fbpixel

Search icon
Search
H νέα pop-up boutique του οίκου Dior στο Μαυροβούνιο εξυμνεί την γαλήνια αύρα του καλοκαιριού
DESIGN NEWS

H νέα pop-up boutique του οίκου Dior στο Μαυροβούνιο εξυμνεί την γαλήνια αύρα του καλοκαιριού

Συνδυάζοντας μοναδικά τη φινέτσα που χαρακτηρίζει το French fashion house με την ατμόσφαιρα της summer season


Νέες boutiques εμβληματικών οίκων έχουν ήδη ανοίξει τις πύλες τους και υπόσχονται στους fashion lovers αξέχαστες εμπειρίες luxurious shopping! Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και το ολοκαίνουριο pop-up store του Dior στο Μαυροβούνιο, όπου η εκλεπτυσμένη πολυτέλεια «ισορροπεί» μοναδικά με τον καλοκαιρινό αέρα και τη γοητεία που αναδεικνύει αυτή η περίοδος.

Πιο συγκεκριμένα, το υπέροχο κατάστημα έχει θέα στα φημισμένα “Mouths of Kotor” και πρόκειται για ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο φιλοξενείται η Dioriviera συλλογή της creative director του οίκου, Maria Grazia Chiuri. H boutique θα παραμείνει ανοιχτή καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μιας και το opening έγινε μόνο για τους θερινούς μήνες κι εκεί μπορεί να ανακαλύψει τα summery κομμάτι του γαλλικού label, που έχουν μετατραπεί στα must-haves αυτής της περιόδου.

Take a tour!
i3x4lviq.jpeg

Με το opening να έχει πραγματοποιηθεί εδώ και λίγο χρονικό διάστημα, τα best seller κομμάτια του οίκου έχουν πάρει τη θέση τους στα ράφια του καταστήματος, περιμένοντας τους fashionistas να τα κάνουν δικά τους. Να πούμε στο σημείο αυτό, πως στο κατάστημα μπορεί κανείς να βρει κομμάτια αποκλειστικά από την καλοκαιρινή Dioriviera collection, η οποία περιλαμβάνει κομμάτια ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ, αλλά και ήδη για το σπίτι και την παραλία.

Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Μαυροβουνίου, λοιπόν, η boutique δεσπόζει και χαρίζει αέρα ασυναγώνιστης πολυτέλειας, πάντα με τη γνωστή σχεδιαστική υπογραφή του Dior. Aπό την εξωτερική όψη και μόνο, αυτό που γίνεται αισθητό στον καθένα είναι πως κυριαρχεί μια minimal προσέγγιση ως προς την αρχιτεκτονική, με τους γήινους, earthy τόνους να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να προσδίδουν φινετσάτη αισθητική, όπως άλλωστε και οι ίδιες οι δημιουργίες του οίκου.

7ftuxfha.jpeg


Δύο μεγάλα, φωτεινά Dior logos κεντρίζουν την προσοχή των περαστικών, αν και λίγοι είναι αυτοί που δε γνωρίζουν πού ακριβώς έχει στηθεί το κατάστημα, μιας και το opening έχει γίνει talk of the town! Μπαίνοντας στον χώρο, όλη η παριζιάνικη αίγλη λαμβάνει σάρκα και οστά -κατευθείαν από την Πόλη του Φωτός-, αποτελούμενη από λιτές γραμμές στο design και με τις δημιουργίες του οίκου να έχουν ταιριάξει υπέροχα στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί.

Ένας «γλυκός» φωτισμός χαρίζει «ζωντάνια» και κάνει το vibe που κυριαρχεί να γίνεται ακόμα πιο ρομαντικό και δελεαστικό για τους πελάτες -και όχι μόνο. Ξύλινες, natural επιφάνειες και μικρές «εκρήξεις» χρωμάτων, δημιουργούν ένα ultra chic περιβάλλον, που με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως εκφράζει απόλυτα το σχεδιαστικό DNA του Dior. Mάλιστα, πολλές από τις διακοσμητικές δημιουργίες που λειτουργούν ως στολίδι από χώρο σε χώρο μέσα στο κατάστημα, φέρουν την καλλιτεχνική υπογραφή του Marco Lodola. 

1.jpeg


Δεν μπορούμε να παραλείψουμε, τέλος, πως στα δεξιά του κτιρίου, υπάρχει μια mini αυλή, η οποία αποτελεί ίσως και ένα από τα βασικά highlights της όλης boutique, μιας και η παρουσία της χαρίζει μια πιο jungle νότα, που εναρμονίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τα υπόλοιπα στοιχεία, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον. Βλέπουμε πως υπάρχουν σαλόνια -διακοσμημένα με τα μαξιλάρια του οίκου-, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξεκουράζονται, ενώ τα ογκώδη φυτά και οι προσεγμένες λεπτομέρειες ενισχύουν την καλοκαιρινή αίσθηση, κάτω από την εντυπωσιακή Dior τέντα.

Ανατρέξτε στην gallery για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες της boutique!