Αυτό το Πάσχα #menoumespiti και κάνουμε ό,τι καλύτερο για να πετύχουμε μια γιορτινή και χαρούμενη ατμόσφαιρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Με μυρωδιές σπιτικών γλυκών, μεθυστικά αρώματα από φρέσκα ανοιξιάτικα λουλούδια και γιορτινά διακοσμημένα τραπέζια που μας θυμίζουν τις ομορφιές της ζωής και της σπιτικής φροντίδας. Ένα τέτοιο τραπέζι έστρωσε στο σπίτι της η co-founder της Ancient Kallos, Λαμπρινή Σταύρου για ένα πασχαλινό απογευματινό tea party για την οικογένειά της.
Παρακάτω μοιράζεται τα tips της, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το πιο υπέροχο πασχαλινό #stayhome tea party:
•Χρησιμοποιήστε 5-6 γυάλινα βαζάκια διαφορετικών τύπων στο τραπέζι με φρέσκα μοσχομπίζελα, ορτανσίες, πασχαλιές, μινιόν τριαντάφυλλα & λευκές βιολέτες, ενώ η ανθοσύνθεση της Τάνιας Χατζηγκόντζιου (τηλ. 6977324927) συμπληρώνει ιδανικά το σκηνικό.
•Λινές κεντημένες πετσέτες.
•Επάργυρο vintage σερβίτσιο τσαγιού.
•Φλιτζάνια τσαγιού σε ροζ αντικέ απόχρωση.
•Κρυστάλλινα ποτήρια με σαμπάνια και ροζ λεμονάδα.
•Ασημένια vintage μαχαιροπήρουνα της γιαγιάς.
•Σπιτικό τσάι φτιαγμένο από βιολογικό κρητικό τσάι του βουνού «μαλοτήρα» με τζίντζερ λεβάντα & λεμόνι.
•Σπιτικά γλυκά φτιαγμένα με αγάπη.
•Cheesecake, κορμός, κέικ λεμονιού με σπόρους παπαρούνας, σπιτικά πασχαλινά μπισκότα της φίλης μου Αλεξάνδρας, ατομικά μπολάκια με κρέμα ανθότυρου και κόκκινα φρέσκα φρούτα.
Στη βεράντα το μαρμάρινο τραπεζάκι με Fer forge καρέκλες καλεί για ένα απογευματινό απεριτίφ με θέα & ήχους από το κελάηδημα των πουλιών, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που η φύση «μυρίζει» άνοιξη. Ο αγαπημένος καναπές ντυμένος με λευκά λινά υφάσματα είναι ιδανικός για χαλάρωση και sunbathing, αλλά και για να απολαύσει κανείς το απογευματινό του τσάι.
Συνταγή για το δροσερό cheesecake λεμονιού με μπισκότα τζίντζερ:
Για τη βάση
- 330 γραμ. μπισκότα τζίντζερ (ή digestive)
- 110 γραμ. βούτυρο λιωμένο για τη βάση
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κρόκους αυγού
- 180 γραμ. ζάχαρη
- 225 γραμ. τυρί κρέμα
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ (μοσχολέμονο)
- 1 αμπούλα σκόνη βανίλιας
Εκτέλεση
Κάνετε τη βάση του τσιζκέικ λεμόνι: Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε γουδί. Τα αδειάζετε σε μπολ, ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα μέρη και το πιέζετε με κουτάλι στη βάση για να την καλύψει ολόκληρη. Ψήνετε το μείγμα στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Το βγάζετε και το αφήνετε έξω να κρυώσει εντελώς
Ετοιμάζετε την κρέμα: Βάζετε στο μπλέντερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και μοσχολέμονου και τους 2 κρόκους αυγού και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχετε ένα αφρώδες υγρό. Προσθέστε το στο μείγμα του τυριού, ανακατέψτε και αδειάστε το στη φόρμα πάνω στη βάση του μπισκότου. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Σερβίρισμα
Τοποθετήστε τη φόρμα σε πιατέλα και αφαιρέστε το τοίχωμα. Γαρνίρετε με ροδέλες μοσχολέμονου και με φύλλα λουίζας.
Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες.
Καλή απόλαυση!