fbpixel

Search icon
Search
Η καρδιά της Αθήνας «χτυπάει» ξανά στο iconic store της Kalogirou στο Κολωνάκι
DESIGN NEWS

Η καρδιά της Αθήνας «χτυπάει» ξανά στο iconic store της Kalogirou στο Κολωνάκι

Περιηγηθείτε στους πολυτελείς χώρους του


Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει στη μακρά πορεία της Kalogirou και σε μια χρονιά-ορόσημο για το ιστορικό brand, που κλείνει φέτος 130 χρόνια εκλεπτυσμένης αισθητικής και διαχρονικής κομψότητας, με την επαναλειτουργία του ανακαινισμένου ιστορικού, επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ 4, καταστήματος στο Κολωνάκι.

Η ανακαίνιση του βασίστηκε στο δημιουργικό concept του διάσημου ιταλικού αρχιτεκτονικού γραφείου Ciarmoli Queda, των Simone Ciarmoli & Miguel Queda. Το δημιουργικό δίδυμο, το οποίο έχει επιμεληθεί μοναδικά projects διεθνώς, όπως αυτό του καταστήματος Jimmy Choo στο Λονδίνο δεν θα μπορούσε να μην πραγματοποιήσει ένα μοναδικό κομψοτέχνημα αρχιτεκτονικής, που μέσα φιλοξενεί τα πιο iconic designs παπουτσιών. Στη συνέχεια, η προσαρμογή και η υλοποίηση έγινε από το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Design Team, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένας ιδιαίτερα εκλεπτυσμένος χώρος υψηλής αισθητικής, συνώνυμος του high-end shopping -κάτι που χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια την Κalogirou.

02kalogirou-p-ioakeim-4-kolonaki-DEqhX.jpg

Στο ανανεωμένο store κυριαρχούν τα φυσικά υλικά, όπως ξύλο, δέρμα και μάρμαρο, που αντανακλούν την έμπνευση ενός σύγχρονου κλασικισμού, δημιουργώντας μία οικεία αίσθηση θαλπωρής στον επισκέπτη. Στην είσοδο του καταστήματος, βρίσκεται ένας μεγαλοπρεπής χώρος υποδοχής, ο οποίος φιλοξενεί επιλεγμένες γυναικείες συλλογές με την υπογραφή των διασημότερων οίκων μόδας του εξωτερικού. Σημείο αναφοράς: ο διαδραστικός διάδρομος ο οποίος είναι διακοσμημένος με ιδιαίτερη ταπετσαρία και μοναδικές μεταλλικές κατασκευές, και οδηγεί σε έναν δεύτερο χώρο αφιερωμένο στον άνδρα.

Παραμένοντας διαχρονικό σύμβολο των fashion trends από την ίδρυσή του το 1890 έως και σήμερα, και τοπόσημο για αμέτρητες γενιές, το νέο iconic store στην καρδιά της Αθήνας υποδέχεται ξανά τους επισκέπτες του για να φιλοξενήσει το fashion savvy κοινό της Αθηναϊκής κοινωνίας, με μια δόση απαράμιλλης αισθητικής και κομψότητας που μοιάζει πιο επιτακτική και αναγκαία από ποτέ.

Ο Όμιλος FAIS, ακόμη και εν μέσω μιας τόσο πρωτόγνωρης συγκυρίας για την παγκόσμια κοινότητα, αποδεικνύει την ηγετική του θέση στην αγορά, πραγματοποιώντας σημαντικές επενδύσεις που αποπνέουν ελπίδα και αισιοδοξία. Η ανακαίνιση που ξεκίνησε να υλοποιείται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και η επαναλειτουργία του iconic καταστήματος, ειδικά στη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, δηλώνει έμπρακτα την αμέριστη εμπιστοσύνη του Ομίλου στο brand KALOGIROU, όπως και στις προοπτικές της χώρας.

03kalogirou-p-ioakeim-4-kolonaki-NM05a.jpg

Good to know

Το πρώτο κατάστημα με την επωνυμία «Καλογήρου» άνοιξε το 1890 στο κέντρο της Αθήνας και για περισσότερο από 130 χρόνια η ιστορική εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην εμπορία πολυτελών υποδημάτων, τσαντών και αξεσουάρ. Σήμερα, με ανανεωμένη ταυτότητα, η αλυσίδα KALOGIROU αποτελείται από 10 φυσικά καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και το e-shop Kalogirou.com, προσφέροντας ολοκληρωμένες συλλογές για τη γυναίκα και τον άνδρα.

Εκτός από την ομώνυμη σειρά ελληνικής παραγωγής KALOGIROU COLLECTION, η αλυσίδα διαθέτει στο brand portfolio της περισσότερους από 50 εμβληματικούς αλλά και ανερχόμενους οίκους μόδας και σχεδιαστές του εξωτερικού, γεγονός που την έχει καταχωρήσει στη συνείδηση του καταναλωτή ως τον απόλυτο προορισμό για luxury shopping.

Παραμένοντας πιστή στις αξίες της έως σήμερα, o ελληνικός οίκος διακρίνεται για την προσήλωση στην εκλεπτυσμένη πολυτέλεια, την άριστη ποιότητα και το εξαιρετικό service, σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής, παρέχοντας στον επισκέπτη μια ξεχωριστή εμπειρία shopping με exclusive συλλογές, αποκλειστικά προνόμια και πολλές ακόμα premium υπηρεσίες.

Το 2017 η KALOGIROU εγκαινίασε μια νέα εποχή ως θυγατρική του Ομίλου FAIS , που δραστηριοποιείται στο χώρο της χονδρικής και λιανικής εμπορίας προϊόντων μόδας για περισσότερες από 4 δεκαετίες.