fbpixel

Search icon
Search
H καταπράσινη Verdant Edition by Yatzer άνθισε για τρεις μέρες στο yatzerlab
DESIGN NEWS

H καταπράσινη Verdant Edition by Yatzer άνθισε για τρεις μέρες στο yatzerlab

To pop-up store όπου παρουσιάστηκε μια limited edition συλλογή με χρηστικά αντικείμενα


Για τρεις μέρες ο ψηφιακός κόσμος του Υatzer.com άνθισε στην "αντίπερα όχθη”, εκεί που ο κυβερνοχώρος αποκτά υλική υπόσταση. Ένα κατάφυτο σύμπαν φιλοξένησε την 'Verdant Edition", μια limited edition συλλογή με διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα σχεδιασμένα αποκλειστικά για το Yatzer σε συνεργασία με ένα all star cluster διεθνών και Ελλήνων δημιουργών. 

k8qwj-au-F3KIu.jpg
Photo by Elias Joidos
1-uzV25.jpeg
‘Miss Marble-Alpi’ Jar Yatzer x EDITIONS MILANO | Analog photo by Joseph Alexiadis.

Τα δέκα αντικείμενα της συλλογής ήταν διαθέσιμα σε περιορισμένο αριθμό σε ένα pop-up store που λειτούργησε 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου, στην έδρα του Yatzer, το Yatzerlab, στο Παγκράτι. Ξεχωριστά, διαφορετικά και μοναδικά, όλα τα αντικείμενα συνδέονται με ένα κοινό θέμα. Ντυμένα στις αποχρώσεις του πράσινου και του μαύρου, την χρωματική ταυτότητα του Yatzerlab, αποτελούν μια υπόκλιση στη δύναμη της φύσης, μια ωδή στη ζωή που πάντα θα ανθίζει.

x1jaj3xo-WbzYw.jpg
Greek Notebook Yatzer x Pereakis Papers | Photo by Bill Stamatopoulos
qtxyyz1w-tybuu.jpg
Photo by Elias Joidos

Το «καταπράσινο θέμα» της συλλογής δεν περιορίστηκε μόνο στην χρωματική παλέτα της: αλλά για κάθε αγορά το yatzerlab δεσμεύτηκε να φυτέψει ένα δέντρο σε συνεργασία με τον Μη-κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό WE4ALL. Η Verdant Edition ακολουθεί την "10 by Yatzer" sold out, πρώτη limited edition συλλογή του Yatzer, που παρουσιάστηκε και κυκλοφόρησε στη διάρκεια της εβδομάδας design του Μιλάνο, το 2016, με αφορμή τα δέκα χρόνια της ιστοσελίδας.

Mr. Yatzer 

ukzckneg.jpg
Κώστας Βογιατζής, Portrait by Elias Joidos

Ο Κώστας Βογιατζής είναι ο ιδρυτής του Yatzer, ενός διεθνούς διαδικτυακού περιοδικού για την αρχιτεκτονική, το design, τα ταξίδια και τις τέχνες, καθώς και ο δημιουργός του Yatzerlab, ενός δημιουργικού γραφείου με αντικείμενο τον συγκερασμό του σχεδιασμού, της σύγχρονης αισθητικής και του μάρκετινγκ. Γεννημένος στον Πειραιά, το 1980, ο Κώστας σπούδασε Μετεωρολογία στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια Interior Design. Μετά την αποφοίτησή του, εργάστηκε ως στυλίστας και «εξερευνητής νέων τάσεων» για μια σειρά από κορυφαία περιοδικά αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, αναπτύσσοντας προσωπικές σχέσεις με πολλούς διεθνείς σχεδιαστές και κατασκευαστές και συγκεντρώνοντας αναγνώριση για τη μοναδική του οπτική στη σχεδιαστική αριστεία και την καινοτομία.

Το 2007, ξεκίνησε το Yatzer με όραμα να δημιουργήσει μια ενιαία, υψηλής ποιότητας πηγή πληροφοριών για το design. Αυτό που ξεκίνησε ως προσωπικό ιστολόγιο, σύντομα αναδείχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους διαδικτυακούς προορισμούς, χαρίζοντας στον Κώστα, τέσσερα χρόνια μετά, μια θέση στη λίστα του Architectural Digest με τα 100 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο του design. Διαρκώς δημιουργικός και ανήσυχος ο Κώστας παράλληλα έχει προσθέσει το βιογραφικό του με πλείστες άλλες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα αυτή του επιμελητή του Art Shop του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ή του μέλους της κριτικής επιτροπής για το Editors' Choice Award στο Stockholm Furniture & Light Fair, μεταξύ πολλών άλλων. YatzerlabΤο 2020, υποκινούμενος από το δημιουργικό μυαλό και τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, ο Κώστας Βογιατζής ιδρύει το Yatzerlab, στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα δημιουργικό γραφείο που παρέχει μάρκετινγκ και branding υπηρεσίες, όλες βασισμένες στο design και που απευθύνονται τόσο σε ψηφιακές όσο και σε αναλογικές εφαρμογές. Στόχος του γραφείου είναι να «χτίσει» συναρπαστικά brands μέσα από τη δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου και εικόνας καλαισθησίας. 

Το Yatzerlab θεωρείται ήδη καταξιωμένο για το έργο του στο branding και στο περιεχόμενο - διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο χώρο της φιλοξενίας και διαθέτει ήδη μια εκλεκτή λίστα premium πελατών. 

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

Credits

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Κώστας Βογιατζής

Σχεδιασμός προϊόντων σε συνεργασία με: ANASTASIA KESSARIS, DAPHNE LEON, EDITIONS MILANO, GAGIATSOS CERAMICS, GARMENT 2112, KRAMA STUDIO, NONOBJECT, PERRAKIS PAPERS, UN[PROCESSED] REALITIES.

Floral εγκατάσταση: Kopria

Φωτισμοί: Γιώργος Σαμολαδόπουλος (Site Specific)

Catering: Bon Bon Fait Maison

Illustrations: Σάρα Παναγιωτοπούλου

Σχεδιασμός καταλόγου: Yatzerlab

Kεντρική φωτογραφία: Elias Joidos