fbpixel

Search icon
Search
H Πελίνα Θεμελή μας ξενάγει στο µαγικό κόσµο του κοσµήµατος
MAGAZINE

H Πελίνα Θεμελή μας ξενάγει στο µαγικό κόσµο του κοσµήµατος

Μετουσιώνοντας τη ρήση “whatever you can imagine is real” και τολμώντας να υλοποιήσει το δικό της όνειρο στο νέο της εγχείρημα, Power of Symbol


∆ιορατική, δηµιουργική και ευπροσάρµοστη στα καινούρια δεδοµένα, αξιοποιεί µια εµπειρία 30 χρόνων ως New Business Development Manager της Estée Lauder και εισχωρεί στον µαγικό κόσµο του κοσµήµατος -µε στόχους και ιδέες που δεν περιορίζονται µόνο σε αυτόν. «Η Estée Lauder ήταν για µένα το δεύτερό µου σπίτι, ένα πολύ µεγάλο µέρος της ζωής µου. Ό, τι έγινα το οφείλω σε αυτήν την εταιρία», δηλώνει, κάνοντας τον δικό της απολογισµό.

pel1.jpg

Η νέα της επιχειρηµατική κίνηση δεν ξεκίνησε µε αρχικό στόχο το κόσµηµα ως τέχνη, αλλά επιδιώκει, µέσω αυτού, να µεταφέρει στον κόσµο τη σηµασία κι ερµηνεία των συµβόλων. «Όπως προσδίδει και το όνοµά του, το Power of Symbol είναι εµπνευσµένο από τη δύναµη που έχουν τα σύµβολα στη ζωή µας. Ανέκαθεν διαδραµάτιζαν σηµαντικό ρόλο στην ανθρώπινη ύπαρξη. Η ανθρωπότητα τα χρησιµοποιούσε ως µέσο επικοινωνίας , έµπνευσης και φαντασίας. Οι άνθρωποι ταυτίζονται συχνά µε σύµβολα που έχουν ιδιαίτερη σηµασία γι’ αυτούς, που αντιπροσωπεύουν την προσωπικότητά τους, αλλά κι αυτό που προσπαθούν ή θέλουν να γίνουν. Τα σύµβολα είναι παντού γύρω µας: η φύση είναι γεµάτη από αυτά. Ένα λουλούδι, τα γεωµετρικά σχέδια πάνω στα φύλλα, το αποτύπωµα ενός ζώου, ακόµα και τα ιερογλυφικά και τα ιδεογράµµατα των αρχαίων πολιτισµών. Μας υπενθυµίζουν αυτό που θέλουµε να πετύχουµε, µας εµπνέουν!».

Made in Greece

pel2.jpg

Κοµµάτια κοµψά και περίτεχνα παντρεύουν µια ολόκληρη φιλοσοφία µε τη δύναµη ενός κοσµήµατος, ανάγοντας τις Power of Symbol δηµιουργίες σ’ έργα τέχνης µε ταυτότητα και ιστορία. «Ο σχεδιασµός γίνεται από εµάς και η παραγωγή είναι 100% ελληνική -άλλωστε η χώρα µας έχει από τους καλύτερους τεχνίτες κοσµηµάτων. Είναι χειροποίητα, επιχρυσωµένα 24Κ και σε προσιτές τιµές για ν’ απευθύνονται σε όλους. Αυτό που θέλουµε να ξεχωρίζει είναι η φινέτσα, η οµορφιά τους και η σωστή αποτύπωση του συµβόλου», εξηγεί. Τα κοσµήµατα είναι βασικό κοµµάτι του καλλωπισµού µιας γυναίκας, πηγή αυτοπεποίθησης και µέσο εξωτερίκευσης της προσωπικότητας και η Πελίνα Θεµελή υµνεί τις δυναµικές, δραστήριες και συγχρόνως ευαίσθητες γυναίκες που απογειώνουν τις δηµιουργίες της. «Όλες αναζητούµε αυτοπεποίθηση, ασφάλεια και ισχύ. Θέλουµε να είµαστε δυναµικές χωρίς, όµως, να χάνουµε τη θηλυκότητά µας», συµπληρώνει.

Από τα µενταγιόν µε το κέρας της Αµάλθειας και τις ροµαντικές καρδιές στα statement βραχιόλια σε σχήµα ελέφαντα -σύµβολο της σοφίας και της σταθερότητας-, και τα γεωµετρικά δαχτυλίδια, όλα τα κοµµάτια διακρίνονται για το υψηλό design, την αισθητική και την έµφαση στις λεπτοµέρειες. Υποκλινόµαστε σε γυναίκες ακόρεστες, ευρηµατικές, που τροφοδοτούν τη φλόγα µέσα τους και διοχετεύουν την ενέργεια και τις ιδέες τους σ’ εγχειρήµατα απτά και µε ουσία. Ίσως αυτό να είναι και το σηµαντικότερο σύµβολο που αναζητά κανείς. Ένα πρότυπο, ένα πρόσωπο ταυτόσηµο και οικείο, µια γυναίκα διεκδικητική που δηλώνει παρούσα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 153 NOΕΜΒΡΙΟΣ 2019