fbpixel

Search icon
Search
H Τέα Πρέλεβιτς μιλάει για την απόφαση-«δώρο» που πήρε στα 30 της
MAGAZINE

H Τέα Πρέλεβιτς μιλάει για την απόφαση-«δώρο» που πήρε στα 30 της

Ανοίγει τα χαρτιά της και διαψεύδει την αυταπάτη ότι η ομορφιά είναι το master key για κάθε πόρτα


Γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης, η φωτογενής, πολυτάλαντη και -απροσδόκητα μετρημένη- Τέα, κόρη του πρώην μπασκετμπολίστα Μπάνε Πρέλεβιτς, αποτελεί ένα ακόμη άριστο παράδειγμα σπάνιου συνδυασμού ομορφιάς και αυτογνωσίας. Είναι δηλαδή ο εαυτός της. Και δεν μπορείς παρά να την ακολουθήσεις!

Γεννήθηκες στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσες μεταξύ της γενέτειράς σου και της Αθήνας, έζησες στο Λονδίνο, ταξίδεψες σε πολλά μέρη του κόσμου. Ποια πόλη αγαπάς περισσότερο και γιατί; 

Αχ η Θεσσαλονίκη… είναι το σπίτι μου εκεί. Όπου και να έχω ζήσει, ουσιαστικά εκεί νιώθω ότι είναι οι ρίζες μου, εκεί μένουν οι γονείς μου, και θεωρητικά έχω πάρει το όνομά μου από την αγαπημένη μου πόλη - ιδέα του μπαμπά, μιας και αυτός την αγαπάει εξίσου! Το Θεσσαλονίκη έγινε Θέσσα και τελικά κατέληξε στο Τέα.

Το σπίτι στο οποίο μεγαλώσαμε πιστεύεις ότι είναι η πυξίδα για όλες τις μεγάλες αποφάσεις της ζωής μας; 

Ναι, πιστεύω ότι σίγουρα τα βιώματα που έχουμε από την παιδική μας ηλικία και από το σπίτι μας επηρεάζουν τις αποφάσεις της ζωής μας. Από την άλλη, βέβαια, μετά από κάποιο σημείο, είναι στο χέρι μας να εξελιχθούμε και να κάνουμε τις δικές μας επιλογές για το μέλλον που εμείς ονειρευόμαστε και θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα με την αδελφή σου Άννα για τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες, που φέρνουν συνεχώς νέες ιδέες στον τομέα της μόδας και της ομορφιάς, μέσα από το brand The PRLVC by Anna & Tea Prelevic; 

Από μικρή ονειρευόμουν να έχω τη δική μου επιχείρηση και πάντα ήξερα πως ό,τι κι αν αποφάσιζα να κάνω, η Άννα θα ήταν σίγουρα δίπλα μου. Η συζήτηση για το ξεκίνημα του δικού μας brand & εταιρίας, λοιπόν, γινόταν αρκετά χρόνια τώρα, ωστόσο πάντα κάποια υποχρέωση μας «έτρωγε» τον χρόνο και μας κρατούσε πίσω. Μέχρι που ήρθε η πανδημία και η καραντίνα τον Μάρτιο του 2020 και είπαμε «ή τώρα ή ποτέ» και αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω στο “The Prelevic”, που έγινε το… μωράκι μας, η επιχείρησή μας!

dsc-1963.jpg
Κορμάκι και κάλτσες, Calzedonia | Βραχιόλια Yannis Sergakis της συλλογής Charmiers Sigma, Link Jewellery

Είστε πολύ δεμένες με την αδελφή σου. Στη σχέση αυτή ποια είναι η αρχηγός; 

Η Άννα, ίσως ως μεγαλύτερη, ήταν πάντα η αρχηγός κι εγώ ο πιστός στρατιώτης κι ακόλουθός της! Αστειεύομαι. Η αλήθεια είναι ότι όσο δεμένες κι αν είμαστε, έχουμε αρκετά διαφορετικές προσωπικότητες, τρόπο σκέψης και ικανότητες. Παρ’ όλα αυτά, φυσικά κι έχουμε τους ίδιους στόχους και όνειρα για το brand και την εταιρία μας. Επομένως, αυτή η δυναμική του «αρχηγού» αλλάζει καθημερινά, πάντα σε συνάρτηση με το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ποιες οι ικανότητες θα φανούν χρησιμότερες την εκάστοτε ημέρα. Η λέξη που περιγράφει ιδανικά τη σχέση μας είναι η «αλληλοσυμπλήρωση».

