fbpixel

Search icon
Search
H Μαρέβα Γκραμπόφσκι στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα κι ενθαρρύνει τη δράση της οργάνωσης Women Act στη Θεσσαλονίκη
LIFE & CAREER

H Μαρέβα Γκραμπόφσκι στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα κι ενθαρρύνει τη δράση της οργάνωσης Women Act στη Θεσσαλονίκη

Είκοσι αεικίνητες γυναίκες από τον επιχειρηματικό & επιστημονικό χώρο της πόλης αντάλλαξαν απόψεις και δημιουργικές ιδέες


Οι γυναίκες πρωταγωνιστούν για ακόμη μια φορά στην επιχειρηματική σκηνή της χώρας, μέσα από μια μοναδική δράση με την υπογραφή της οργάνωσης Women Act που στηρίζει κι ενθαρρύνει τον ενεργό ρόλο τους στα κοινά και τις επιχειρήσεις. Με σκοπό την ανάδειξη δημιουργικών και στοχευμένων φωνών πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, η κλειστή εκδήλωση της Women Act, με θέμα «Η γυναικεία ηγεσία ως μοχλός επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας». 

Το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, στον φιλόξενο χώρο «Β» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η σύζυγος Πρωθυπουργού κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι και είκοσι δυναμικές γυναίκες από τον επιχειρηματικό & επιστημονικό χώρο της πόλης.

women-act-mg-th-kh.JPG
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η ομάδα της Women Act και οι προσκεκλημένες της εκδήλωσης της Women Act στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της δραστηριότητας του φορέα στην πόλη -και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που ακολούθησαν την πανδημία- η Women Act συνεχίζει την πορεία της στην Θεσσαλονίκη στοχεύοντας να ενδυναμώσει και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των γυναικών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζει μια σειρά από σημαντικές δράσεις που επιδιώκουν τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος διασύνδεσης το οποίο θα προσφέρει αξιόλογη επιμόρφωση μέσα από Ακαδημίες Ηγεσίας, δικτύωση μέσα από πιθανές συνεργασίες και θα βοηθήσει στην ανάδειξη μιας νέας γενιάς ηγετών σε όλους τους τομείς, μέσα από προγράμματα mentorship.

e-bf-y-b-a-n-h-d.jpg
Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Για τον ρόλο της γυναικείας ηγεσίας ως μεταρρυθμιστικού παράγοντα μίλησε η κυρία Γκραμπόφσκι, η οποία επισήμανε ότι οι γυναίκες που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης έχουν να προσφέρουν πολλά. Επίσης, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας αλλά και στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά. 

women-act-mg-th-i-a-d-d-ps-g.JPG
Καλυψώ Γούλα, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, Αθηνά Γιαννοπούλου & Καλλιρρόη Σκλιοπίδου

Η Πρόεδρος της Women Act κυρία Μαίη Ζαννή δήλωσε: «Η έως τώρα πορεία της οργάνωσής μας στη Θεσσαλονίκη έχει αποδειχθεί όχι απλώς ενθαρρυντική αλλά μια πραγματική πηγή έμπνευσης και δύναμης. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Ζέρβα που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ηγεσίας ως καταλύτη για τη δημιουργία μιας ισότιμης και ανοιχτής κοινωνίας».

img-87222.jpg
Νανώ Κουγιουμτζόγλου - Καραβιώτη, Ζωή Γιαννοπούλου - Στεφάνου & Γεωργία Γκιούλα

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν παρούσες η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κυρία Elizabeth K. Lee, η Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κυρία Μαρία Αντωνίου καθώς και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κυρία Μαρία Συρεγγέλα. Τις προσκεκλημένες υποδέχθηκαν οι συνιδρύτριες του φορέα κ.κ. Μαίη Ζαννή, Μαρία Γιαννιού και Έλενα Τσαγκαράκη.

About Women Act

women-act-mg-fkh-b-th-g-a-d-d-ps-g.JPG
Από αριστερά: Έλενα Τσαγκαράκη, Μαρία Καραγιάννη,  Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Μαίη Ζαννή & Μαρία Γιαννιού

Η Women Act είναι μια μη κυβερνητική και, κυρίως, μη κομματική οργάνωση που διεκδικεί το δικαίωμα των γυναικών στις ίσες ευκαιρίες. Σκοπός της οργάνωσης είναι η ενδυνάμωση των γυναικών έτσι ώστε να αναπτύξουν πλήρως τις κοινωνικές, πολιτισμικές, πολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές δυνατότητές τους. Για το λόγο αυτό, υποστηρίζει γυναίκες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Η δράση της οργάνωσης είναι να υπογραμμίσει την ύπαρξη έμφυλων ανισοτήτων, να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο και να συμβάλλει στην προώθηση καλών πρακτικών για την καταπολέμησή τους. Παράλληλα, προσδοκεί να βοηθήσει δραστήριες γυναίκες να αποκτήσουν ικανότητες και να τις χρησιμοποιήσουν για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη, να συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο χώρο, να επιδιώξουν θέσεις ηγεσίας και συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ταυτόχρονα, ευελπιστεί να δημιουργήσει μια ενεργή ομάδα εθελοντών, που θα λειτουργήσουν ως «πρεσβευτές» του μηνύματος της ισότητας και των ίσων ευκαιριών.

Η πρωτοβουλία της Women Act βρίσκει ολοένα και περισσότερη υποστήριξη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παραρτήματά της σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας!

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Women Act και τις δράσεις τους:

women-act.org | Facebook | Twitter | Instagram