορείς δίνουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις κι αυτό που ζητούν, είναι άπαντες να τηρούν τις σχετικές οδηγίες, προκειμένου να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτός ο εφιάλτης...