fbpixel

Search icon
Search
Η Rihanna ανακοίνωσε το κλείσιμο του οίκου της, Fenty, σε συνεργασία με τον όμιλο LVMH
FASHION NEWS

Η Rihanna ανακοίνωσε το κλείσιμο του οίκου της, Fenty, σε συνεργασία με τον όμιλο LVMH

Κι ό,τι άλλο έχουμε ξεχωρίσει στον ανατρεπτικό χώρο της μόδας


Αν και ο κόσμος βρίσκεται σ’ ένα pause εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ο χώρος της μόδας δεν σταματάει να μας κεντρίζει το ενδιαφέρον με τις εξελίξεις του. Νέες συνεργασίες, καμπάνιες, αλλά και απολαυστικά fashion news που μας εκπλήττουν είναι μόνο μερικά από αυτά που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες.

Συνεχίστε να διαβάζετε κι ενημερωθείτε για όλα αυτά που συμβαίνουν  στο φανταστικό κόσμος της μόδας, ο οποίος διατηρεί πάντα την προσοχή μας στραμμένη επάνω του! 

Rihanna, Fenty

fenty-1.jpg

Μόλις πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε η απόφαση της Rihanna και του ομίλου LVMH να κλείσει ο οίκος Fenty, δύο χρόνια μετά το πρώτο του λανσάρισμα. Πιο συγκεκριμένα και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να στρέψουν όλη τους την προσοχή στην ανάπτυξη της beauty & skincare σειράς αλλά και στη συλλογή εσωρούχων Savage x Fenty, αντί να συνεχίσουν το σχέδιο για έναν διάσημο οίκο μόδας.

Ήδη το προσωπικό έχει σταματήσει να εργάζεται στο atelier που διαθέτει ο οίκος στο Παρίσι ενώ η τελευταία συλλογή που είχε παρουσιαστεί ήταν τον περασμένο Νοέμβριο και αφορούσε τη συνεργασία του με τον οίκο της Amina Muaddi.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω της πανδημίας και των εξελίξεων του τελευταίου χρόνου. Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη στεναχώρησε ιδιαιτέρως τη γνωστή τραγουδίστρια, η οποία έχασε την ευκαιρία να προχωρήσει το πολλά υποσχόμενο project. Παρόλα αυτά έγινε αμέσως αντιληπτό από την ίδια και τον όμιλο ότι θα έπρεπε να μπουν προτεραιότητες με το Fenty Beauty και το Fenty Skin, όπως και τη σειρά Savage x Fenty, να παρουσιάζουν μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης αυτή τη στιγμή.

Simon Rocha x H&M

hm-5.jpg

Άλλη μία φορά η H&M κεντρίζει το ενδιαφέρον μας και εντυπωσιάζει με μία μεγάλη και ιδιαίτερη συνεργασία. Η κολεξιόν Simon Rocha X H&M είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό και το μόνο που έλειπε ήταν η αποκάλυψη των συνόλων, κάτι το οποίο έγινε τις περασμένες ημέρες. Στις 11 Μαρτίου τα κομμάτια θα είναι διαθέσιμα στο hm.com.

