fbpixel

Search icon
Search
Πώς η πολυτέλεια του Saint Tropez αποτυπώνεται σε ένα μοναδικό διαμέρισμα
INTERIORS

Πώς η πολυτέλεια του Saint Tropez αποτυπώνεται σε ένα μοναδικό διαμέρισμα

Mε την υπογραφή του interior designer Carlo Donati


Στην όμορφη ακτή του Saint Tropez, στην περιοχή της Κυανής Ακτής, με υπέροχη θέα στον ωκεανό, αυτό το σπίτι είναι ο ορισμός της πολυτέλειας. Η κυριαρχία των χρυσών, σκούρων αποχρώσεων σε αντίθεση με τους μπεζ τόνους μάς δίνει μια αίσθηση άνεσης και, ταυτόχρονα, φινέτσας. Αυτή η κατοικία είναι αρκετά μεγάλη, γεγονός που επέτρεψε τον ορισμό πολλών περιοχών σε ένα μονόκλινο δωμάτιο. Αποτελείται από δύο ορόφους, τον επάνω όροφο όπου υπάρχει μια κομψή σουίτα με μια φανταστική ντουλάπα, και τον κάτω όροφο που αποτελείται από κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία και πισίνα.

image-2.jpg
The designer


Ο Carlo Donati, ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές στον κόσμο με πάθος για την εσωτερική διακόσμηση, σχεδίασε ένα σπίτι στο Saint Tropez σε συνεργασία με την Essential Home, brand πολυτελών επίπλων, εμπνευσμένα από τα μέσα του αιώνα. Η ιταλική του καταγωγή φαίνεται στις παραμικρές λεπτομέρειες, ο θαυμασμός του για την εξαιρετική δεξιοτεχνία τον έκανε να επιλέγει αυτή τη μάρκα χειροποίητων επίπλων.

Σε κάθε του έργο, ανεξαρτήτως στιλ, η προσέγγισή του είναι πάντα μινιμαλιστική, επηρεασμένη από χρωματικές και γραφικές ενδείξεις εμπνευσμένες από το θέμα που επιλέχθηκε στη διαδικασία σχεδιασμού. Ο ίδιας αναφέρει: «Αν σκεφτώ όλα τα έργα που κάναμε, τα καλύτερα αποτελέσματα προέρχονταν πάντα από συνέργεια κι έντονο συναίσθημα με τον πελάτη. Αυτή η τριβή μπορεί να είναι πηγή δημιουργικότητας και μπορεί να μας φέρει σε καλύτερες λύσεις».

living-01.jpg


Παθιασμένος με τις σχεδιαστικές γραμμές των μέσων του αιώνα, o Donati εμπνέεται από την εποχή που η κομψότητα αποτελούσε σημείο αναφοράς: «Πιστεύω απόλυτα ότι θα είναι μια θεμελιώδης αναφορά στον πολυτελή σχεδιασμό, καθώς μιλάμε για διαχρονική κομψότητα». Για τον Ιταλό σχεδιαστή δεν ήταν δύσκολο να αποτυπώσει τον απαράμιλλο μοντερνισμό στη συγκεκριμένη κατοικία, αφιερώνοντας τον χρόνο και την προσοχή που απαιτούσε.

Εμβαθύνοντας στην αρχιτεκτονική του σπιτιού, με μια μινιμαλιστική αισθητική, ο εσωτερικός σχεδιασμός του σπιτιού που διαμορφώθηκε υποστηρίζεται από μια απαλή παλέτα χρωμάτων σε γκρι, μπεζ και λευκό. Το εντυπωσιακό μάρμαρο και το ξύλο σε μια ανοιχτή απόχρωση ήταν η βάση για να σταθεί μια εκλεκτική επιλογή επίπλων κι έργων τέχνης, ενώ οι καθαρές γραμμές, τα μινιμαλιστικά διακοσμητικά και τα άψογα σχεδιασμένα, μοντέρνα στοιχεία διαποτίζουν το διαμέρισμα με μια αίσθηση αυστηρότητας και συνάμα πολυτέλειας.

living-05.jpg


Εντύπωση προκαλούν οι μαύρες πινελιές, οι χάλκινες λεπτομέρειες και τα γλυπτά έπιπλα, γι' αυτό και η ανακαινισμένη κατοικία είναι το απόλυτο παράδειγμα του πόσο οι απλές, διακριτές χειρονομίες μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο ακόμη και σε έναν μικρό χώρο. Δόθηκε απίστευτη βάση στη λεπτομέρεια και, πλέον, βλέπουμε μια σύγχρονη κατοικία που αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την οικογένεια και χαρακτηρίζεται για την cozy αισθητική και τον familiar αέρα της.

Ένα συνονθύλευμα από υπέροχα υλικά που έχουν «δέσει» με τον πιο ιδανικό τρόπο στο όλο στιλ που έχει επιλεχθεί, εξασφαλίζει ένα απόλυτα ξεκούραστο και stylish σκηνικό. Τα χρώματα, τα έπιπλα και τα extra στοιχεία που έχουν τοποθετηθεί μελετήθηκαν εξ αρχής από αυτές τις δύο προσωπικότητες, εξασφαλίζοντας ένα ευήλιο περιβάλλον που χαρακτηρίζεται τόσο για το φανταστικό του design όσο και για την άνεση που κυριαρχεί σε κάθε χώρο.

pool-06.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!