fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Η λύση σε κάθε ενοχλητικό σπυράκι είναι ένα αυτοκόλλητο patch

Μάθετε τα πάντα για τα acne dots και ανακαλύψτε τα 9 καλύτερα της αγοράς


Η λύση σε κάθε ενοχλητικό σπυράκι είναι ένα αυτοκόλλητο patch

Η πρώτη σκέψη όλων μας όταν βγάζουμε ένα σπυράκι είναι να το εξαφανίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, άμεσα αν είναι δυνατόν. Για να το κάνετε αυτό υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές θεραπείες ακμής, αλλά ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος έρχεται απευθείας από την Κορέα, τη γενέτειρα όλων των skincare trends, και ακούει στο όνομα patches ακμής - ή acne dots, acne stickers, pimple stickers, acne spot dots, pimple patches. Τα έχετε ακούσει; 

acne-patches.jpg

Τι είναι τα patches;

Τα patches ακμής μοιάζουν με στρογγυλούς αυτοκόλλητους επιδέσμους, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν πολλά περισσότερα από το να κολλάνε απλώς πάνω στα σπυράκια. Αυτά τα μικροσκοπικά αυτοκόλλητα είναι φτιαγμένα από υδροκολλοειδές (hydrocolloid), ένα gel ειδικά σχεδιασμένο να απορροφά τα υγρά των πληγών. «Η επικάλυψη από υδροκολλοειδές χρησιμοποιείται στην ιατρική εξαιτίας της ικανότητας του υλικού να επισπεύδει την επούλωση των πληγών, αφού κολλάει στο δέρμα, δημιουργεί μια προστατευτική ασπίδα πάνω στο τραύμα και απορροφά την περίσσεια των υγρών» εξηγεί ο δερματολόγος Joshua Zeichner. 

«Αυτές οι ιδιότητες είναι που κάνουν το υδροκολλοειδές χρήσιμο στη θεραπεία της ακμής» συνεχίζει ο Joshua, αφού ουσιαστικά και η ακμή είναι μια πληγή. «Εφαρμόζοντας τον επίδεσμο υδροκολλοειδούς πάνω από ένα σπυράκι προστατεύετε και καταπραΰνετε το ερεθισμένο δέρμα, επιτρέποντάς το να επουλωθεί» υποστηρίζει. Επίσης έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι αυτό το gel συμβάλλει στη μείωση της ερυθρότητας, της λιπαρότητας και της έκκρισης σμήγματος στην περιοχή του breakout. 

acne-dots.jpg

How to

Λίγο πριν κοιμηθείτε, αφαιρέστε σχολαστικά το μακιγιάζ σας, καθαρίστε καλά το δέρμα σας με ένα καθαριστικό προϊόν και έπειτα τοποθετήστε το patch στο breakout σας. Το πρωί που θα ξυπνήσετε, θα δείτε πως το patch από κίτρινο έχει γίνει λευκό και έχει επεκταθεί. Αφαιρέστε το και θα παρατηρήσετε αμέσως πως η περιοχή που χτες το βράδυ ήταν κόκκινη και είχε μια λευκή κορυφή προς τα πάνω τώρα είναι flat. Εναλλακτικά, μπορείτε να φορέσετε το patch κατά τη διάρκεια της ημέρας σας και να το καλύψετε από πάνω με μακιγιάζ, αν θέλετε. Επειδή είναι αδιάφανο, σχεδόν δε θα φαίνεται στο πρόσωπό σας. 

Extra tip: Στις περισσότερες συσκευασίες θα βρείτε διαφορετικά μεγέθη acne dots. Επιλέξτε αυτό που καλύπτει ολόκληρο το σπυράκι σας. 

Τα πλεονεκτήματα

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες θεραπείες ακμής που περιέχουν ισχυρά δραστικά συστατικά τα οποία αφυδατώνουν το δέρμα, τα patches είναι non-drying, ενώ πολλές φορές εμπλουτίζονται και με ενυδατική αλόη για ακόμη πιο άνετη εφαρμογή. Ακόμη ένα σημαντικό τους πλεονέκτημα είναι ότι αποτρέπουν το picking του σπυριού, το πείραγμα ή ακόμη και το σπάσιμο δηλαδή με τα δάχτυλα. «Αυτή η κακή συνήθεια αυξάνει τη φλεγμονή και μπορεί να καθυστερήσει την διαδικασία επούλωσης» προειδοποιεί η δερματολόγος Elizabeth Tanzi. 

Οι top 9 επιλογές μας

 ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΓΕΘΗ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΓΕΘΗ

Acne Cover Patch Variety Pack, Avarelle

 BREAKOUT

BREAKOUT

Acne Pimple Master Pack, COSRX

 NON-DRYING

NON-DRYING

Mighty Patch, Hero Cosmetics

 BLEMISH COVER

BLEMISH COVER

Acne Absorbing Covers, Nexcare

 PATCH + ΜΑΣΚΑ

PATCH + ΜΑΣΚΑ

Spot Melting Boots Dots, Karuna

 DRUG-FREE

DRUG-FREE

Acne Spot Dots, Peach Slices

 ΕΝΥΔΑΤΙΚΟ

ΕΝΥΔΑΤΙΚΟ

Acne Healing Dots, Peace Out

 ΣΑΛΙΚΥΛΙΚΟ ΟΞΥ

ΣΑΛΙΚΥΛΙΚΟ ΟΞΥ

Blemish Dots, Skyn Iceland

 GLOW LOVES

GLOW LOVES

Acne Clear Invisible Dots, Peter Thomas Roth

Θα τα βρείτε όλα ηλεκτρονικά.