Πώς πιστεύεις ότι τα beauty «έξυπνα» προϊόντα σας θα αλλάξουν τη ζωή των γυναικών που τα αποκτούν;

Σκοπός μας με την Άννα είναι αυτά να καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας, λύνοντάς της τα χέρια κατά κάποιον τρόπο, αλλά και δίνοντάς της αυτοπεποίθηση στην καθημερινότητά της.

Θα σκεφτόσουν να κάνεις κάποιες αισθητικές επεμβάσεις ή θεραπείες, κι αν ναι, ποιες θα ήταν αυτές; 

Το μόνο που έχω κάνει είναι το τατουάζ φρυδιών, κάτι το οποίο έχει αλλάξει την καθημερινότητά μου, μιας και δε χρειάζεται να βάφομαι καθόλου και φέρνει συμμετρία στο πρόσωπό μου. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να κάνω κάποια άλλη αισθητική επέμβαση, όμως προσέχω πολύ την επιδερμίδα και το σώμα μου με διάφορες θεραπείες. Σε γενικές γραμμές, μου αρέσει να είμαι φυσική, αλλά περιποιημένη.

Ποιο είναι το δικό σου wellness ritual; 

Κάθε μέρα το πρωί πίνω νερό με λεμόνι, αυτό θα με ξυπνήσει, θα καθαρίσει και θα ενυδατώσει το σώμα μου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πίνω δύο λίτρα νερό τουλάχιστον - η ενυδάτωση είναι τόσο σημαντική και συχνά την παραλείπουμε. Όποτε έχω χρόνο, προσπαθώ να πάρω έναν υπνάκο! Μια μικρή σιέστα πάντα βοηθάει. Μου αρέσει, επίσης, να αναλύω τακτικά τον εαυτό μου, τη ζωή και τις σχέσεις μου. Επεξεργάζομαι ό,τι είναι απαραίτητο και μετά το αφήνω! Συγχωρώ και αφήνω αυτά που με ταλαιπώρησαν να φύγουν. Η συγχώρεση είναι πιο θεραπευτική, όπως και το να προχωράς.

Πώς φροντίζεις το δέρμα σου; 

Χρόνια ταλαιπωρούμαι από την ευαίσθητη επιδερμίδα μου και γι’ αυτό είμαι πολύ επιλεκτική με τα προϊόντα που χρησιμοποιώ. Κατά τα άλλα, δεν κάνω κάτι σπουδαίο. Απλώς φροντίζω να τη διατηρώ πάντα καθαρή και ενυδατωμένη. Επίσης, από τότε που έμαθα ότι το 90% από τα ορατά σημάδια γήρανσης δεν εξαρτώνται από την ηλικία μας, αλλά από το πόσο έχουμε εκθέσει την επιδερμίδα μας στον ήλιο, δεν παραλείπω ποτέ το αντιηλιακό μου, χειμώνα-καλοκαίρι!

Έχεις ποτέ καταφύγει σε κάποιο extreme διατροφικό πλάνο προκειμένου να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου; 

Όχι, δεν πιστεύω σε extreme πράγματα - κάτι ήξεραν οι αρχαίοι που μας έμαθαν το «μέτρον άριστον». Μια αλλαγή που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια είναι ότι κάνω διαλειμματική νηστεία. Τρώω όλα μου τα γεύματα μέσα σε περίοδο 9-10 ωρών, ανάλογα με το πρόγραμμα της εκάστοτε ημέρας. Προσπαθώ να έχω ένα κενό τουλάχιστον 12 ωρών μεταξύ του τελευταίου μου γεύματος (της προηγούμενης μέρας) και του πρώτου της επόμενης. Έχω παρατηρήσει ότι ξυπνάω πιο ανάλαφρη και έχω δει και βελτίωση στο δέρμα μου!

Ποιο είναι το διατροφικό μυστικό που δίνει ενέργεια αλλά και λάμψη στην επιδερμίδα σου; 

Δεν έχω κάποιο, αλλά σίγουρα, αν δεν ξεκινήσει η μέρα μου με καφέ, δεν μπορώ να ξυπνήσω με τίποτα - και σίγουρα δε θα «λάμπω».

