fbpixel

Search icon
Search
Η Margot Robbie θα δημιουργήσει ταινία βασισμένη σε ένα ακόμα γνωστό παιχνίδι
ARTS & CULTURE

Η Margot Robbie θα δημιουργήσει ταινία βασισμένη σε ένα ακόμα γνωστό παιχνίδι

Έπειτα από την τεράστια επιτυχία τους στην Barbie, η Robbie και η ομάδα της ήδη δουλεύουν σε μια ταινία βασισμένη στο επιτραπέζιο 'Monopoly'


Αφού κατέλαβε τον plastic and fantastic κόσμο της Barbie Land, η παραγωγός Margot Robbie κατευθύνεται στο πλούσιο έδαφος της Monopoly. Η εταιρεία LuckyChap της Robbie και οι συνεργάτες της Tom Ackerley και Josie McNamara παράγουν μια live-action ταινία μεγάλου μήκους βασισμένη στο πανταχού παρόν επιτραπέζιο παιχνίδι που εμπνέεται από τα ακίνητα. Η Hasbro Entertainment, η εταιρεία που υποστηρίζει το Monopoly, θα αναλάβει επίσης την παραγωγή.

Η Lionsgate επέκτεινε τα δικαιώματα ανάπτυξης του επιτραπέζιου παιχνιδιού με την αγορά της eOne, η οποία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2023. Σύμφωνα με το στούντιο, η Monopoly είναι η πιο δημοφιλής μάρκα επιτραπέζιων παιχνιδιών στον κόσμο, με 99% παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, πουλώντας σχεδόν μισό δισεκατομμύριο αντίτυπα από το 1935.

Δεν είναι σαφές αν η Robbie και η ομάδα της σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια αφηγηματική ιστορία από τον δισδιάστατο κόσμο της Μονόπολης.  Δεν αποτελεί έκπληξη, ωστόσο, το γιατί η Lionsgate σκέφτηκε να αναλάβουν την πρόκληση. Η LuckyChap παρήγαγε πρόσφατα το blockbuster με τίτλο "Barbie", το οποίο βασίστηκε στην αγαπημένη κούκλα της Mattel και έγινε η πιο κερδοφόρα ταινία του 2023 με 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

shutterstock-2330948489.jpg

Χωρίς να μοιραστεί λεπτομέρειες, ο πρόεδρος της Lionsgate Motion Picture Group, Adam Fogelson, άφησε να εννοηθεί ότι η LuckyChap έχει "ξεκάθαρη άποψη" για την επερχόμενη ταινία "Monopoly". Έκανε την ανακοίνωση στο CinemaCon, την ετήσια εμπορική έκθεση κινηματογραφικών αιθουσών που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Λας Βέγκας. Μια κατάμεστη αίθουσα από ιδιοκτήτες κινηματογράφων στο Colosseum του Caesars Palace επευφημούσε δυνατά την είδηση.

"Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη ομάδα παραγωγής για αυτή την αγαπημένη και εμβληματική μάρκα από την LuckyChap", δήλωσε ο Φόγκελσον. "Πρόκειται για εξαιρετικούς παραγωγούς που επιλέγουν τα έργα τους με μεγάλη σκέψη και προσοχή και συμμετέχουν στη Monopoly με μια ξεκάθαρη άποψη. Είμαστε τρομερά ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με ολόκληρη την ομάδα της LuckyChap σε αυτό που όλοι πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι η επόμενη επιτυχία τους".


Η LuckyChap, της οποίας τα προηγούμενα έργα περιλαμβάνουν τα "I, Tonya" και "Promising Young Woman", έχει μεγάλη ζήτηση μετά την επιτυχία της ταινίας "Barbie". Πρόσφατα υποστήριξε την ταινία Saltburn, που έκανε πάταγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα charts που βγήκε στο Amazon Prime. 

"Η Monopoly είναι μια κορυφαία ιδιοκτησία - το λογοπαίγνιο είναι πλήρως επιδιωκόμενο", δήλωσε ο LuckyChap. "Όπως όλες οι καλύτερες IP, αυτό το παιχνίδι έχει απήχηση παγκοσμίως για γενιές και είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε αυτό το παιχνίδι στη ζωή μαζί με τις υπέροχες ομάδες που συμμετέχουν στη Lionsgate και τη Hasbro".

Ο επικεφαλής του τμήματος ταινιών της Hasbro Entertainment, Zev Foreman, δήλωσε: "Ως ένα από τα πιο εμβληματικά παιχνίδια στον κόσμο, η Monopoly παρέχει μια απίστευτη πλατφόρμα για ευκαιρίες αφήγησης ιστοριών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε δίπλα μας το μοναδικό όραμα της LuckyChap και της Lionsgate για να φέρουμε αυτό το ιστορικό κομμάτι της κουλτούρας στη μεγάλη οθόνη".