fbpixel

Search icon
Search
Η νέα boutique της Chanel στο Miami θα ενθουσιάσει τους fashion lovers
DESIGN NEWS

Η νέα boutique της Chanel στο Miami θα ενθουσιάσει τους fashion lovers

Φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή του Peter Marino


Η Chanel εγκαινίασε μια απίστευτη διώροφη boutique 7.600 τετραγωνικών μέτρων στην καρδιά της Design District του Miami, που βρίσκεται στην οδό 155 NE 41st Street. Στο νέο αυτό κτίριο μπορεί κάθε λάτρης της μόδας να εντοπίσει τις εμβληματικές δημιουργίες του γαλλικού label, όπως clothing κομμάτια, τσάντες, παπούτσια, γυαλιά, εκλεκτά κοσμήματα και ρολόγια.

Είναι σχεδιασμένη από το Νεοϋορκέζο αρχιτέκτονα Peter Marino, ο οποίος συνεργάζεται εδώ και 27 χρόνια με τον οίκο για τη δημιουργία τόσο καταστημάτων όσο και installations. H ολοκαίνουρια boutique στο Miami ενσαρκώνει την υψηλή αισθητική που χαρακτηρίζει τη Chanel όλες αυτές τις δεκαετίες, και συνδυάζει αρμονικά τις αξίες του γαλλικού fashion house: δημιουργικότητα, καινοτομία, δεξιοτεχνία και αποκλειστικά υλικά.

Το πιο νεανικό κι ενημερωμένο αγοραστικό κοινό της περιοχής έκανε τον αρχιτέκτονα να οραματιστεί ένα περιβάλλον απόλυτα σύγχρονο και μινιμαλιστικό, χωρίς να στερείται ούτε στο ελάχιστον την αυθεντική σχεδιαστική φιλοσοφία του οίκου. Αυτό που ήθελε να εκπέμπουν οι χώροι ήταν η απόλυτη αρμονία, τόσο σε ό,τι αφορά στις χρωματικές επιλογές όσο και στα υλικά κατασκευής. Έπειτα από έρευνα και συζητήσεις με τον ίδιο του τον εαυτό, κατέλεξε στο ιδανικότερο design concept που δε χορταίνουμε να θαυμάζουμε έστω και μέσα από το φωτογραφικό υλικό.

chanel-miami-design-district-boutique-2021-5-ld.jpg


Βλέπουμε πως ο designer βασίστηκε σε μια παλέτα κλασικών αποχρώσεων και πόνταρε στην αντίθεση που δημιουργεί το λευκό με το μαύρο -αυτά είναι τα δύο πρωταγωνιστικά χρώματα που έχουν πάρει τη θέση τους από χώρο σε χώρο. Και οι δύο όροφοι διατηρούν ένα minimal style που φανερώνει τη νέα εποχή του iconic οίκου και το πόσο ιδανικά προσαρμόζεται στο σήμερα και τις ανάγκες της εποχής, με την κλασική φινέτσα που τον χαρακτηρίζει να παραμένει ανεξίτηλη.

Στο μεταξύ, δε γίνεται να μην παρατηρήσει κανείς τις μεταλλικές προσθήκες που απογείωσαν το τελικό αποτέλεσμα, χωρίζοντας extra πόντους πολυτελείας. Συγκεκριμένα, το χρυσό σε μια ιδιαίτερα shiny εκδοχή του αποτυπώνεται σε καθίσματα και decor pieces, τα οποία συμπληρώνουν απίθανα τον χώρο.

Μεταξύ των εντυπωσιακών στοιχείων, παρατηρούμε πως τα έργα τέχνης δίνουν μοναδική διάσταση και artistic αύρα στους τοίχους και τις επιφάνειες. Οι πίνακες που επέλεξε ο αρχιτέκτονας αντικατοπτρίζουν την κληρονομιά της Gabrielle Chanel, την αγάπη που έτρεφε για την τέχνη και την προσήλωσή της στη high-end αισθητική, κάτι που ειδικά στην εποχή της δε συναντούσε κανείς εύκολα. Παράλληλα, ο φωτισμός δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα στον χώρο, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα Chanel items.

dc3b5c2535ef21108e905c9634a86f1b.jpg


Αξίζει να αναφέρουμε πως πάνω από την τόσο κομψή ασπρόμαυρη σκάλα που οδηγεί στον δεύτερο όροφο, εκτίθενται τρία έργα του Γερμανού καλλιτέχνη Gregor Hildebrandt, που αποτελούνται από πλαστικά κουτιά κασετών. Θυμίζει τις πρόσφατες αναφορές του Mod και του Punk Chanel στις πασαρέλες. 

Το κατάστημα ανοίγει με τη συλλογή Cruise 2021/2022 που παρουσιάστηκε στο les Baux de Provence τον Μάιο. Η τελευταία συλλογή Cruise που σχεδιάστηκε από την καλλιτεχνική διευθύντρια Virginie Viard περιλάμβανε ορισμένες επιρροές από punk και rock, δερμάτινες φούστες με κρόσσια, σε συνδυασμό με μεταξωτά υφάσματα και παρεό. Μια συλλογή γεμάτη κλασικά αλλά και updated κομμάτια, κεντημένα tweeds κι εμπριμέ μετάξι.

Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός πως ακόμα και τα κομμάτια που έχουν πάρει τη θέση τους στα ράφια και τις κρεμάστρες του καταστήματος ανήκουν και αυτά στον ίδιο χρωματικό καμβά. Με αυτόν τον τρόπο έχει εξασφαλιστεί απίστευτη αρμονία όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του.

12ad34537d98175593452d4d77742c59.jpg


Εμβαθύνοντας, το εμβληματικό ρολόι J12 Caliber 12.1, οι συλλογές Coco Crush και Camelia παρουσιάζονται σε κομψά ράφια μέσα σε ενσωματωμένες κόγχες ανάμεσα στις φημισμένες τσάντες 11.12. Ακόμα, ένα έργο τέχνης του καλλιτέχνη Peter Dayton από τη Νέα Υόρκη που ονομάζεται "Black Stella" κατασκευασμένο από ακρυλικό και ρητίνη θυμίζει τις γραμμές της Chanel από καπιτονέ δέρμα. 

Παράλληλα, ο αρχιτέκτονας κυκλοφορεί ένα βιβλίο, "Architecture of Chanel". Το coffee table book γιορτάζει τη μοναδική δημιουργική τομή μεταξύ της αρχιτεκτονικής του Peter Marino και της αισθητικής της Chanel. Διαθέτει δεκαέξι εκπληκτικά καταστήματα Chanel, από τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τη Σεούλ, που ο Marino έχει αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου δημιουργήσει.

peter-marino-the-architecture-of-chanel-en-6330-3d-standing-1500-removebg-preview-1.png
The book


«Η Chanel εφηύρε τη σύγχρονη γυναίκα -ζωντανή, προνοητική, κομψή. Είναι αυτό το πνεύμα που αιχμαλωτίζει το κατάστημα, ενώ αρθρώνει τι είναι αυτό που κάνει τη Chanel μοναδική», αναφέρει ο αρχιτέκτονας. Περισσότερες από 300 φωτογραφίες δείχνουν πώς η σχεδίαση του Peter Marino αναμειγνύεται με τη fashion ματιά του οίκου.