Η συλλογή είναι μια πλήρης γκαρνταρόμπα για όλη την οικογένεια, η πρώτη φορά που η Rocha παρουσιάζει μια ανδρική και μια παιδική σειρά ρούχων, μαζί με τη χαρακτηριστική της γυναικεία συλλογή. Για τις γυναίκες, υπάρχουν τούλινα φορέματα σε ροζ αποχρώσεις, σε κλασικό μαύρο και με καρό μοτίβα. Ένα ξεχωριστό, φλοράλ fil coupe φόρεμα, με φουσκωτά μανίκια, και καθημερινά φορέματα από οργανικό βαμβάκι με λεπτομέρειες δαντέλας broderie anglaise. Υπάρχουν επίσης, κλασικές καπαρντίνες, και επειδή είναι σήμα κατατεθέν στις συλλογές της Rocha, ένα μοναδικό παλτό σε ροζ χρώμα, από λαμπερό τουίντ. Μπλούζες-ποδιές και φορέματα από τούλι μπορούν να φορεθούν πάνω από άλλα κομμάτια της συλλογής, όπως τα κοντά, μπροκάρ φορέματα αλλά και από στενά dresses και τα καρό παντελόνια. Η συλλογή περιλαμβάνει και άνετα, φουσκωτά πλεκτά, και μάλλινες ζακέτες με διακοσμητικές πέρλες γύρω από τον λαιμό. Σε όλη τη collection υπάρχουν κλασικά στοιχεία της Rocha: ιδιαίτερες γιρλάντες, λαμπερές διακοσμητικές λεπτομέρειες, φλοράλ μοτίβα, βολάν, στρογγυλά κοψίματα και φουσκωτές φούστες με στενή μέση. Είναι μια ολοκληρωμένη συλλογή, για κάθε μέρα υπάρχουν ελαφριά φούτερ, φόρμες και ζέρσεϊ μπλουζάκια διακοσμημένα με πέρλες. Το μεγαλύτερο μέρος της γυναικείας συλλογής θα είναι διαθέσιμο στα νούμερα 34 έως 46 για όλους του σωματότυπους.

Στο lookbook της Simone Rocha x H&M πρωταγωνιστούν νέα, δυναμικά πρόσωπα μαζί με μοντέλα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινότητας της Rocha και εμφανίζονται συχνά στα catwalk shows της σχεδιάστριας – η Jess Maybury, η Bimpe, η Jan Baiboon, η Tess McMillan, o Aramish Mangi, o Jeremiah Berko Fordjour και o Jethro Sapon. H φωτογράφιση έγινε στο Λονδίνο από τον Ben Toms και το styling ανέλαβε ο Robbie Spencer, επί χρόνια συνεργάτης της Rocha στα catwalk shows της. Το styling παραπέμπει στη λατρεμένη φύση των shows της Rocha και τονίζει τους αναρίθμητους τρόπους με τους οποίους τα κομμάτια της συλλογής μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Το make-up επιμελήθηκε ο Thomas De Kluyver και το styling των μαλλιών η Cyndia Harvey.

Pieter Mulier, Alaia

alaia.jpg
Image source: @pieter_mulier

Ο Βέλγος σχεδιαστής που ήταν για χρόνια το «δεξί χέρι» του Raf Simons αναλαμβάνει τα ηνία του διάσημου οίκου Alaia και γίνεται ο καλλιτεχνικός διευθυντής. Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του ιδρυτή του, Azzedine Alaia, το fashion house δείχνει πιο έτοιμο από ποτέ να περάσει σε μία νέα εποχή γι’ αυτό και πήρε αυτήν την απόφαση. Ο νέο καλλιτεχνικός διευθυντής ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 20 χρόνια στο πλευρό του Raf Simons. Έχει εργαστεί σε πολλούς διάσημους οίκους μόδα όπως είναι οι Jil Sander και Christian Dior αλλά και στον Calvin Klein, όταν ο Simons έγινε επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος.

Το ντεμπούτο του Mulier θα γίνει με τη δημιουργία της συλλογής για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022.

«Είναι ένα όνειρο για μένα να ενταχθώ σε αυτόν τον διάσημο οίκο, στο υπέροχο ατελιέ και την ταλαντούχα ομάδα του. Με μια τη τεράστια αίσθηση θαυμασμού και ευθύνης θα επιδιώξω να συνεχίσω την κληρονομιά του Azzedine Alaia για την ανάδειξη της θηλυκότητας και την τοποθέτηση των γυναικών στην καρδιά της δημιουργίας. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους πολύτιμους πελάτες και φίλους του οίκου, καθώς και το Ίδρυμα Alaïa, για να διαμορφώσουμε από κοινού το μέλλον του θρυλικού οίκου», δήλωσε ο σχεδιαστής γι’ αυτό το νέο ξεκίνημα.