fbpixel

Search icon
Search
Η νέα συλλογή των Artycapucines bag της Louis Vuitton είναι το όνειρο κάθε συλλέκτη
FASHION NEWS

Η νέα συλλογή των Artycapucines bag της Louis Vuitton είναι το όνειρο κάθε συλλέκτη

Φέτος, οι σύγχρονοι καλλιτέχνες Billie Zangewa, Ewa Juszkiewicz, Liza Lou, Tursic & Mille και Ziping Wang επανασχεδίασαν την εμβληματική τσάντα


Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Louis Vuitton προσκαλεί μια μοναδικά επιλεγμένη ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών να αφήσουν το δικό τους στίγμα στην εμβληματική τσάντα Capucines, ένα διαχρονικό κομμάτι που πήρε το όνομά του από την Rue Neuve-des-Capucines, τον παρισινό δρόμο που φιλοξένησε την πρώτη boutique του γαλλικού οίκου. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η κομψή, ορθογώνια σιλουέτα της μοιάζει με κενό καμβά. Προηγούμενοι συνεργαζόμενοι artists για το «fashion έργο» Artycapucines ήταν ο Josh Smith, ο οποίος ζωγράφισε τα τεχνικολόρ γράμματα με την υπογραφή του πάνω στη δερμάτινη επιφάνεια, η Tschabalala Self, η οποία «ζωντάνεψε» την μπλε εκδοχή της σε μια πανδαισία από patchwork, και ο Henry Taylor, η τσάντα του οποίου ξεχώρισε με το εντυπωσιακό πορτρέτο του πάνω σε γκρι φόντο. 

Φέτος, η σύνθεση είναι ιδιαίτερα ισχυρή και διαθέτει μεγάλη ποικιλία με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο που εργάζονται σε μυριάδες media- και συστήνουν κάθε είδους παιχνιδιάρικες «εκπλήξεις» στα σχέδιά τους.
artycapucines-billie-zengewa-ulrich-knoblauch-16.jpg

Η καλλιτέχνης Billie Zangewa από το Μαλάουι, με έδρα τη Νότια Αφρική, εκτύπωσε ένα πορτρέτο του γιου της στο εξωτερικό της τσάντας, προσθέτοντας υφή και βάθος με χειροποίητη ραφή και κέντημα.

1-5cNOf.jpg

Την ίδια στιγμή, η εκδοχή της Πολωνής ζωγράφου Ewa Juszkiewicz διαθέτει μια εικόνα του πίνακα Ginger Locks του 2021, που έχει ζωγραφίσει με το χέρι, στολισμένη με μια σειρά από χρυσά μαργαριτάρια. Στο εσωτερικό της κρύβεται ένας αποσπώμενος δερμάτινος φάκελος, εμπνευσμένος από τα ερωτικά γράμματα του 18ου αιώνα.

1-S9Wwk.jpg

Η Liza Lou, η Αμερικανίδα γλύπτρια γνωστή για τα έργα της με συναρμολογήσεις από χάντρες, απέδωσε ένα από τα feeling-good Cloud Paintings της σε ένα μαλακό δερμάτινο περιτύλιγμα που τυλίγει το εξωτερικό της τσάντας, αφήνοντας ανέγγιχτο το βασικό της σχήμα, ενώ προσθέτει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

tm-lv-artycapucines.jpg

Οι Tursic & Mille, ένα δίδυμο γαλλο-σερβών καλλιτεχνικών συνεργατών, επανασχεδίασαν την LV bag σε ένα αφηρημένο σχήμα λουλουδιού με λαβή από καμένο κέδρο και αποτύπωσαν έναν από τους ρετρό πίνακές τους στο μπροστινό μέρος. Κάτω από το πτερύγιο, θα βρείτε έναν κεντημένο δεινόσαυρο καρτούν και ένα χρυσό φερμουάρ που άντλησε έμπνευση από ένα πεταμένο φίλτρο τσιγάρου.

3-4fXVI.jpg

Η Κινέζα καλλιτέχνης Ziping Wang, η οποία αναφέρεται στη μοναδική δημιουργία - tiny bag της σειράς - της ως "Sweet Tooth", στόλισε το μικρότερο Artycapucines με δερμάτινη μαρκετερί και λεπτομέρειες από σμάλτο εμπνευσμένες από γλυκά, φρούτα και διάφορα είδη χλωρίδας.

Όπως τα καλύτερα έργα τέχνης, υπάρχουν μόνο σε limited-edition διαθέσιμα. Κάθε τσάντα έχει παραχθεί σε περιορισμένη έκδοση 200 τεμαχίων - οπότε αν σκέφτεστε να προσθέσετε μία στη συλλογή σας, η ώρα να το κάνετε είναι τώρα.