Το νέο food trend που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο και όχι άδικα καθώς το χρώμα του προσφέρει μια νέα δυναμική για τη φωτογράφιση των συνταγών, ονομάζεται Blue Majik. Τι είναι, λοιπόν, αυτό το μπλε συστατικό που πέρα από ωραία εμφάνιση στα πιάτα προσφέρει και τεράστια οφέλη στον οργανισμό; Πρόκειται για μία σκόνη, ένα είδος σπιρουλίνας από βρώσιμα φύκια άλγης που χρησιμοποιείται σε χυμούς, smoothie bowl, latte καφέ ακόμα και στο τοστ. Εάν ακολουθείτε διάσημους food bloggers στα social media, σίγουρα θα το έχετε προσέξει.
Στην Ασία και συγκεκριμένα σε χώρες, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και η Κορέα, τα φύκια είναι πολύ δημοφιλή. Τα συγκεκριμένα γαλαζοπράσινα βρώσιμα φύκια άλγης αποτελούν τη νέα food υγιεινή μανία, καθώς είναι πολύ θρεπτικά και αφομοιώνονται άμεσα από τον οργανισμό. Έτσι, μετά την πράσινη σπιρουλίνα, το εκχύλισμα από την άλγη έγινε διάσημο ρόφημα στις ΗΠΑ με τον τίτλο "Μπλε Μαγεία" (Blue Majik), προσφέρει τάχιστα ενέργεια ενώ περιέχει ένζυμα, θρεπτικά στοιχεία και C- φυτοκυανίνη. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και το ήπαρ, ενώ έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση.