fbpixel

Search icon
Search
H σχεδιάστρια κοσμημάτων Λητώ Καρακωνστάνογλου μιλάει για το νέο της project
FASHION

H σχεδιάστρια κοσμημάτων Λητώ Καρακωνστάνογλου μιλάει για το νέο της project

Η δημιουργός σχεδιάζει το κόσμημα Σταγόνες για την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών


Πριν λίγες μέρες έλαβα μια πρόσκληση για ένα event στην Αθήνα με την αγαπημένη μου και γνωστή σχεδιάστρια κοσμημάτων Lito (Λητώ Καρακωστάνογλου) να δημιουργεί ένα υπέροχο κόσμημα με θέμα «Σταγόνες», αποκλειστικά για την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών. Αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν το όνομα του κοσμήματος και έτσι, σε μια σύντομη συνομιλία μαζί της, έμαθα λίγα περισσότερα στοιχεία σχετικά με αυτό το project.

Από που εμπνεύστηκες το συγκεκριμένο κόσμημα και τι σημαίνει ο τίτλος Σταγόνες;

Η ιδέα της σταγόνας μου ήρθε αυθόρμητα. Ένιωσα, ότι όλοι μας σταγόνα - σταγόνα βοηθάμε, όταν και όσους μπορούμε. Είναι μια συλλογική προσπάθεια κι όχι ατομική. Η ισχύς εν τη ενώσει, και έτσι "σταγόνα - σταγόνα… η καρδιά μου γεμίζει αγάπη για σένα…"   

Γιατί είπες ναι σε μια τέτοια πρόταση; 

Κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων από το γούρι που σχεδιάζω για το κατάστημά μου πηγαίνουν σε κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό. Έτσι, πέρσι, με προσέγγισαν από την  Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών και μου ζήτησαν να τους σχεδιάσω ένα γούρι. Φυσικά και δέχτηκα. Είναι μια πρόταση που με τιμά και έτσι μπορώ μέσα από τη δημιουργικότητά μου να βοηθήσω έναν τόσο σημαντικό σκοπό και να συμμετέχω στην προσπάθειά τους.     

Τελευταία παρατηρείται μεγάλη κίνηση από σχεδιαστές και brands μόδας όσον αφορά στον ακτιβισμό και τη φιλανθρωπία. Ποιες είναι οι σκέψεις σου επάνω στο θέμα και ποιες άλλες ενέργειες μπορούν να γίνουν για το κοινό καλό;

Θεωρώ πως, όπου μπορεί η μόδα να βοηθήσει τον ακτιβισμό και τη φιλανθρωπία, είναι πολύ σημαντικό να το κάνει, γιατί με αυτόν τον τρόπο ο καταναλωτισμός βοηθάει θετικά κάπου και όλοι μας συνεισφέρουμε, αν όχι με τον χρόνο μας, τουλάχιστον οικονομικά, σε τόσους ανθρώπους γύρω μας που το 'χουν ανάγκη.  

Τι νέο περιμένουμε από σένα;

Το νέο γούρι που έχω σχεδιάσει για το κατάστημά μας και στο οποίο μέρος των εσόδων θα δοθούν σε κάποιον οργανισμό. 

Don't miss: Αν είστε ή βρεθείτε στην Αθήνα την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 18:30 θα γίνει στο i-D Concept Stores, η παρουσίαση του κοσμήματος.
  .jpeg

About: Για άλλη μια φορά, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών δίνει την ευκαιρία στους φίλους και υποστηρικτές της να αποκτήσουν ένα σπάνιο και με συμβολική σημασία έργο τέχνης. Σε δύσκολους καιρούς και με 240 παιδιά και ενήλικες σε καθημερινά προγράμματα εκπαίδευσης και αποκατάστασης στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή», η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών χρειάζεται την έμπρακτη αναγνώριση και υποστήριξη της κοινωνίας περισσότερο παρά ποτέ. Δε χρειάζεται παρά μια σταγόνα αληθινής αγάπης για να δώσουμε σ’ ένα παιδί με αναπηρία μια θέση στον ήλιο. Τα i-D Concept Stores έχουν ως στόχο να συνδράμουν ουσιαστικά στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, προσφέροντας τα έσοδα της βραδιάς αποκλειστικά στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών.
Στη συνέχεια και καθ’όλη την διάρκεια του 2018 το κόσμημα και οι παραλαγές του θα διατίθενται
αποκλειστικά στα i-D Concept Stores στο Κολωνάκι και στο Golden Hall, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων θα συνεχίσει να αφιερώνεται προς όφελος του σκοπού αυτού.

adv

GLOW LOVES

4+1 συμβουλές για να κάνετε το online dating παιχνιδάκι
PSYCHOLOGY

4+1 συμβουλές για να κάνετε το online dating παιχνιδάκι