fbpixel

Search icon
Search
Η Ναυσικά Γεωργιάδου έχει δημιουργήσει τον δικό της επίγειο παράδεισο στο νησί της Μήλου
MAGAZINE

Η Ναυσικά Γεωργιάδου έχει δημιουργήσει τον δικό της επίγειο παράδεισο στο νησί της Μήλου

Το Skinopi Lodge, όπου περνά τα καλοκαίρια της και μοιράζεται εμπειρίες φιλοξενίας με τους ταξιδιώτες, είναι το καταφύγιο της


H κουβέντα μας ξεκινάει από την πρώτη φορά που βρέθηκε στη Μήλο και τον… έρωτα με την πρώτη ματιά που ένιωσε γι’ αυτήν. «Πρωτοήρθα εδώ 18 ετών, αρχές δεκαετίας του ’80, αφού είχα παρακολουθήσει ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση για τον γύρο του νησιού με τρεχαντήρι. Εντυπωσιάστηκα από τη φύση και θέλησα να το γνωρίσω. Έτσι και έγινε. Η Μήλος τότε ήταν ένας παράδεισος. Δεν υπήρχε σχεδόν τίποτε. Για περίπου 10 χρόνια μαζευόμασταν από όλο τον κόσμο παιδιά, γύρω στα 20, και δίναμε για 10-15 μέρες κάθε Αύγουστο ένα άτυπο ραντεβού. Είχαμε όλο το νησί δικό μας. Κανένας στην Αθήνα δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν αυτό που μου άρεσε τόσο πολύ και ερχόμουν ξανά και ξανά. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν η Μήλος άρχισε σιγά σιγά να γίνεται κάπως τουριστική».

anemone-5.jpg

Η Ναυσικά Γεωργιάδου πρόλαβε το νησί παρθένο και έρημο και τη μάγεψε: «Τότε να φανταστείτε το Σαρακήνικο ήταν σαν κάποιο μυστικό, ακόμη και για τους ντόπιους, αφού πολλοί δεν το γνώριζαν». Όταν ήταν 20 ετών, αγόρασε ένα «ερείπιο», όπως το αποκαλεί η ίδια, ένα παλιό νεοκλασικό, στον γραφικό οικισμό Τρυπητή, με πολύ ωραία θέα, το οποίο πολλά χρόνια αργότερα έγινε ξενώνας - το πρώτο βήμα της στον κόσμο της φιλοξενίας.

table-set.jpg

Η ενασχόλησή της με τον ξενώνα της έδειξε πόσο πολύ αγαπάει το να υποδέχεται κόσμο. Δεν είχε εμπειρία ως ξενοδόχος (είχε τελειώσει Οικονομικά και Πληροφορική και γυρνώντας από το Λονδίνο όπου ζούσε πολλά χρόνια δούλευε ως οικονομολόγος), αλλά είχε επισκεφτεί ως πελάτης άπειρα καταλύματα, καθώς το μεγάλο της πάθος είναι τα ταξίδια. Το έβλεπε όλο από την πλευρά του hotel junkie: «Όσο έφτιαχνα το σπίτι στην Τρυπητή -ένα πολύ δύσκολο project- βρήκα ένα μικρό οικόπεδο στη θάλασσα, που ήταν το όνειρό μου να έχω κάτι πάνω στη θάλασσα, αλλά όχι σε οποιαδήποτε, ήθελα σε αυτή την τοποθεσία που έχει θέα στο ηλιοβασίλεμα της Μήλου. Ένα εκπληκτικό σημείο που το προστατεύει ο βοριάς, επειδή είναι πίσω μας το βουνό, και βλέπει Νότο και δε μας πιάνουν τα μελτέμια». Κι αυτή ήταν η αρχή του Skinopi Lodge!

villa-skinos-outdoor-shower.jpg

H ίδια ξεκίνησε να αγοράζει τη συγκεκριμένη γη κομμάτι κομμάτι, και το 2016 γεννήθηκε αυτό το γαλήνιο καταφύγιο, στην αρχή με τρεις, και πλέον με επτά στο σύνολο βίλες. Η λιτή αρχιτεκτονική των Μαρίας Κοκκίνου και Ανδρέα Κούρκουλα, με έμπνευση τα σύρματα της Σκινωπής και της Μήλου, του χάρισε υπέροχα ανοίγματα με τα μεγάλα ξύλινα παντζούρια. Πρόκειται, όπως λέει η Ναυσικά, για ένα καταφύγιο της φύσης: «Δεν είναι ξενοδοχείο ή ξενώνας ή ακόμη boutique hotel, είναι lodge. Αυτό ήταν και το brief στους αρχιτέκτονες αλλά και στην Έλλη Παγκάλου, αρχιτέκτονα τοπίου. Αισθητικά δεν ήθελα να επέμβουμε καθόλου στο φυσικό τοπίο, ούτε να χαλάσουμε κάτι από τα βότανα της Σκινωπής. Καταφέραμε να “εξαφανίζεται” στο περιβάλλον».

elies-6.jpg

H Skinopi είναι πιο πολύ μια δική της εμπειρία της Μήλου, και αυτό μεταφέρει και στους επισκέπτες της: να βλέπουν το νησί μέσα από τα δικά της μάτια. «Το curation της εμπειρίας το κάνουμε από την αρχή ως το τέλος. Δεν είναι απλό ξενοδοχείο η Skinopi, είναι μια συνολική εμπειρία της Μήλου», εξηγεί. Λάτρεις της προέρχονται κυρίως από τον κόσμο των Τεχνών και της μόδας, άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει πολύ στη ζωή τους, έχουν δει τα πάντα και αναζητούν ησυχία, φύση, αυθεντικότητα και ιδιωτικότητα. Και όσον αφορά στο μέλλον, η ίδια θέλει να εμπλουτίσει τη Skinopi ως προς τις εμπειρίες, διατηρώντας την αυθεντική, χωρίς να γίνει ένα μεγάλο, απρόσωπο ξενοδοχείο.

skinopi-lodge-6-bJywy.jpg

Το αγαπημένο της σημείο στη Skinopi είναι στο deck, στη θάλασσα, την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Είναι αυτό που ήθελε από πάντα, να έχει μια γωνιά δικιά της πάνω στο κύμα.

img-1124-3.jpg
Ναυσικά Γεωργιάδου

MY MILOS

Don’t miss

Την περιήγηση με σκάφος στις παραλίες της Μήλου αλλά και στην Κίμωλο και την Πολύαιγο.

Swim

Η Πολύαιγος, το έρημο νησί στο βόρειο μέρος της Μήλου, έχει τα πιο όμορφα νερά που έχω δει ποτέ.

Taste

To «Ω! Χαμός», γιατί εδώ ισχύει το 2km organic food. Οι ιδιοκτήτες είναι κτηνοτρόφοι και τυροκόμοι και έχουν και δικά τους μποστάνια. Επίσης, η «Μέδουσα» στα Μανδράκια, σε ένα υπέροχο σημείο για μεσημεριανό φαγητό πάνω στη θάλασσα. Ακόμη, μου αρέσει πολύ να πηγαίνω για φαγητό στην Κίμωλο, στο «Κύμα».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2023