Μιλάς άπταιστα αγγλικά, ιταλικά, σερβικά, ελληνικά και ρωσικά. Πιστεύεις ότι η εξυπνάδα ή η «ομορφιά» ανοίγει περισσότερες πόρτες; 

Στη ζωή πιστεύω ότι η ομορφιά είναι ένα πλεονέκτημα, όπως η σωματική ικανότητα, το ταλέντο ή η συναισθηματική νοημοσύνη. Για τις γυναίκες επιχειρηματίες, η ομορφιά στέκεται πολλές φορές εμπόδιο και είναι πιο δύσκολο να σου δώσουν «μια θέση στο τραπέζι», να σε πάρουν στα σοβαρά και να θεωρηθείς έξυπνη - ακόμη κι αν είσαι η εξυπνότερη στην αίθουσα.

dsc-1790.jpg
Τοπ και ποδηλατικό κολάν Marc Jacobs, Attca - The Department store Φουτερ Karl Lagerfeld, Intervista, Sport and Fashion Freedom | Κάλτσες, Calzedonia | Sneakers Hogan, Kalogirou

Υπήρξες πρωταθλήτρια Ελλάδος στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Τι σου έχει προσφέρει ο πρωταθλητισμός σε όλα τα επίπεδα;

Ο αθλητισμός είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής και του DNA μου και σ’ αυτόν οφείλω αυτό που είμαι σήμερα. Έτσι έμαθα να δουλεύω σκληρά, να βάζω στόχους, να έχω υπομονή, να είμαι πειθαρχημένη, όπως και να διαχειρίζομαι την ήττα και τη νίκη.

Γυμνάζεσαι; 

Αν ναι, τι σου αρέσει πιο πολύ; Αγαπώ τη γυμναστική, είναι τρόπος ζωής για μένα. Μετά από κάθε προπόνηση, νιώθω ευεξία, χαρούμενη και, ό,τι άγχος είχα μέσα μου πριν, έχει εξαλειφθεί. Συνήθως κάνω ένα κυκλικό πρόγραμμα με διάφορες ασκήσεις, cardio & TRX.

Πρόσφατα ανέλαβες πρέσβειρα για την Ελλάδα μιας διεθνούς καμπάνιας. Πόσο σημαντική ήταν αυτή η απόφαση για εσένα; 

Όταν μου πρότειναν να γίνω πρέσβειρα, δέχτηκα με μεγάλη χαρά! Καταρχάς, επειδή πρόκειται για μια σπουδαία κοινωνική προσπάθεια, που δίνει στα νέα κορίτσια σωστή ενημέρωση για τις επιλογές τους στη διατήρηση της γονιμότητας. Επιπλέον, είναι υπέροχο που μπορώ να μοιραστώ την εμπειρία μου με άλλες γυναίκες, ώστε να είναι έτοιμες για τη μητρότητα, όταν και αν έρθει για την καθεμιά η ώρα.

Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί απλώς παράταση στην τεκνοποίηση ή την εκπλήρωση του «γυναικείου προορισμού»; 

Η κατάψυξη ωαρίων συνδέεται άρρηκτα με τον χρόνο, επομένως και με το χρονικό περιθώριο που έχει μια γυναίκα να μείνει έγκυος με τον φυσικό τρόπο. Πλέον, στο σύνθετο κοινωνικό περιβάλλον, όλες οι γυναίκες έχουμε έναν πολυδιάστατο ρόλο και για να είμαστε σε όλα εντάξει, τρέχουμε συνεχώς πίσω από το «ρολόι». Πολλές φορές έχουμε ακούσει ιστορίες για γυναίκες που δεν είναι έτοιμες να κάνουν παιδιά, ωστόσο αποφασίζουν να προχωρήσουν πρόωρα σε αυτό το τόσο σημαντικό βήμα, διότι πιθανότατα φοβούνται ότι δε θα έχουν τη δυνατότητα αργότερα στη ζωή τους. Σε ακόμη πιο δυσάρεστο, αλλά εξίσου ρεαλιστικό, σενάριο, μια γυναίκα δε φεύγει από μια τοξική σχέση ή έναν κακό σύντροφο, καθώς φοβάται ότι «έχουν περάσει τα χρόνια». Με την επιστήμη, όμως, πλέον στο πλευρό της σύγχρονης γυναίκας, αυτές οι φοβίες και ανασφάλειες, που μόνο προβλήματα και τραύματα δημιουργούν, ευτυχώς εξαλείφονται! Για εμένα η κατάψυξη ωαρίων βάζει το λιθαράκι της στη χειραφέτηση της σύγχρονης γυναίκας.

