fbpixel

Search icon
Search
Η Lady Gaga θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία για τη ζωή του θρυλικού Maurizio Gucci
ARTS & CULTURE

Η Lady Gaga θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία για τη ζωή του θρυλικού Maurizio Gucci

Οι αποκαλύψεις για τη ζωή και τον χαμό του διαδόχου του οίκου Gucci που έρχονται και πάλι στο φως


Ο Ridley Scott, γνωστός για τις σκηνοθετικές του ικανότητες, συνεργάζεται με την εταιρία παραγωγής MGM με σκοπό να «ζωντανέψει» την ανατρεπτική  ζωή του Ιταλού Maurizio Gucci, διαδόχου του ομώνυμου εμβληματικού οίκου μόδας. Αντλώντας έμπνευση από το ανάγνωσμα "The House of Gucci: a Sensational Story of Murder, Madness, Glamor and Greed" στο οποίο γίνεται πλήρης αναφορά για τα στάδια της ζωής του Maurizio, όλα όσα πέτυχε, τη σχέση που διατηρούσε με τη γυναίκα του και, τελικά, την ψυχρή δολοφονία του. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία πρόκειται να έχει η Lady Gaga που ήδη έχει πραγματοποιήσει λαμπρά βήματα στη μεγάλη οθόνη.

Ποιος είναι, όμως, ο Maurizio Gucci, η ζωή του οποίου απασχόλησε τα Media, ιδιαίτερα μετά την αποτρόπαια δολοφονία του;

Get to know him

0000000116-702x336.jpg


Ο Ιταλός Maurizio Gucci ήταν γιος Rodolfo Gucci κι εγγονός του Guccio Gucci. Υπήρξε επιχειρηματίας του πασίγνωστου ομώνυμου οίκου μόδας και, παράλληλα, επικεφαλής αυτού, ενώ το 1993 τον πούλησε στον επενδυτικό όμιλο Investcorp με έδρα το Μπαχρέϊν, τη χώρα που βρίσκεται στη Μέση Ανατολή. Η πώληση αυτή του εξασφάλισε 170 εκατομμύρια δολάρια. Στις 27 Μαρτίου του 1995 και δύο χρόνια έπειτα από την πώληση, δολοφονήθηκε από έναν πληρωμένο εκτελεστή. Όπως αποδείχθηκε, ο θάνατός του οφείλεται στους πυροβολισμούς που δέχθηκε από τον άνδρα-δολοφόνο, έξω από το γραφείο του, στερώντας του τη ζωή όντας 46 ετών. 

Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 1997, η πρώην σύζυγός του Patrizia Reggiani (χώρισαν το 1991) συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 29 χρόνια φυλάκισης, ως ηθική αυτουργός και οργανώτρια του φόνου. Η σειρά από τις ειδήσεις που αφορούσαν στον θάνατό του, αποτέλεσαν αφορμές για αμέτρητες συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ, μιας και το συμβάν είχε τοποθετηθεί στην πρώτη γραμμή των media. Μάλιστα, τα δημοσιογραφικά κεφάλια της εποχής, είχαν προσδώσει στην Reggiani την ονομασία «Μαύρη Χήρα».

2coktkpturbxy84zde0nzvmyzczzjvinwm2nzuwmzrkmdiym2nlotdhni5qcgerlqlnaaqawsm.jpg
Ο Maurizio Gucci & η Patrizia Reggiani


Good to know: Το 1972, σε ηλικία 24 ετών και παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του Gucci, ο Maurizio και η Patrizia παντρεύτηκαν κι έζησαν περισσότερο από μια δεκαετία μια ζωή σαν παραμύθι. Όταν μάλιστα ήρθε και η πρώτη τους κόρη, ακόμη και ο επιφυλακτικός Rodolfo άλλαξε γνώμη για τη νύφη του και πλημμύρισε το ζευγάρι με πλούτη και πολυτελή σπίτια τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου. 

18 χρόνια μετά τον φόνο του πρώην άνδρα της, το 2016, η Reggiani αποφυλακίστηκε εξαιτίας καλής διαγωγής. Το τέλος της σχέσης τους ήρθε το 1985, όταν ύστερα από 12 χρόνια έγγαμου βίου -απέκτησαν ακόμα μια κόρη εν μέσω της κοινής τους πορείας- εκείνος την παράτησε για μια γυναίκα αρκετά χρόνια μικρότερή του. Σύμφωνα με τις κόρες τους, η Reggiani δεν ξεπέρασε ποτέ το συμβάν, ενώ ο καρκίνος που την είχε προσβάλει επιδείνωσε σημαντικά την ψυχική της υγεία, κάνοντάς τη να σχεδιάσει τη δολοφονία του Maurizio κι, εν τέλει, να κάνει τα σχέδιά της πράξη.

The movie

shutterstock-1170213331.jpg


Εστιάζοντας στην αληθινή ιστορία που βρίσκεται πίσω από τον διάδοχο του οίκου Gucci, ο σκηνοθέτης Ridley Scott, βασισμένος στο βιβλίο "The House of Gucci: a Sensational Story of Murder, Madness, Glamor and Greed" που έγραψε η συγγραφέας Sara Gay Forden, βρίσκεται σε προετοιμασία με σκοπό να μεταφέρει την όλη υπόθεση στη μεγάλη οθόνη, δίνοντάς της εικόνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο 82χρονος Scott έχει αναθέσει τον εμβληματικό ρόλο της Patrizia Reggiani στη Lady Gaga, κάνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την εντυπωσιακή τραγουδίστρια να πραγματοποιήσει ένα δυναμικό comeback στις κινηματογραφικές αίθουσες, έπειτα από την τεράστια επιτυχία της στο "A Star is Born". Στην ταινία που προκάλεσε πληθώρα θετικών κριτικών το 2018, η Lady Gaga απέδειξε πόσο ικανή είναι να βρίσκεται ακόμα και στη μεγάλη οθόνη, αφήνοντας για λίγο πίσω της τις εκρηκτικές pop εμφανίσεις της. Μάλιστα, το soundrack της ταινίας με την τραγουδίστρια και τον Bradley Cooper κατάφερε να γίνει το number one στα radio charts για μεγάλο χρονικό διάστημα, τη στιγμή που τόσο η προβολή όσο και οι μουσικές της επιλογές πολυβραβεύονταν.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως ο σκηνοθέτης της πολυαναμενόμενης ταινίας της ζωής του Gucci, έχει στο μυαλό του και τους ηθοποιούς Jared Leto, Adam Driver, Robert De Niro κι Al Pacino, προκειμένου να πλαισιώσουν τη Lady Gaga.

Stay tuned!