Ποια ήταν η αφορμή ώστε να αποφασίσεις να καταψύξεις τα δικά σου ωάρια; 

Αποφάσισα να κάνω αυτό το δώρο στον εαυτό μου φέτος, που έκλεισα τα 30. Όπως κάνουμε ασφάλεια ιατρική, οδική, ζωής, έτσι και με την κατάψυξη ωαρίων κάνουμε ασφάλεια της γονιμότητάς μας! «Αχρείαστα να είναι», αυτήν τη φράση άκουγα σε κάθε ραντεβού που έκανα κατά τη διάρκεια της κατάψυξης ωαρίων, κι έχει πλέον εντυπωθεί στο μυαλό μου.

Παρατήρησες αλλαγές στο σώμα και τον οργανισμό σου; 

Χωρίς δεύτερη σκέψη απαντώ πως όχι, δεν υπάρχει καμία παρενέργεια! Απλά πρήστηκε η κοιλίτσα μου λίγο, που είναι απόλυτα φυσιολογικό και υποχώρησε μέσα σε 10 μέρες. Επίσης, η διαδικασία ήταν απλή, γρήγορη και, το σημαντικότερο, εντελώς ανώδυνη! Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι η ωοληψία διήρκεσε μόλις 5 λεπτά και ύστερα από μισή ώρα έπινα καφεδάκι με την αδερφή μου!

Λένε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της μάθησης προέρχεται από τις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους. Τι σου έμαθε η σχέση σου με τον πρώην σύζυγό σου, μέλος βασιλικής οικογένειας της Ινδίας; 

Έμαθα ότι όλοι πρέπει να περάσουμε από ορισμένες εμπειρίες στη ζωή μας για να γίνουμε οι άνθρωποι που είμαστε σήμερα. Για μένα ήταν ο πρώτος μου γάμος και μέσω αυτού εξελίχθηκα ως άτομο, ωρίμασα αρκετά και γνώρισα καλύτερα τον εαυτό μου. Πλέον με τον πρώην σύζυγό μου διατηρούμε πολύ καλές, φιλικές σχέσεις και τον εκτιμώ πολύ ως άνθρωπο.

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. Τι από όσα συμβαίνουν σε γεμίζει αισιοδοξία; 

Πράγματι, ο κόσμος γύρω μας αλλάζει, αλλά δε με τρομάζει καθόλου, γιατί ο άνθρωπος είναι μαθημένος να προσαρμόζεται σε νέες συνθήκες και να προχωράει δυνατά, αρκεί να βλέπουμε πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Εγώ είμαι τέτοιος άνθρωπος, μου αρέσει να είμαι αισιόδοξη, να χαμογελάω και να ονειρεύομαι έχοντας δίπλα μου ανθρώπους που αγαπάω και μ’ αγαπάνε.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα σου; 

Έχουμε πάρα πολλά σχέδια και ιδέες, και το πρώτο που θα δείτε είναι η αθλητική/σπορ συλλογή που βγάλαμε τώρα τον Σεπτέμβρη. Επιπλέον, στα σχέδιά μου είναι να διευρύνω κι άλλο τον ρόλο μου ως πρέσβειρας, βοηθώντας τις γυναίκες να ενημερωθούν για τη γονιμότητα. Από εκεί και πέρα το μόνο που μπορώ να πω είναι… coming soon!

Credits 

Φωτογραφία: Oλυμπία Κραγασάκη

Styling: Ναταλια Μπαλτά

Make up and Hair: Σόνια Σιμιτζή (D Tales)

Κεντρική Φωτογραφία: Κορμάκι, Calzedonia | Βραχιόλια Yannis Sergakis της συλλογής Charmiers Sigma, Link Jewellery

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022